Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Magunkról
Csapattagok
Dicsőségfal
Rólunk írták
Fotóalbum

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Hegyikerékpár
Kerekegyházi Terepkerékpáros Városi Bajnokság 2011

Na, beszámolok, szerepeljek már egyszer én is! Meg aztán direkt készültem, rajtam volt a szponzor zokni is, ahogy a képen is látszik.

Idén második éve rendezi a Kerekegyházi Városi Bajnokságot a helyi klub, a Guriga Bringa csapata. Ők azok, akik már több alkalommal a montisok körében is népszerű CX futamot rendeztek Kecskemét határában a Csalánosi Parkerdőben. Tavaly télen pedig a Supercross sorozat Kerekegyházi állomására várták izgalmas pályával a bringásokat. Emellett rendszeresen szerveznek jó hangulatú aszfaltos túrákat is a környéken. Eddig a reklám helye, és most lássuk a versenyt! :-)

A 4 fordulós verseny 3. állomása volt a vasárnapi. A pálya a városi sportpálya területén került kijelölésre, részben a focipálya mentén és a mellette lévő füves területen. Tulajdonképpen a cyclocross pálya rövidített és egyszerűsített változatának mondanám, ezúttal szintkülönbség és akadályok nélkül, végig füves, sík terepen. A kb. 540 m-es pályán 20 kört kellett megtenni. A fiatalok futamait sajnos lekéstem, épp időben érkeztem hogy még nevezni tudjak.

Kerekegyházi Terepkerékpáros Városi Bajnokság

Gyors átöltözés, mentem két bemelegítő kört (ez igen kevésnek bizonyult), és már rajtoltunk is. A felnőttek és a 40 éven felüliek egy futamban indultak. Valószínűleg a felhős idő és a Duna Maratonnal egyező időpont miatt most csak 12-en álltunk rajthoz. Kisvárosi viszonylatban nem rossz ez, és a dobogóra is nagyobb az esély! :-) Mivel a helyiek erőssége, Duzmath Csabi (az I. Supercross sorozat 3. helyezettje master1-ben, szóval nem gyenge a srác!) nem volt jelen versenyszervezés miatt, tudtam hogy most kell nagyot menni, mert most bármi lehet!
 
Az első néhány körben Mészáros Máté vezetett, utána én, közvetlen mögöttünk pedig a master élboly. A 3. körben (ha jól emlékszem) Máté fokozta a tempót és előre ment, néhány körig mentem vele, de aztán leszakadtam és utolért a boly. Nem sokkal később Máté lassított és inkább beállt ő is szélárnyékba. Messze volt még a vége.

Kerekegyházi Terepkerékpáros Városi Bajnokság

Innentől úgy a 15. körig én vezettem a sort, mígnem Eperjesi János és Hegedűs János (mindketten master kategória) robbantottak és egyre jobban távolodtak. Hamarosan már fél kör előnyük volt, nem is értük utol őket. Innentől Mátéval és Seres Jánossal róttuk a köröket, nagyjából egyenletes tempóban, mígnem az utolsó körben Máté meglódult. Próbáltam vele menni, egyre fokoztam a tempót, a cél előtt már 30km/h fölött száguldottunk, de nem sikerült utolérnem. Úgy 20 méteres előnnyel nyert, én második, Seres János harmadik lett a felnőtt kategóriában.

Kerekegyházi Terepkerékpáros Városi Bajnokság

Jó hangulatú, családias verseny volt, mint általában. Szerencsénk volt az időjárással is, az esőt is megúsztuk és a felhőknek köszönhetően nem volt kánikula sem. Köszönet a szervezésért a srácoknak! Találkozunk a 4. fordulón (ha nem esik egybe a Bükk maratonnal)! (de egybe esik -a szerk.)
 
Beszámoló: Alex

Fotók: Benkő Sándor és Csete Sándor

2011.07.04 07:05:38   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set