Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Magunkról
Csapattagok
Dicsőségfal
Rólunk írták
Fotóalbum

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Hegyikerékpár
TakarékPont Mountainbike Challenge: Kürtős Kupa

Még valamikor a tavalyi évben írtam, hogy úgy tűnik megmozdult valami az itthoni bringás sportban - akkor főleg a cyclocrossra és a Supercross sorozatra gondolva. De úgy tűnik igaz ez a montis szakágra is. Ugye ott vannak nekünk a mindenki által ismert nagy maratonok, az OB- és kupa futamok a MTB teljesítménytúrák, de valami hiányzott... 

Voltak korábban is kisebb versenyek, de sokukat a támogatók hiányában nem tudták két egymást követő évben megrendezni. És akkor jött a Mountainbike Challenge, ami pont az ilyen kisebb, családias versenyeket fogja össze sorozattá. Eddig azt látom, hogy ezeken a rendezvényeken inkább a minőség kerül előtérbe a mennyiséggel szemben, nem cél az ezres létszám, viszont a pályák végre nyújtják az igazi montis élményt. 

kürtős kupa

Mosolyogva v3ttem tudomásul, hogy a Kürtős Kupa idéntől már a Challenge része, mi több, nyitófutama. Hoppá! - mondtam, akkor most már mindenképpen meg kell néznem mi is ez a verseny, mert eddig csak hallomásból, valamint beszámolókból ismertem és mindenki dicsérte a szervezést, a hangulatot és persze a kalácsot, amit minden nevező kap.

A Kürtös Kupa korábban is a szezont nyitó versenyek közé tartozott, nem ritka, hogy a hazai élmezőny is tiszteletét teszi. Sajnos idén egy időben került megrendezésre a szlovákgyarmati XCO Magyar Kupafutam, így a "versenyarcok" közül sokan inkább azt választották. Amit tudni kell még a Kürtős Kupáról, hogy az utóbbi két évben itt rendezték meg a hazai Single Speed bajnokság futamát is. 

kürtős kupa

Ennyi bevezető után lassan rá is térhetnék magára a beszámolóra, de nem, hadd írjak még egy kicsit az előzményekről! A szezonnyitónk után úgy éreztem, hogy egy kicsit kiestem a ritmusból, valahogy fejben nem volt minden rendben. Az volt az érzésem, hogy nem sikerül az edzéseket jól megcsinálni, hiányérzetem volt folyamatosan. Aggódtam a 8 órás verseny miatt is, hogy hogyan fog menni, nem is voltam túl motivált. Ezek után jött még a feketeleves, két hét frankfurti kiküldetés, amikor a munka mellett már nem volt energiám semmire, csak bedőlni esténként az ágyba. Utólag kiderült, hogy talán nem is volt ez olyan rossz, mert legalább a lábaim pihentek voltak.

Péntek este szállt le a gépem Pesten, szombaton egy laza pörgetés, és már ott is volt a verseny napja. Felföldi Vikivel (edzőnk, sofőrünk, itatónk, mindenünk... :)) és Balázzsal utaztunk a helyszínre kitárgyalva útközben Balázs előző napi pihentető, három órás, laza pörgetését. :)

kürtős kupa

A nevezés nagyon gyorsan ment, utána bőven volt időnk szocializálódni a futamunk előtt. Elsőként a kétkörös verseny mezőnye indult, majd a befutó után nem sokkal kezdődött a háromkörös verseny. Ezt követte az Single Speed, majd a gyermek futam. És végre eljött a mi időnk: tőlem szokatlanul nem vált úrrá rajtam a verseny előtti morcosság, két hét után vágytam már egy kis átmozgatásra, szerettem volna jól menni.

A rajtnál talán beragadtam, tudtam volna egy kicsit gyorsabban is menni, de annyit nem számított. Balázs viszont szépen meglódult, az első emelkedőhöz már több tíz méter előnnyel érkezhetett. Talán a második kör lehetett az, amikor látszott, hogy belassul az emelkedőkön, ekkor kezdtem feljönni rá, majd sikerült megelőznöm, de a lefeléken tartotta magát és visszaelőzött. A következő kör első mászásánál viszont beütött neki a nagy meleg és az egész heti edzés, nem tudott tovább ugyanabban a tempóban haladni, majd még egy lassú defektet is begyűjtött a végére, csak hogy minden rendben legyen. Ám ha jól csinálja, akkor ezzel egész évre megvolt neki a kötelező balszerencse, ezután már kerülni fogja a baj.

kürtős kupa

Innentől én vívtam a saját küzdelmeim, lassan araszolva egyre előrébb a mezőnyben, Tóth Andrist szépen elengedve, aki az első helyért tekert. Jól esett, hogy a verseny végére csak tőle kaptam kört, a második helyezett már nem ért utol. A verseny legélvezetesebb része az utolsó körre maradt, sikerült utolérnem a 10. helyezettet, majd egy kis szélárnyékban pihenés után meg is előzni egy meredek mászáson, majd ugyanazzal a lendülettel megszerezni a 9. helyet is. Innentől kezdve oda-vissza előzgettük egymást hárman, míg a végén sprintbefutóval a 10. hely lett az enyém. Már itthon az eredmények vizslatása során derült ki, hogy négyen voltunk kb. 10 másodpercen belül, a 8.-tól a 11. helyig. 

Verseny után jó tanítványhoz méltóan, saját magamat meghazudtolva, megvolt a levezetés is, kellett is, hogy egy kicsit megnyugodjak. Úgy érzem jó úton haladok, megérte az eddig belefektetett munka, kíváncsi leszek mit sikerül majd a szezonban alkotni.

Levezetés után ismét a szokásos társasági élet, megvártuk az eredményhirdetést is, amin Andris egy finom csokis tortával lett gazdagabb. Onnan tudom, hogy finom, hogy rögtön be is faltuk, mert hát verseny után még ezt is szabad. :)

Egy jó kis szezonindító versenyen vagyunk túl, köszönet érte a szervezőknek, jövőre is mindenképpen jövünk, mert a Kürtős Kupán ott kell lenni megint, nincs kifogás! :)

Beszámoló: Szántai Vecsera Bálint

2012.04.30 22:00:27   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set