Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Magunkról
Csapattagok
Dicsőségfal
Rólunk írták
Fotóalbum

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Hegyikerékpár
Holdfény Liget 10 órás MTB verseny

2009 után idén második alkalommal került megrendezésre gyöngyösfalui Holdfény Ligetben a 10 órás verseny. A csapatunkat az egyéniben induló Halász Anna képviselte a hangulatos eseményen.

Szeptember első hetében értesültem a versenyről, úgy voltam vele, ez megfelelő lezárása lehet első endurance szezonomnak. Péntek este utaztunk le Lukácsházára, hogy rá tudjuk pihenni a másnapi megmérettetésre. Reggel csípős időre ébredtünk, de az időjósok ideális montis időt jósoltak, így reménykedhettünk a kellemesebb folytatásban. Az elsők között értünk ki a versenyközpontnak is helyet adó parkolóba.

Fél 8 után kezdődött el a nevezés, ahol gyorsan megkaptuk a rajtszámot és a kalandparkba belépésre jogosító karszalagot. Gyors átöltözés után nyeregbe pattantam és lecsekkoltam a verseny lényegében egyetlen mászását, ami első próbálkozásra simán középtányérosnak tűnt. A rajtjel 5 perc csúszással 8:50-kor dördült el. Hátra álltam be, ahova a szólósok nagyja, mivel hosszú nap várt rám, nem a rajton múlik a végeredmény.

A pálya középső „tech-szekciója” lényegében egy kiszalagozott quad-pálya volt, ahol tökélyre fejleszthettük a kanyarodási tudásunkat. Plusz nehézséget csak egy alagút okozott, ahol csak a kormányon feküdve lehetett átjutni fejvesztés nélkül.

A taktika egyszerű volt: középtányéron megrakni a nagy mászást, persze a pulzusra végig figyelve, nehogy idő előtt utolérjen a „kalapácsos ember”. Az idő szépen melegedett, lekerült a „kartyű” és a szélmellény is. Sikerült köröket adni a szólista lányoknak, de nem tudtam pontosan mennyivel vezetek. 

Félidő körül kiderült, hogy ha nem rogyok meg és nincs technikai gubanc, akkor odaérhetek az elejére. A bokaszalagjaim már fájtak a középtányéros pedálmasszírozástól, így inkább kistányéron pörgetve másztam. Az idő múlásával a pályán egyre nagyobbak lettek a kifékezés miatti gödrök és buckák, a tenyerem és a derekam egyre kevésbé bírta a rázkódást. Teltek az órák, de meglepő módon továbbra is sikerült egész dinamikusan mozognom a nyeregben. 8 óra körözés után benyomtam az aktivátort és elkezdtem gélezni, addig próbáltam viszonylag emberi táplálékkal menni, nehogy a gyomrom idő előtt bekrepáljon. 

Utolsó órában már csak biztonságit mentem, hogy egyben beérjek és felállhassak a dobogó legfelső fokára. A célba érkezéskor nagy volt az öröm annyira, hogy majdnem sikerült a chipszőnyegen perecelnem egyet…

A befutó után gulyásozás majd eredményhirdetés következett. Pletykálták verseny közben, hogy nem lesz külön női szóló érékelés, de legnagyobb örömömre nem így lett… 

Nagyon sokan szurkoltak a versen közben nekem, ami nagyon jól esett. A párom is indult a viadalon, így tudott nekem segíteni, mind a taktikát tekintve, mind mentálisan, ami életmentő volt. A pálya és rendezés is kifogástalan volt , ha jövőre is megrendezik a Holdfény Ligetben a 10 órást, akkor rajthoz szeretnék állni ismét, remélhetőleg akkor már még több rutinnal a hátam mögött.

Beszámoló: Halász Anna
  Képek: Benkő Ferenc, Hentesy Péter, Bolla Gábor

2012.10.02 16:04:29   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set