Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Magunkról
Csapattagok
Dicsőségfal
Rólunk írták
Fotóalbum

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Hegyikerékpár
SuperCross: Budapest Cross

Január 27-én, Budapesten került megrendezésre a SuperCross sorozat hetedik, egyben záró fordulója. A versenynek a Kánai úti lakópark melletti beépítetlen terület adott otthont, ahol nem messze a pályától, a résztvevők rendelkezésére állt egy minden igényt kielégítő sportkomplexum, így ideális helyszínnek bizonyult.

A rendezvény lebonyolításában több csapattagunk is részt vett, hiszen a Budapest Cross szervezői jó barátaink, így evidens volt, hogy segítünk, amiben tudunk. Végül négyen a pálya mellől, négyen pedig, mint versenyző vettünk részt a futamon.

 

A sorozatot tekintve, a csapat számára maradt izgulni való az utolsó körre is, hiszen a cyclocross amazonná váló Jucus révén még az összetett dobogóra is volt esély. Juci ennek megfelelően görgőn melegített a futamára, ahogy a vetélytárs Manka is. Az esélyek elemzésbe nem mennék bele, elég annyi, hogy nem csak Manka legyőzése kellett volna az összetett harmadik helyhez, hanem az is, hogy több helyezésnyi különbség alakuljon ki Juci javára. Mivel technikai sportról beszélünk - na meg a pályában is benne volt, hogy megtréfálhat bárkit -, a küldetés nem tűnt lehetetlennek, bár ehhez nem kevés szerencse is kellett volna.

Egyébként pont a pálya állapota - a verseny hetében volt, hogy mély sár volt, volt, hogy kőkekményre fagyott -, indokolta, hogy a futamra tobben montira cserélték a cross bicajokat.

A futamon Jucus végül egy pozícióval Manka előtt ért be, ám az összetett álláson ezzel nem sikerült módosítani, így hét futam után Dósa Eszter, Orosz Anita, Rozsnyai Mariann lett a végső sorrend. Juci a 24 felnőtt női induló közül, az előkelő 4. helyet zsebelte be, amellyel a mi szemünkben mindenképp győzött!

A további rajthoz állóinkat tekintve Szilvi és Miki sikeresen teljesítették a versenyt, míg Keczkó Zoli egy baleset miatt kiállni kényszerült. Mindenképp meg kell említenünk a záró esemény kapcsán a csapatunk további tagjait, akik szerepeltek a SuperCross küzdelmeiben. Bukit, aki sajnos most nem lehetett velünk, de a sorozat 5 futamát teljesítette, Imre Szabit, aki ebben a szakágban is maradandót alkothatna, és Alexet, aki ismét belekóstolt a cyclocross ízébe.

SuperCross indulóink:

Bartos Judit 6 futam 301 pont
Szántai Vecsera Bálint 5 futam 181 pont
Keczkó Zoltán 5 futam 140 pont
Imre Szabolcs 2 futam 92 pont
Hudák Szilvia 2 futam 92 pont
Ladányi Miklós 2 futam 69 pont
Csete Sándor 1 futam 34 pont

Ez összesen 622 pont, amellyel a 65 résztvevő csapatból a 17. helyet szereztük meg. Folytatás ősszel, remélhetőleg még több Merkaptossal a mezőnyben!

Videó a Budapest Cross-ról:

Fotó: Bauer Tamás, Kontra Zoltán 

2013.02.01 10:29:30   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set