Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Magunkról
Csapattagok
Dicsőségfal
Rólunk írták
Fotóalbum

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Hegyikerékpár
Kürtős Kupa 2011

A Keszthelyi-hegységben Gyenesdiáson rendezte meg április 24-én a Kinizsi SK egyesülete a néhány éve újjáélesztett egykori Bozót ill. Kürtős Kupát, amelyen 103-an álltak rajthoz. Szokásosan 3 táv közül lehetett választani a nagyjából 3500 méter hosszú, 200 méter szintemelkedéssel rendelkező pályán. Idén a 2, 3 és 6 körös táv kiegészült a SingleSpeed Bajnoksággal is, akiknek szintén 6 kört kellett teljesíteni. Csapatunkat Wágner Balázs képviselte a versenyen, így következzen az ő beszámolója:

Vasárnap arra ébredtem, hogy Veszprémben esik az eső. Elgondolkoztam, biztos ez kell nekem? Igen, kellett. Gyorsan ugrás a ruhába és indultam a megbeszélt helyre, ahol kis várakozás után befutottak a VKE-Nelson versenyzői. Bringák a kocsiba, aztán irány Balatonalmádin keresztül Gyenesdiás. Közben a kisbuszból átkerültem egy személyautóba, ahol „Csoki” a kölyökkutyus is üdvözölt, barátságosan, megharapdálva.

kurtos kupa

 
Siettünk, mert helyszíni nevezés volt, és aki időben odaért jutalmul kürtöskalácsot kapott. Tízig. A gyenesdiási Nagymezőn levő rajtközpont kifejezetten alkalmas verseny rendezésére, kellőképpen nagy, s a környező ösvényeken igen izgalmas és látványos versenyt lehet összehozni. Most sem volt ez másképp. Ragyogó idő várta a résztvevőket.

Tizenhárom órakor kezdődött a hatkörös futam, amire neveztünk. Közben megettük a szendvicseket, napoztunk, néztük a triálos srácokat, a kétkörös versenyt, a háromköröset, az 1x1-es pilótákat és a gyerekversenyt. Volt itt minden, úgy ahogy kell.

Aztán bemelegítés, öltözködés, tippek a pályával kapcsolatban, High5 szénhidrátos italport a kulacsba, pár guggolás és odagurultam a rajthoz. A hatköröset választottam, nem is lett volna kedvem a kisebb távokhoz. Hallom a mikrofonba ordítják: Rajt! Hátulról indultam, nehogy eldaráljanak rögtön az elején.

 

A pálya két emelkedőből és gyors lejtőkből állt. Nem volt nagyon technikás, pár éles kanyar, sodrós kanyar, erdei ösvény, fű, murvás rész. A vonat utolsó kocsijába szálltam, mert teljesíteni akartam a 6 kört nyugodt, egyenletes, jó tempóban. Szépen elkezdtem megenni a köröket. A tempómból és a pulzusomból ítélve, elég kirándulósra sikerült. A hosszú kaptatón vért izzadtam, mire a 4. körben felértem a 42-28-as áttétellel. A rövid emelkedőt pedig ugyanebben a körben már futva-tolva abszolváltam. Ezek után már öröm volt lefelé engedni a bringát a fák között. Volt egy-két kanyar, ahol a bringa megtáltosodva rohant a bokor felé, de szerencsére mindig meggondolta magát és visszahozott a pályára. A célterület környékén jóleső szavak és bíztatások várták a bringásokat. Kattogtak a fényképezőgépek, „nyomjadneki”, „nagyonjóvagy”, „mácsakkétkör” vezényszavak röpködtek mindenkinek a levegőben. Az utolsó lejtő tetején kaptam a „nem kell fékezni” trükkös mondatot, az alján várt rám a „vigyázz, lassan, csúszik” triumvirátus.

 

Hatodik kör utolsó pár méterén, már jól esett átgurulni a célkapu alatt. A veszprémi srácok előttem beértek, pár dobogós helyet is bezsebelve. Rohantam a kisbuszhoz és gyorsan kitúrtam a kürtöskalácsot, a maradék szendvicset és tele szájjal, széles mosollyal, megelégedve, végigtapsoltam az eredményhirdetést.  Aztán a többi verseny utáni dolog: bringa kocsiba, utazás és közben duma, két percre bebólintok, aztán mentem magam: „nem, nem fáradtam el”, majd érkezés.

kurtos kupa

Összességében a verseny nagyon jó volt, a pálya és a rendezés is. Új embereket ismertem meg, jókat nevettem, elfáradtam és beépült pár kilométer a lábamba. Jövőre is szeretnék menni erre a versenyre. Köszi a Merkaptnak mindent, a veszprémi srácoknak a fuvart és a hegyibringának a képeket.

Beszámoló: Wágner Balázs

Fotók: hegyibringa.hu, Dobos Ferenc

2011.04.26 09:39:24   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set