Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Magunkról
Csapattagok
Dicsőségfal
Rólunk írták
Fotóalbum

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Hegyikerékpár
Jótékonysági BUÉK Kupa a Noé Állatotthonért

Két évvel ezelőtt még nézőként csodáltam azokat, akik a szilveszteri buli után, újév napján, hidegben, néha hóban képesek bringára ülni és versenyezni. Nem is értettem mi motiválja őket. 1 évvel ezelőtt már kedvem lett volna, de hosszú volt az éjszaka, túl hidegnek éreztem az időt, és túl fáradtnak magam. Szurkoltam, fotóztam és a végére már sajnáltam, hogy nem indultam.

De a 2013-as BUÉK Kupa megtörte a jeget, legalábbis ami az elszántságomat illette, mert a hőmérséklet nem jutott el az olvadáspontig. Már decemberben tudtuk, hogy megrendezésre kerül a Jótékonysági BUÉK Kupa a Noé Állatotthonért. Jótékonysági céllal montizni az év első napján, szép év kezdet egy bringásnak.

Bár igyekeztünk időben indulni, de kicsit mégis sikerült elkalkulálni magunkat. Elég sok idő elment a nevezéssel – na, nem azért mert sok volt a papírmunka, csak mire mindenkit üdvözöltünk, legyártottuk magunkbak a rajtszámunkat, hosszadalmasabb lett, mint gondoltuk. Így bemelegítésre nem sok idő maradt. Összesen egy próba kört mentünk, viszont akkor még úgy fáztam (-6 fok volt), hogy a bringás mezen felül még magamon hagytam a kabátot, és a nadrágot is.

Szerencsére Kovács Sanyitól kaptunk kölcsön csapatmezt, amit még a rajt előtti utolsó pillanatokban felkaptunk (ezért utólag is köszönet!), és már indult is a Fire. A nagy lendület az első lejtő végéig tartott, mert az utána következő mászós részen megéreztem a bemelegítés hiányát. Így inkább elkezdtem egyenletesen forgatni, remélve, hogy hamarosan rendeződnek az izmaim és egyenletes köröket tudok menni. Mivel a lányok közül elsőként jöttem ki és nem láttam, hogy jönnének mögöttem bíztam benne, hogy az egyenletes tempó meghozza az eredményt és tudom legalább tartani tőlük a távolságot.

Az emelkedő végén legnagyobb meglepetésemre utolértem Hajtány Mikit – aki szintén első hivatalos versenyét kívánta teljesíteni a Merkapt Maraton Team SE színeiben – de kiderült, hogy nem én erősödtem meg ennyire, hanem a technika ördöge szólt közbe, így sajnos csak egy kört sikerült teljesítenie.

Nagyon sajnáltam, egyrészt azért mert ez lett volna az első olyan közös BUÉK kupánk, ahol a párommal mind a ketten tekerünk (részben valósult csak meg), másrészt azért mert az volt az egyik motivációm, hogy ne kapjak tőle kört. Így most Ő lett az, aki a pálya széléről fényképezett és szurkolt.
Sanyival ketten maradtunk a csapatból. Nála a technika ördögétől kevésbé féltünk, legalábbis olyantól nem, mint Mikinél, mivel a technikán már nem volt mit leharcolni:).

A harmadik körömön már jól éreztem magam, ami alatt még egy csapattagunk megérkezett szurkolni és fotózni Alex személyében, ami szintén nagyon jól esett. Az 54-55. perc környékén láttam, hogy ha kicsit jobban belehúzok, kijuthatok még egy körre, és miért is ne! Addigra két lányt már megfogtam és ezzel a hozzáállással sikerült a 6. kör végén Tóth Évit is elcsípnem. A célkapunál nagyon kiabáltak, hogy nyomjam neki, én pedig szófogadó vagyok, így 5 mp-cel a vége előtt kimehettem még egy körre. Összesen 1 óra 8 perces idővel, 7 körrel sikerült ezen a remek BUÉK kupán a lányok között első helyet szerezni.

Remélem, hogy egész évben ilyen jó hangulatú és magamhoz képest mindenképpen jó eredményekkel teli év áll előttem. A kezdés mindenképpen nagyon fellelkesített és már igazán várom, hogy elinduljon az igazi bringás szezon.

A szervezők kitettek magukért. Nekem nagyon tetszett a pálya. Minden induló (38 fő) kapott valamilyen ajándékot - Noé Állatotthonos bögre, kulacs, naptár formájában. Nem volt hiány forró teában, virsliben, zsíros kenyérben, sütikben és a végén még lencse levest is kaptunk. Nekem az első helyért járó jutalmam egy Cicavíziós póló lett :).

Beszámoló: Hudák Szilvia
Fotó: Bognár Tamás

2013.01.03 10:35:06   |   Vissza
1. Alex 2013-01-03 11:43:38
Szép volt! Nagyon komolyat mentetek, gratulálok! Most látom csak a képeken, milyen komoly áttétel van a kempingen! Igazi versenygép! :D
2. setike 2013-01-03 22:01:46
Köszönjük a részvételt :)

Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set