Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Magunkról
Csapattagok
Dicsőségfal
Rólunk írták
Fotóalbum

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Magunkról

Hivatalosan 2005 elején alakult meg a hegyikerékpáros egyesületünk, amivel néhány bringázásba beleszerető srác álma vált valóra. Az egyesületünk alapvető célja, hogy az egyként gondolkodó és érző, kerékpározást szerető emberekből, baráti társaságként is funkcionáló, a bringázáson túl is egymást segítő csapatot hozzunk létre és tartsunk egyben. A csapatunk éppoly fontosnak tartja a hétvégi közös tekeréseket, mint a maraton versenyeken való részvételt. Mindannyiónknak fontos az összetartozás pótolhatatlan érzése és azok az élmények amelyeket közösen élünk át. A természet szeretete és tisztelete, a mozgás szabadsága, az ismeretlen felfedezése, az emelkedők leküzdése, a lejtők mámora, a versenyek izgalma, a közös utazás mind apró építőkövei annak, amit a kerékpározás és a csapat ad nekünk.

 

A csapatunk létszámát nem tervezzük drasztikusan emelni és több hazai csapattal ellentétben az igazi közösségre fektetjük a hangsúlyt, ettől függetlenül mindenkit szívesen várunk a bükki túráinkra, közös tekeréseinkre, hogy belekóstolhasson a hangulatba, ami ezeket jellemzi. 

 

Egy kis történelem:

 

A 2004-es év már a csapatépítés gondolatával telt és a későbbi tagok már együtt túráztak, maratonoztak. 2005-re a hivatalos folyamatok is elindultak és többszöri nekifutásra jogilag is megalakultunk. Ezt az évet már csapatmezben hajtottuk végig, melyet névadó szponzorunk, a Merkapt Kft. segítségével gyártattunk le.

A 2006-os évre készült el a csapatsátrunk, amivel a legtöbb maratonon találkozni is lehet. A Flash Across és a Zemplén Maratonon  megszülettek az első dobogós helyezéseink is és a 24 órás versenyen csapatként értünk el nagyon szép eredményeket.

2007-ben sikerült újabb szponzorokat az egyesület mellé állítani (Radeco, Beretta, National Instruments, Vozzy Bike&Snow) és létszámunk is tovább gyarapodott. Több nagy maratonon is sikerül jelentős eredményeket elérnünk és a hazai mountain bike élet állandó szereplőjévé válnunk.

2008-ban újabb támogatóra leltünk az FNT Projekt Vegyipari Gépészeti Kft. személyében. A csapattagok közel két tucat eseményen képviselték az egyesületünket hazánk mellett Portugáliában, Franciaországban, Ausztriában, Lengyelországban és Szlovákiában. Az OX versenyeken is feltünt a csapatunk, sőt a sorozat végén - Cseh Veronika révén - Magyar Kupában öszsetett bronzérmet ünnepelhettünk. A Bringabanda SC-vel kialakuló baráti kapcsolatunknak köszönhetően a tavaszi közös szezonnyitó után ősszel teljesítménytúrával összekötött hegyikerékpáros hétvégét tartott - MTB VÍG-END néven - a két csapat.

 

A Merkapt Maraton Team SE tagjaival a hazai maratonokon kívül, több külföldi versenyen is találkozni lehet, csapatunk színeit megpróbáljuk minden kerékpáros eseményen képviselni. 2009-ben is szeretnénk folytatni a megkezdett utat és tagjainknak biztosítani a lehetőségeket az egyéni és közös sikerek eléréséhez.

A csapat dolgai iránt az alábbi e-mail címen lehet érdeklődni:

 

E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set