Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Magunkról
Csapattagok
Dicsőségfal
Rólunk írták
Fotóalbum

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Hegyikerékpár
Kishegy Kupa reloaded

A Kishegy Kupa a Mozdulj! Lellei Diáksport Egyesület szervezésében 2012. szeptember 30-án a Balatonlellétől párszáz méterre található szőlőhegyen került megrendezésre ismét.

Tudod milyen volt? Nem tudod? Kár, hogy nem jöttél. Miért?

Azért, mert itt olyan élményt kaphatsz a nevezési díjért, amit nem teszel zsebre. Először is végignyomhatod a Balaton part egy részét utazva. Kombinálva, talán még a balatoni kompra is felszállhatsz. Miután megérkezel a helyszínre egy ötcsillagos panorámát dobnak eléd a szervezők. Három táv van, mint minden menő versenyen. Rövid, közép és hosszú. Persze van gyerekverseny is, ha azon szeretnél indulni. Aztán a master of ceremonies teli torokból elárulja, mennyi Kishegy Kupa volt eddig és akkorát dörrent a karikás ostorával, hogy leesel a bringáról.

A rajt egy hangyányi területre összpontosul, de ide nem is ezért jön a résztvevő. Itt nincs bringa átemelés a kordonon, furakodás a tömegben, beszólítás az eliteknek. A rajt utáni kétnyomsávos emelkedő meghatározza, hol a helyed a sorban.

Itt a legvégén mosolyogva, egymást tolva, húzva haladnak az emberek. Ha kevés a dózis ott van a gázpászta, amely letörli a mosolyt az arcodról. Keménynek érzed magad? Akkor menj három kört és átgondolhatod a dolgokat. Nagy táblával jelölik a távokat. Meg gázszalaggal, nem lehet eltéveszteni. A végén nem kell leadni a chipet, ne keresd. Itt még a nyakba akasztható tesitanáros stopper az úr, az eredménylistát fél órán belül megírják, ameddig megkajálsz. Ne hozzál ollót se. Nincs kajajegy, nem kell a rajtszám sarkát levágni. Odamész, aztán kérsz. Amíg van. Ha elfogy, készítenek zsíroskenyeret, meg almát hoznak egy kosárral.

Nem paradicsomszószos tészta, nem kell izgulni. Itt olyan gulyást kapsz, hogy megáll benne a kanál. Áh, felejtsd el, nincs centi vastag zsír a tetején. Mosolyogva az asztalnál félbehagyják az ebédet és rohannak kiszolgálni, ha véletlenül a fazék felé tévedsz. Nehogy túl közel menj, mert dobják utánad azonnal. Persze a szőlőhegyen alapvetően szóda van frissítőnek, menet közben meg ott a víz. Itt nincs egymással szemben felállított izotóniás konkurencia. Ez a régi versenyek hangulata. Akkor, 2013 tavasszal találkozunk. Remélem, eljössz!

Beszámoló: Wágner Balázs

2012.10.03 16:43:39   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set