Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Magunkról
Csapattagok
Dicsőségfal
Rólunk írták
Fotóalbum

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Hegyikerékpár
Macskajaj-Cross 2013

Január 1-én minden magát normálisnak valló ember kipiheni az előző éjszaka fáradalmait egy csöndes, nyugodt meleg helyen és eszébe sem jut kitenni a lábát otthonról. Főleg akkor, ha szilveszter napján elindult a Postás SE pályáján tartott Illegál Pálinka Cross-on (egy kör, egy pohár pia…).

De mit tesz egy elvetemült bringás? Hát, elindul valamelyik újévi kerékpáros összejövetelen, dacolva a hideggel, a faggyal és akár hóval is! Persze a szervezők gondolnak a mulatozókra is, így ezek a versenyek nem reggel, hanem délben, kora délután kezdődnek.

Így volt ez az idei első cyclocross futamon, a Macskajaj-Cross Illegál versenyen is, ahol 13 órakor vágtak neki a körözésnek az érdeklődők. A kicsivel több, mint 40 mindenre elszánt bringás között volt profi, félprofi, kezdő és másnapos is. Az óbudai Hajógyári-szigeten kijelölt CX pályán 5 kört kellett teljesíteni a résztvevőknek. 

Nagyon hideg volt, így az átöltözés után összefutva Keczkó Zolival, el is indultunk egy bemelegítő körre. A kijelölt indulási zónában már szépen gyülekeztek a többiek is, - köztük Jucus is - ahol mindenkinek be kellett diktálnia a nevét, mert a végén nem a helyezés alapján osztották a „díjakat”, hanem tombola útján, így nem is volt szükség rajtszámra vagy időmérésre. 

A mezőnyt Manka egy dudaszóval indította el, amely hamar széthúzódott és gyorsan egy élvezetes edzés-verseny kerekedett belőle. A pálya kellően változatos volt: volt egynyomos erdei buckás, saras rész, csiki-csuki a fák között, lépcsőzés a csúszdáknál, sóderágy, jókedv, móka, kacagás meg vacogás. Én Káldi Tomival harcoltam 2 körön keresztül, amely igen élvezetesre sikerült, de a végén legyőzte az erő az észt. Nyertem! :-D

Miután mindenki beért, megtartották a gyors „eredményhirdetést” is, de utána indultunk is haza, mert az idő nem melegedett fel egy cseppet sem. Ennél jobb évkezdés nem is lehetett volna számomra, főleg úgy, hogy gazdagodtam sok-sok tapasztalattal és egy pár belsővel.

Beszámoló: Pásztor Laci

2013.01.04 13:53:11   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set