Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Magunkról
Csapattagok
Dicsőségfal
Rólunk írták
Fotóalbum

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Hegyikerékpár
MOFÉM Underworld Kupa: bringáztál már Budapest alatt?

Augusztus 13-án, szombaton második alkalommal rendezte meg az egyesületünk a MOFÉM Underworld Kupát, amelynek a kőbányai sportközpontunk és az alatta található pincerendszer adott otthont.

Hosszú, alapos előkészületek előzték meg a rendezvényt, hogy augusztus második hétvégéjére minden rendben legyen. A pályaépítésre csütörtökön és pénteken került sor, amelyben több csapattárs is részt vett, emellett ismét velük volt Jimmy a Bringabandából. Csütörtökön a földalatti rész, pénteken a föld feletti terület kordonozása, szalagozása volt a program és nem mellékesen felhúztuk a versenyközpontot is. Talán a tavaly megszerzett rutinnak volt köszönhető, de nyugodtan hajtottuk álomra a fejünket, úgy tűnt mindent elintéztünk. Szombat hajnalban persze ismét a helyszínen voltunk, hogy az utolsó simításokat is elvégezzük.

mofem underworld kupa

A MOFÉM Underworld Kupa a Mountainbike Challenge negyedik versenyeként került megrendezésre 5 futamban, ahol 6 kategória 18 versenyzője állhatott dobogóra és került értékelésre.

A csapat nagy része jelen volt a rendezvényen: egyik fele rendezőként, a másik része pedig versenyzőként vette ki a részét a földalatti kalandból. Nyolc körül vette kezdetét a nevezés, ahol a rajtcsomagban HIGH5 zselét, Red Bull-t és egyedi MOOSE Underworld Kupás zoknit is találhattak az indulók.

mofem underworld kupa

Kilenc órakor a junior és női mezőny rajtjával vette kezdetét a hajsza. A nők viadalában Módos Gabriella állt az élre, míg a juniorok között a szintén Meridás Szalontay Bence diktálta a tempót. Fölényük meggyőző volt, így győzelmük nem fogott veszélyben. Nagy örömünkre szolgált, hogy a Merkapt SE-ből Bartos Juci nagyon jól ment és magabiztosan gyűjtötte be a harmadik helyet.

mofem underworld kupa

Az első etaphoz képest az elit férfiak futamában már sokkal több nyitott kérdés volt, így nagy harcot hozott a 80 perces futam. A rajtot követően Búr Zsolt (Bringabanda) és Szalay Péter (X2S) kezdtek a legjobban, majd körről körre nőtt az előnyük az üldözőkkel szemben. Az élen állók egymást előzgetve, felváltva vezették a mezőnyt és biztosnak tűnt, hogy az utolsó méterek hoznak majd döntést. A bronzcsata is izgalmasan alakult, itt Gulyás Ádám (LTV Merida Racing) és Süle Róbert (KTM) viaskodott a dobogós helyért. A futamot végül Szalay nyerte minimális előnnyel BuZsó előtt, míg a harmadik helyen Süle Róbert futott be.

mofem underworld kupa

Az első két futam eredményhirdetése nem sokkal dél után került megtartásra. A dobogósok értékes ajándékokat vehettek át és egyedi trófeaként, kőbe vésett lánckereket emelhettek a magasba.

Délutánra a hobby futamok maradtak, amelyben 150 kerekes rajtolt el. Ekkorra a pince bejáratánál már frenetikus hangulat alakult ki a szurkolóknak köszönhetően, ami plusz motivációt jelentett a versenyzőknek. A második hobby futamban ismét Merkaptos éremnek örülhettünk Imre Szabi a dobogó harmadik fokáig küzdötte fel magát, de nagyot ment a műtétéből lábadozó Kovács Sanyi is, aki ötödik lett.

mofem underworld kupa

Úgy tűnt, hogy mind a versenyzők, mind a nézők, mind a szervezésben közreműködők jól érezték magukat. Meg kell említenünk azt is, hogy a média ismét kiemelt figyelemmel követte az eseményt, elég csak kiemelni, hogy az RTL Klub két különböző stábbal is forgatott!

Az Underworld Kupa a master férfiak befutójával nem ért véget, ugyanis 19 órakor kezdetét vette a hivatalos after party, amelyen kb. 50-en gyűltünk össze rendezők és versenyzők, hogy egy valóban emlékezetes estét kanyarítsunk, levezetve az izgalmakat.

mofem underworld kupa

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem mindenkinek, aki a segítségemre volt a Merkapt SE-ből, a Bringabandából, a hegyibringa.hu-tól, a Nagy Sportágválasztótól... neveket nem sorolnék, mert biztos kihagynék valakit, de nagyon sokat jelent a segítőkészségetek és a barátságotok. Köszönöm!

Egy dolog biztos: folytatása következik!

Eredmények:
Junior:
 Szalontay Bence (Merida Maraton Team CST)
 Csépányi Gábor (Ó.K.E.)
 Bálint András (Serrenők)

Nők:
 Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST)
 Rozsnyai Mariann (Meditech SC)
 Bartos Judit (Merkapt Maraton Team SE)

Elit:
 Szalay Péter (X2S)
 Búr Zsolt (Bringabanda SC)
 Süle Róbert (KTM Team-Erste Leasing)

Hobby:
 Kuti Péter (egyszeregy-deviant MTB)
 ifj.Gáborházi Károly (X2S-Kona Team)
 Zudor Imre Gyula (PCCC)

Hobby 2:
 Osgyányi Tamás (AK24)
 Filó András (Budai Sziklák)
 Imre Szabolcs (Merkapt Maraton Team SE)

mofem underworld kupa

Master:
 Sikos Zoltán (Mazsola KSE Keszthely)
 Ladányi Miklós (Gyilkos Lódarazsak SE)
 Bencz Zoltán (Footstrong Team)

További eredmények itt!

2011.08.16 10:00:51   |   Vissza
1. Röfi 2011-08-16 14:04:20
Szivesen Miki! Nekünk is megtiszteltetés, hogy a barátaid lehetünk és egyébként is örömünket leltük a szervezésben.
2. HTomi 2011-08-16 15:57:50
Hatalmas élmény volt az egész szombati nap! Köszönet érte MINDENKINEK! Külön köszönet a CSAPATNAK, hogy hozzátok tartozhatok.

Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set