Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Magunkról
Csapattagok
Dicsőségfal
Rólunk írták
Fotóalbum

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Hegyikerékpár
Ride4Life Újévi Sárdagasztás

Ha Újév, akkor BUÉK Kupa. Így volt ez hosszú éveken át, ám a Hármashatár-hegy csúcsának májusi lezárása, ezzel összefüggően a Rekettyés Büfé bezárása az évtizedes hagyományokkal rendelkező, közkedvelt január elsejei dilis futam végét is jelentette. A szervezők nem néztek új helyszín után és jobban látták lehúzni a redőnyt.

Hogy mégsem maradtunk az év első napján bringaverseny nélkül azt a Ride4Life csapatának, pontosabban Nagy "kimura" Zsoltnak köszönhetjük, aki vette a fáradtságot és összehozta a hiánypótló eseményt, amely az Újévi Sárdagasztás nevet kapta. A helyszín sem került sokkal messzebbre a nagy elődétől, igaz most nem a Hármashatár-hegy tetején, hanem annak lábánál a Harsány lejtő-Jablonka lejtő kereszteződésénél gyülekeztünk.

A csapatból Imre Szabi, Ondok Laci, Pólya Imi, Keczkó Zoli és én választottunk az év első napjának programjául a tekerést, igaz Buki személyében Merkaptos szurkolónk is érkezett.

A pálya egy 3 km körüli kör volt, amelyhez körönként kb. 100 méternyi szint dukált, így egész jó kis erőpróba várt a szilveszeterezésben megfáradt mezőnyre. A penzum öt kör volt mindenki számára, a nevezési díj nélküli viadal pedig 14 órakkor vette kezdetét, mintegy 50 indulóval.

A menet a Harsány lejtő melletti mezőről indult, majd azt azt övező fenyőredőben folytatódott, a pályában két komolyabb mászás volt, a többi részt lendületes lejtő alkotta. Ha sárdagasztás nem is volt, azért csúszkálás mindenképp, ha máshol nem is a kiálló gyökereken. Ezzel együtt egy könnyen teljesíthető, de mégis izgalmas útvonalat kaptunk a szervezőktől.

A táv nagy részét Hajtány Miki társaságában, illetve nyomában tettem meg. A mezőny eleje Szécsi Tomival az élen a negyedik körben ért utol, épp azután, hogy én is beértem a mezőny végét. A pálya mentén szerencsére sokan bíztatták a tekerőket, így jó hangulatban telt a futam. Az utolsó körömben még beértem Imikét, aki Miskolcról utazott fel at Újévi verseny miatt.

A beérkezőket tábortűz és bográcsban főzött tea várta. Ahogy minden versenyző befutott kezdetét vette az eredményhirdetés, ahol papírtányér érmek és kölyök pezsgők vártak a győztesekre. Az Újévi Sárdagasztást végül a Bringabandás Szécsi Tomi nyerte, a második helyen a csapatot váltó és immáron Alpinbike színekben tekerő Cser Gabi ért be, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Meridás Balázs Soma állhatott fel.

Ami engem illet, roppant jól éreztem magam és azt hiszem a többiek nevében is mondhatom, hogy jó móka volt. Köszönet érte a rendezőknek! BUÉK!

Beszámoló: Fülöp Miklós
Fotó:
hegyibringa.hu
Video: SteveStudio

2012.01.01 22:00:44   |   Vissza
1. HajtányMiki 2012-01-02 13:37:22
Miki! Köszönjük szépen a beszámolót. Hála a rendezésnek, a tökös versenyzőknek és a cikkednek így a Buék kupát viszonylag méltóképpen kiváltottuk!

Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set