Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Magunkról
Csapattagok
Dicsőségfal
Rólunk írták
Fotóalbum

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Hegyikerékpár
SuperCross: Karancs Kupa

Mivel a veszprémi beszámolómból már nem lesz semmi, büntetésből megkaptam házi feladatnak a salgótarjáni verseny összefoglalóját... :-) Na, jó ez nem teljesen van így, ennyire azért nem keménykezű a csapatvezetés. 

Sokkal inkább arról van szó, hogy az év végére kifogy az ember a jó kis szófordulatokból, nem jönnek a jelzők sem, hiszen a versenyélményeket már sokszor sokféleképpen megírtuk. Új dolgokat is nehéz már kitalálni, annak ellenére, hogy azért történik egy s más két verseny között is.

Márpedig történik. Jucus most már megjelöli a kerekeit, nehogy megint kérés nélkül vegye valaki használatba a a depóban, és szinte mindenki azt kérdezgeti, hogy "Láttad mit ment tegnap Nys?" Eddig csak a montis világkupát néztem, de ezek után már lassan a cyclocross versenyeket is követnem kell, hogy ne tűnjek műveletlennek. Drótos Andris már nem kap defektet, csak a kulacsa szökik el tőle jó messzire Alex jóvoltából, de ez már szinte semmiség. A "Fejes család" már teljes létszámban szurkol föl minket a legkeményebb emelkedőn azzal fenyegetve, hogy ha nem tekerem ki, megkerget Kávé, a kutya. Mellesleg újabb veszprémi bringaboltossal ismerkedtem meg az oda úton, és ha így haladok, a végén még majd ingyen kapom az alkatrészeket... Apró dolgok, de ezek összeadódva már nagyban befolyásolják a hangulatot. 


Nagyon jó érzés, amikor tele van a pálya széle ismerősökkel, barátokkal és szinte folyamatosan szurkolást hallasz annak ellenére, hogy valahol a mezőny legvégén rugdosod a pedált. Nekem sokszor ez szokott lenni a hét fénypontja. A vasárnap, amikor egy kicsit hősnek érezhetem magam. Nekem is megvan a saját jelmezem, csak nincsen palástja, és annyira izmos sem vagyok.

Történt más is: a tavalyihoz képest teljesen új pályát kaptunk, már-már montis nyomvonalat. Futottunk egyben 25 lépcsőfokot, majd másztunk még egy kicsit, csak az íze kedvéért, gyökerek között, fenyves erdőben. Már csak egy kis mocsár kellett volna, hogy Szlovákiában a szezonzárón érezzem magam. 

A másik fele a pályának szinte csak lejtőzés, van idő fújni egyet és kirugdosni a sarat a stopliból és majdnem orra esni az utolsó meredek részen. Jó volt újra Salgótarjánban lenni, mert volt zsíros kenyér is.

A csapatból Jucus töretlen lelkesedéssel vesz részt a versenyeken, Zé és Szabi most igazoltan maradt távol, ám Pásztor úr nagyon csöndben van, szerintem titokban készül valamire a csirkefogó, meg akar lepni minket Kerekegyházán. Ha sütit hozna, az lenne az igazi szerintem.

Pár régi ismerős is előbukkant, Zudor Imi a sok fényképezés után ismét bringára ülhetett és hozta a stílusát, miszerint a lánc azért van, hogy tépjük, nyikorgassuk, a gumi meg azért, hogy csússzon a kanyarban. A fék meg ugye tudjuk kinek való. Jó látni, hogy nem kopott semmit a tudása ennyi kihagyás után, ő már sosem változik meg, nem fogja kímélni a technikát, amíg csak él.

És ez így van jól. Bohóckodtunk megint egyet, néha eljöhetnétek ti is. Két hét múlva újabb forduló Balassagyarmaton, talán most majd Andris kibírja a csokimikulás majszolást, amíg leér a dobogóról.

Beszámoló: Szántai Vecsera Bálint
Fotók: Káldi Tamás, hegyibringa.hu

2012.11.27 09:32:00   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set