Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Nagy Sportágválasztó

Underworld Kupa - verseny a föld alatt!

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Underworld Kupa - verseny a föld alatt!

Mountain bike verseny a föld alatt!

Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont
                Budapest / Kőbánya, X. ker. Maglódi út 12/A

Időpont: 2010. május 22. szombat

underworld kupa

A versenypálya a Merkapt Maraton Sportközpont területén kerül kijelölésre kb. 3 km hosszban, jelentős szintkülönbség nélkül. A verseny legérdekesebb szakasza a földalatti több mint száz éves, titkokat rejtő pincerendszerben fut, amely garancia rá, hogy páratlan esemény részesei lesznek a résztvevők.

A helyszín kedvező adottságai - jó fekvése, tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető – valamint a pálya kialakítása miatt a verseny a nézők számra is különleges élményt fog nyújtani, erre külön figyelmet fektetünk.

underworld kupa

A versenyek több korosztályban, több futamban kerülnek lebonyolításra.

Nevezés a pincerendszer terhelhetősége miatt csak limitált számban lehetséges.

További részletek hamarosan…

Szervező: Merkapt Maraton Team SE

Főszervező: Fülöp Miklós (e-mail: fulop.miklos@vgf.hu; telefon: 20/2644 135)            

A pincéről:

A Kőbányai Sörgyár telepét 1862-ben vásárolta meg Dreher Antal, s az itt készített remek italai hamar népszerűvé váltak az egész országban. A fésűs elrendezésű járathálózat tulajdonképpen egy régi kőfejtő: az innen kibányászott mészkövet a Lánchíd, az akadémiai palota és az Andrássy út számos épületének kivitelezésénél használták fel, az elhordott nyersanyag helyén pedig ott maradt a nem ritkán 10 méteres belmagassággal rendelkező, sőt, néhol kétszintes alagútrendszer. Erre csapott rá a szép emlékű Dreher Antal, aki pinceként használta a bányát, s az eladásig itt tárolta 13-15 fokos állandó hőmérsékleten a kiváló nedűit. A II. világháborúban a németek állítólag Messerschmidt harci repülőket szereltek össze a nagyszerű rejtekhelyen.

A Merkapt Maraton Sportközpont területén – a földszint alatt 10 métere – elhelyezkedő, több mint 4000 m2 kőbe vájt alagútrendszer egy részén lesz a pálya nyomvonala kialakítva, amely egyedülálló élményt jelent majd úgy a versenyzők, mind a nézők számára. A pince változó belmagasságú, átlagban 2-2,5 méter magas, a járatok szélessége 3 és 8 méter között változik.

underworld kupa

E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set