Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Magunkról
Csapattagok
Dicsőségfal
Rólunk írták
Fotóalbum

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Hegyikerékpár
MOFÉM Underworld Kupa 2012

A Merkapt Maraton Team SE szervezésében augusztus 11-én került megrendezésre a MOFÉM Underworld Kupa, amelynek keretében immáron harmadik alkalommal szólítottuk a kerekeseket a föld alá. A TakarékPont Mountainbike Challenge 7. állomásaként megrendezett különleges verseny elit futamát Búr Zsolt nyerte, revansot véve tavalyi legyőzőjén, Szalay Péteren.

Természetesen a szervezési munkák már hetekkel a föld alatti verseny előtt megkezdődtek, ezeknek a részleteivel nem untatnék senkit, a lényeg úgyis az, ami a rendezvény napján látszik. A csapat ezúttal is aktívan kivette a részét az Underworld Kupából, jellemzően két szerepkörben: volt, aki versenyzett - volt, aki rendezőként állt helyt, ám olyan is volt, aki mindkét poszton jeleskedett. Mindenképpen meg kell említeni azokat a barátainkat, akik lelkesen és önzetlenül kivették a részüket a munkákból. Felsorolásba nem kezdenék, mert szerencsére jó hosszú lenne a sor.

Szombaton reggel 9 órakor nyíltak meg a kőbányán található Merkapt Sporttelep alatt található alagútrendszer kapui, hogy a junior férfiak és a női mezőny rajtjával kezdetét vegye az alvilági versengés. Brigi és Juci révén két dobogóesélyes Merkaptos állt rajthoz a futamban és mivel a favoritnak számító Módos Gabi végül nem indult, úgy tűnt a két lányunk küzd meg az aranyért. A sors azonban másként akarta…

Már a futam legelején kiderült, hogy a végső sorrendet a véletlen és a szerencse fogja meghatározni, ugyanis a sportközpont előtti parkolóban frissen lenyírt királydinnye tövise defektek sokaságát okozta, így Juci és Brigi is áldozatául esett az alattomos növények. Míg Brigi egy hosszabb szervizszünet után folytatta a versengést, addig Jucus három kör után végleg kiszállt. A juniorok között végül Vicze Gergő (Esztergomi Küllőszaggatók KE) diadalmaskodott, míg a nők versenyét Kiss Judit ( Keszthelyi Mazsola SE) nyerte.

A második futamban, ahol az elit versenyzők álltak rajthoz, nagy csatára lehetett számítani, hiszen a tavalyihoz hasonlóan ismét a rajtvonalon foglalt helyet Búr Zsolt (Bringabanda SC) és Szalay Péter (Haibike X2S Team) is, akik egy évvel ezelőtt emlékezetes meccset vívtak, amit akkor Szalay nyert meg. Idén azonban máshogy alakult a forgatókönyv, ugyanis Búr Zsolt a rajt után az élre állt, majd a pálya adottságait kihasználva, taktikus versenyzéssel, rajt-cél győzelmet aratott. A második helyen Szalay Péter, míg a harmadikon a szintén Bringabandás Fenyvesi Péter végzett.

Az első két futam eredményhirdetése nem sokkal dél után került megtartásra. A dobogósok a támogatók jóvoltából (MOFÉM, Merkapt Kft., Motorex) értékes ajándékokat vehettek át és egyedi trófeákat emelhettek a magasba. 

Délután a hobby futamokra került sor, amelyekben összesen 160-an álltak rajthoz, és bár a reggelihez képest csökkent a defektek száma, így is sokak versenyét áthúzta az alattomos átoktövis. Az első futamot Kuti Péter (deviant MTB) körelőnnyel nyerte, a másodikban, ahol öt Merkaptos is csatasorba állt (Buki, Alex, Ondok Laci, Háden Tomi, Kovács Sanyi) Osgyáni Tamás diadalmaskodott, a masterek között pedig nagyon nagy örömünkre Imre Szabi (Merkapt Maraton Team SE) volt a legjobb, aki szintén körelőnnyel végzett az élen.

A defektek nagy száma nem csak a versenyzők, de a rendezők életét is megkeserítették, hiszen azért rendez az ember versenyt, hogy a kilátogatók jól érezzék magukat. Nem tudjuk, hogy kiben milyen mély nyomot hagyott a tüske szúrása, de egy felajánlással szeretnénk kedveskedni azoknak, akiknek nem lehetett teljes az élmény: mindazoknak, akik királydinnye tövis okozta defekt miatt nem tudtak elindulni vagy a futamukban kevesebb, mint 5 kört tudtak csak megtenni, a jövő évi Underworld Kupára egy-egy ingyenes indulói helyet biztosítunk.

A verseny krónikájához tartozik még, hogy az Underworld Kupa kommunikációja olyan jól sikerült, hogy nem csak a hazai médiumokat, de a világsajtót is megjárta a kőbányai bringaverseny híre. Erről bővebben az Underworld Kupa honlapján olvashattok. Az eredményeket pedig itt találjátok.

Találkozzunk jövőre is!

Beszámoló: Fülöp Miklós
 

2012.08.21 13:34:50   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set