Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Magunkról
Csapattagok
Dicsőségfal
Rólunk írták
Fotóalbum

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Hegyikerékpár
Minden, amit az Underworld Kupáról tudni kell!

Jövő hét szombaton, augusztus 11-én kerül megrendezésre a Merkapt SE szervezésében az Underworld Kupa elnevezésű föld alatti bringa verseny. Az alábbiakban összeszedtünk minden hasznos információt az érdeklődők számára:

A MOFÉM Underworld Kupa egy részben a föld alatt zajló mountain bike verseny, amely a kőbánya alatti pincerendszerben kerül megrendezésre 2012. augusztus 11-én, immáron harmadik alkalommal. A föld alatti verseny a 2012-es TakarékPont Mountainbike Challenge versenysorozat hetedik állomása.

A helyszín:
A verseny helyszínéül a Maglódi úton található Merkapt Maraton Sportközpont szolgál (régen Dreher Sporttelep), amely infrastruktúrájával ideális helyszíne különböző sporteseményeknek. Többek között itt kerül megrendezésre évről-évre a Budapesti Nagy Sportágválasztó is, amely során a sportközpont alkalmanként tízezres tömeget is vendégül lát. Az Underworld Kupa rajt/cél területe a füves labdarúgópályán kerül kialakításra, itt kapnak helyet a nevezési és csapatsátrak, a kiállítók, a büfé és innen rajtolnak a futamok is.


A pálya:
A pálya a sportközpont területén, a szomszédos ipartelep egy részén és a pincerendszerben kerül kialakításra kb. 2 km hosszban, jelentős szintkülönbség nélkül. A pálya végig tekerhető, komoly nehézséget nem jelentő, "szórakoztató" nyomvonalú. Nehézségként a pincebejárathoz vezető 10 méteres rámpát említhetjük, amely némi bringás rutint azért igényel. A versenypálya talaja vegyes összetételű: füves, kavicsos, aszfaltos, salakos, macskaköves és föld utak, a föld alatt helyenként csúszós beton és némi nedves föld.

A pincerendszer:
Az Underworld Kupa nyomvonalát alkotó föld alatti szakaszon a pince belmagassága változó, átlagban 2-2,5 méter, de egy ponton kb. 160 cm körülire csökken, itt fokozott körültekintéssel kell haladni, erre tábla és villogó fények is figyelmeztetnek. A járatok szélessége 3 és 8 méter között változik, egy szakaszon viszont ettől szűkebb, kb. másfél méter szélességű, amely végén egy vasajtón kell áthaladni, amely kb. 80 cm széles. A pályáról további információkat (pl. pályarajz) ide kattintva találsz!

A lebonyolítás módja:
A nap folyamán 5 futamot rendezünk. Külön versenyeznek a junior korúak (ők a női indulókkal tekernek egy futamban) és az elit bringások (MMTBSZSZ versenyző licenc-szel rendelkezők), valamint 3 külön futamban, életkori felosztás alapján a férfi indulók. A futamok 60-80 percig tartanak, mindenki annyi kört megy a amennyit az ereje és felkészültsége enged. Értékelésre az abszolút sorrend alapján kerül sor, amely alól az első futam a kivétel, ahol a nőket és a junior fiúkat külön díjazzuk.

Milyen a megfelelő bringa?
A jól felkészített mountain bike kerékpár elengedhetetlen, ám általánosságban kijelenthető, hogy nem a bringán múlik a dolog, azaz egy a kétkerekűjét és önmagát ismerő bringásnak nem lehet problémája a pályán.

Mire figyeljek?
Minden indulót kérünk, hogy a pályát biztosító rendezők utasításait tartsák be. Tekintettel az éles kanyarokra, a beszűkülő szakaszokra, a sötétebb részekre, a csúszós talajra, a pincerendszerben fokozott óvatossággal közlekedjetek. Mivel a föld alatt néhány 10 méteres szakasztól eltekintve előzési lehetőség nincs, így azt ne erőltesd mert balesetveszélyes! Ha gyorsabb vagy, akkor a pincéből felvezető mászáson, illetve a pálya föld feletti részein fogsz tudni előzni. A lassabb és tapasztalatlanabb bringások figyelmét felhívjuk, hogy ne csak előre, hanem hátra is figyeljenek és az őket leköröző gyorsabb versenytársak haladását igyekezzenek elősegíteni. (Ez persze nem vonatkozik a meccsben lévőkre:-))

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a rajszámon található chipet a verseny végeztével eltávolítjuk (illetve az induló köteles azt leadni), azzal a sporttelep területét lehagyni nem szabd.

Kik indulhatnak?
Bárki rajthoz állhat az életkorának megfelelő kategóriában, aki betöltötte a 14. életévét. (A rutinnal rendelkező fiatalabb versenyzők esetében egyedi elbírálás alapján kivételt teszünk.)

Mennyi a nevezési díj és mit kapok érte?
A nevezési díj 2012. július 31-ig 3000 Ft, augusztus 1-től augusztus 8-ig 3500 Ft. Helyszíni nevezés nincs! A nevezési díj fejében indulási jogot kapsz a MOFÉM Underworld Kupára, valamint rajtcsomagot, amely tartalmazza a rajtszámod az időmérő chippel, egy pár egyedi kivitelű MOOSE kerékpáros zoknit, HIGH5 gélt, ebédjegyet stb. (a csomag tartalma folyamatosan bővül). Emellett minden induló számára biztosítunk egészségügyi felügyeletet, öltözőt, zuhanyzási lehetőséget, bringamosót, jó hangulatot és felejthetetlen élményeket.

Hol tudok nevezni?
Nevezni a hegyibringa.hu oldalán a TakarékPont Mountainbike Challenge sorozat közös nevezési felületén egy gyors és egyszerű regisztráció után lehet. A nevezési díjad beérkezéséről és a nevezésed elfogadásáról e-mailben értesítést kapsz. További nevezési információkat, az elfogadott nevezéseket és a rajtlistát itt találod

Ha még maradt kérdésed, akkor a rendezvény honlapján biztosan megtalálod a választ rá: www.underworldkupa.hu

2012.07.31 14:37:15   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set