Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Magunkról
Csapattagok
Dicsőségfal
Rólunk írták
Fotóalbum

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Hegyikerékpár
Kishegy Kupa, Balatonlelle

A Kishegy Kupa a Mozdulj! Lellei Diáksport Egyesület szervezésében 2012. április 22.-én a Balatonlelle melletti kishegyi parkerdőben került lebonyolításra. Előző nap még nem terveztem az indulást, de jól sikerült a vektoranalízis dolgozat (mert ilyen is kell az életembe) és megjutalmaztam önmagam az indulással. Késői lefekvés után, az ébresztőóra hangjára kipattantam az ágyból, felugrottam a bringára és irány Tihany.

Gyorsan, frissen egy óra alatt a komphoz értem, ahol engem és a kerékpárom „ötszázért” átdobtak a szántódi oldalra. Kigurultam a balatoni kerékpárútra, amit lassan el fog emészteni az idő. Kerülgettem az aszfaltgyűrődéseket, fűcsomókat és Balatonlellén megkérdeztem a zöldségárust, látott-e kishegyet errefelé. Megkaptam az itinert, a cél egy kápolna a domboldalon. Irány a szőlőhegy, mindig csak balra, meg néha jobbra is. A szőlősgazdák védőszentjének tiszteletére felszentelt kápolnához érve szép kilátás fogadott.

A szemben lévő csárdában már kenték a zsíroskenyér-hegyeket versenyzőktől nem sajnálva, pluszban a nevezéshez kézzel készített fém kulcstartó járt Kishegy motívummal és felirattal. Bámészkodtam egy keveset, majd bemelegítettem és karikás ostorcsapásra elindult a verseny. A pályán könnyű előzni, széles utak és közepesen hosszú beszélgetésre alkalmas emelkedők vannak. Persze a kihívás ott volt a siratófalnál, amelyet ki-ki, tolva-tekerve abszolvált.

Ezután enyhe, viszont hosszú lejtők következtek. Két kört teljesítettem, amely 40 km-nek felelt meg. Frissítő állomást minden kör végén és a siratófal tetején helyeztek el. Aki először van itt és versenyorientált, érdemes figyelni a pályavezetésre, mert én kétszer-háromszor is elrobogtam a helyes irány mellett. A célban kaptunk gulyáslevest, induláskor párszem pogácsát. Családias hangulatú, nagyon jó szervezés volt. Miután betermeltem a gulyáslevest, igyekeztem elmenekülni a zápor elől. Szántódon volt még egy félórás várásom, mivel benéztem az időt és megérkezett a vihar. Így aztán, a tihanyi révhez érve kicsit ücsörögtem egy elhagyott lángosos asztalánál, menedéket keresve az időjárás elől és rájöttem nincs kedvem tocsogni a vizes aszfalton.

Hazatelefonáltam és megbeszéltem a legközelebbi találkozóhelyet, egy forró fürdő és kaja reményében. Elgurultam a megbeszélt helyre és gyorsan szétkapva a bringát, a kocsiban már fújta is a klíma az arcomba a harmincfokos levegőt.
Nagyon jól éreztem magam és összességében száz kilométerre hízott a vasárnapra kiírt penzum.

Gratulálok a szervezőknek, köszi a zselét, a lánc-spréjt és miegymást. Következő verseny a Kürtös kupa lesz, amelyre biztos elmegyek a kürtöskalácsért.

Beszámoló: Wágner Balázs

2012.04.22 06:32:52   |   Vissza
1. Wágner János 2012-04-25 17:01:30
Lehet, hogy elfogultnak tartanak, mert én vagyok az apád, de nekem tetszenek a beszámolóid.Írjál még sokat!
2. Miki 2012-04-25 21:52:58
Én is szeretem a beszámolód hangvételét és csak buzdítani tudlak az írásra!
3. Alex 2012-04-25 22:36:45
Úgy is van!

Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set