Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Magunkról
Csapattagok
Dicsőségfal
Rólunk írták
Fotóalbum

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Hegyikerékpár
SuperCross: LOcarGO Veszprém Cross

Nekem, mint újdonsült cyclocrossosnak minden pálya új, de most kivételesen az első alkalommal rendezett LOcarGO Veszprém Cross az összes bringásnak ismeretlen terep volt. Kis utazó csapatunkkal (Manka, Fityisz, Danó Peti) 9 óra előtt már meg is érkeztünk a tett színhelyére. Hogy mi vagyunk az elsők gyorsan felismertük, még a rajt/cél terület sem állt készen, a nevezési sátor is építés alatt volt, illetve az öltözőt is még akkor szeparálták női/férfi részlegre. A pálya viszont már teljesen kijelölve, még az utolsó különleges mesterséges akadályt készítették elő a szervezők (erről kicsit később).

Folyamatosan érkeztek a versenyzők, hamar ki is alakult egy beszélgetős, sztorizgatós bandázás, gyorsan átbeszéltük kinek hogy telt az előző estéje, ki mennyire érzi fittnek magát a versenyhez, majd átöltöztünk, hogy megnézzük, mit rejteget mára a pálya. 

Alapvetően egy park területén bringáztunk, ahová hétköznap a helyiek valószínűleg kutyát sétáltatni járnak zömmel, merthogy a jelek igencsak ezt mutatták. A kutyagumikon át (hála Mankának ezt már latinul is tudjuk, hogy Canis Merga) az óriási gödrökön - melyet valószínűleg szintén a négylábúak „építettek”- keresztül vezetett az útvonal. 

Az elején kb. 150 méter aszfaltozott járdán mentünk majd két S kanyart követően rövidebb egyenes majd balra a játszótéri homokágyba. Ez többeknek gondokat okozott, de Szalma Csabi tanácsára hallgatva - miszerint lendületből pörgetősen vegyük -, sikerült jól abszolválni. Újabb kanyargós szakasz, és a dupla akadályhoz érkeztünk, utána egy pici fel majd jött a verseny legérdekesebb része a mesterséges akadály, ami a verseny egyediségét is megadta. Raklapokból épített lépcsőn kellett feljutni egy teherautó platójára, visszapattanni a nyeregbe, végigtekerni rajta és rámpán le a járműről. Ekkor érkeztünk el a „csigába”, azaz először balra-balra kanyarodva betekeredtünk és egy S kanyarral visszafordítva kitegerektünk. Ezután már csak egy szinte egyenesnek mondható szakasz következett, melynek nehézséget az igencsak rázós, gidres-gödrös talaj adott.

A futamok hossza, időpontja minden versenyen megegyezik, így 11:00-kor indultak Férfi U15, Férfi és Női U17, Férfi master 3, Hobbi férfi, utánuk 11:45-kor jöttünk mi nők, a master 2 és U19 férfiakkal és 13:00-kor Férfi U23, Férfi felnőtt (Elit) , Férfi master 1, itt Buki és Imre Szabi képviselte a Merkaptot.

A rajtunknál 11 női versenyző toporgott a körülbelül 5 °C fokban, a létszám soknak és nagy előrelépésnek mondható az elmúlt évekhez képest. Ezúttal Benkó Barbi olimpikonunk is részt vett a hazai megmérettetésen, így Dósa Esztinek (az előző versenyek magabiztos győztesének) akadt ellenfele, akivel küzdhetett. Újoncként vett részt a viadalon Cseh Roni, aki a 2 héttel korábban az Ózdon szervezett versenyre eljött szurkolni, ám akkor még nem gondolta, hogy ez lesz a vége és ő is krosszozni fog.

 

 

A rajt után megindult a tömeg, de sajnos (ahogy szinte mindig lenni szokott) az első S kanyarnál a mezőny végére egyre nagyobb dugó alakult ki. Ennek én is részese lettem, így női versenytársaimtól le is szakadtam. Az első körnél még a homokágyban is elég nagy tumultus volt, így jobbnak láttam bringáról leszállva végig futni rajta. Ekkorra már látótávolságon kívül is voltak az előttem haladó lányok, szinte egyedül maradtam és csak a gödrökkel küzdöttem végig.

Az akadályt önmagamhoz képest már sokkal jobban sikerült vennem, mint az Ózdi versenyen, így annak ellenére, hogy maga a pálya nem annyira feküdt nekem a rázóssága miatt, azért ért pozitív élmény is. Benkó Barbi az 5. körnél lazán lekőrözött, ránézésre úgy tekert mintha ő még csak most melegítene, és neki nem is lennének gödrök a pályán. A technikai zónában Alex szurkolt és frissített, melyet ezúton is köszönök. Végül 6 kör megtétele után számomra véget ért a verseny, most kivételesen annyira nem is bántam, hogy nem kell több körre kimennem. 

Női kategóriában Benkó Barbi majdnem egy teljes kör előnnyel az első helyen végzett, utána Dósa Eszti gurult be, a dobogó harmadik fokát pedig Orosz Anitának sikerült megcsípnie. Gyors levezetés után, forró vizes zuhanyt vehettünk, ami nagyon jól esett ebben a hűvös időben. Nem sokkal később már ott álltunk a pálya szélén és szurkoltunk az egy órakor rajtoló futamban versengő Bukinak és Imre Szabinak.

Várjuk a fiúk beszámolóját...

Beszámoló: Bartos Judit
Fotó: KeZso, Enyedi Ferenc, Sáska Zoltán, hegyibringa.hu

2012.11.19 12:58:35   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set