Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Nagy Sportágválasztó

I. Nagy Sportágválasztó Nap
II. Nagy Sportágválasztó Nap
III. Nagy Sportágválasztó

Underworld Kupa - verseny a föld alatt!

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
III. Nagy Sportágválasztó
Szeptemberben újra Sportágválasztó!

III. Nagy Sportágválasztó – A SPORT NAPJAI

A májusi rendezvénynek várakozáson felüli sikere volt, mind a sportágak és a sportszakma képviselői, mind pedig a nagyközönség körében.

2008. szeptember 19-20-án, a III. Nagy Sportágválasztót szándékunk szerint még magasabb színvonalon és technikai feltételekkel rendezzük meg.

Az egyes sportágakat minél aktívabb részvételre szeretnénk biztatni, és olyan sportágakat is bevonni, amelyek az előző rendezvényen nem szerepeltek, aktualitásuk miatt a téli sportokra különös tekintettel. Új sportág lenne például a jégkorcsolya, melynek terveink szerint jégpályát is építtetnénk, de a parasportokat is kiemeltebben mutatnánk be.

Unikális program lesz a genetikai adottságokat hordozó testalkat, testösszetétel meghatározás. A BHSE Terhelésélettani Laboratórium 7 éves kortól ad tanácsot, ki milyen sportágat válasszon, hogyan erősíthető, hol, melyik sportágban lesz sikerélménye és becsléssel – 3 cm eltéréssel – megmondható: ki mekkora lesz felnőttkorára.  

A III. Nagy Sportágválasztó alapkoncepciója ugyanaz marad: egy helyre összegyűjtve edzők, élsportolók segítségével és közreműködésével minél többen, minél több sportágat a gyakorlatban kipróbálva dönthessék el, melyik mozgásformát válasszák maguknak. Melyik áll hozzájuk a legközelebb, melyik felel meg leginkább erőnlétüknek, testfelépítésüknek?

Az I. rendezvény egyik fő célcsoportját a 8-12 éves gyerekekben határoztuk meg, a tapasztalatok azt mutatják: a sport korhatár nélküli.

Szeretnénk, ha a Sportágválasztón az óvodástól a nyugdíjas korosztályig mindenki megtalálná a hozzá illő sportágat. Sportolásra biztatunk mindenkit: hiszen a sportot nem lehet sem túl korán, sem túl későn elkezdeni!


A rendezvény fő hangsúlyai, kiegészítő rendezvényei:

Olimpia - Pekingi Olimpia résztvevőinek meghívása

Paralimpia résztvevői, parasportok bemutatása

Például csörgőlabda bemutató ahol vakok, gyengén látók taníthatnák, mutathatnák be a látó gyerekek számára a sportágat

EYOF Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál – „Te is lehetsz olimpikon!”

Téli sportok

Utánpótlássport

Találkozóhely 

  • Edzők – testnevelő tanárok
  • Sportolók – nagyközönség
  • Sportágak
  • Szakmapolitika
  • Kerekasztal-beszélgetés

Sporterőnléti felmérés (a helyszíni vizsgálat egyéni kiértékelése e-mailen)

Kulturális kísérőprogramok

  • Sportfotó-pályázat és -kiállítás

A beérkező pályaműveket szakmai zsűri értékeli, a nyertes, illetve kiemelkedő pályamunkákból a helyszínen fotókiállítást rendezünk.

  • Filmvetítés

Terveink szerint a helyszínen kivetítőn/plazma tv-n sporttal kapcsolatos régi és új filmeket, kisfilmeket, „sportklippeket” vetítenénk, de a kivetítő lehetőséget adna a sportágak számára is sportágbemutató kisfilmjük közreadására, illetve a helyszínen zajló kiemelt események közvetítésére is.
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set