Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Magunkról
Csapattagok
Dicsőségfal
Rólunk írták
Fotóalbum

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Hegyikerékpár
Caprine Szilvásvárad Maraton

Vasárnap kilencedik alkalommal került megrendezésre a Caprine Szilvásvárad  Maraton. A T-Mobile Top Maraton sorozat 2010-es első állomását egyben a Magyar Kupasorozat naptára is jegyzi. A férfi hosszútávon a svájci, 2005-ben Európa-bajnoki, tavaly Duna Maraton-ezüstöt szerző meridás, Andreas Kugler lett az első, a legjobb magyarként befutó, 2009-es összetett-első Blazsó Márton előtt. A nagy kérdés megválaszolatlan maradt: vajon Buruczki és Parti bírt volna-e a svájcival? Ők ugyanis Módos Gabrival együtt egy horvátországi pontszerző viadal miatt maradtak távol. A nők középtávján Dósa Eszter óriási fölénnyel győzött, akinek gyakorlatilag nem akadt vetélytársa.

„Azt a taktikát választottam, hogy az elején megnyomom, megpróbálok a mezőnytől ellépni, hogy aztán a saját tempómban mehessek, és ez be is vált. Izgalmas, jó pályán versenyeztünk. A következő versenyem a svájci maraton bajnokság lesz, ehhez a szilvásváradi verseny egy kiváló, igen nehéz felkészülési állomásnak bizonyult. Teljesen meg vagyok elégedve a pályával és a szervezéssel is, hogy jövőre is jövök-e Magyarországra versenyezni, az a csapatvezetésen is múlik.” – nyilatkozta a profi meridás, Andreas Kugler.

szilvásvárad maraton

A csapatunkból egy tucatnyian álltak rajthoz, Pásztor Laci beszámolója következik:

Többed magammal kíváncsian vártuk az előttünk álló verseny időjárási körülményeit a tavalyi hideg és esős maraton miatt. Szombaton érkeztem meg és reggel Keczkó Zoli már jelezte, hogy bíz megint esik az eső. Megérkezésem után Zolival egyeztetve úgy döntöttünk, hogy még nem állítjuk fel a csapatsátrat, mert nem volt kedvünk a szakadó esőben bőrig ázni. Mindenki hazament a szállására és aludt egy jót. Csodák csodájára délután 4 körül elállt az eső és a telefonos egyeztetés után helyére kerül a sátor is. Zoli délután még elment egyet tekerni aszfalton én meg a családommal tettem egy jó kis sétát illetve ettünk a szervezők által felkínált szilvásgombócból.
 
Vasárnap szép napsütésre ébredtünk és ez az időjárás délutánig ki is tartott szerencsénkre. Csak a hazafelé induláskor kezdett el újból cseperegni, majd esni az eső részben megoldva a bringa takarítását is.

szilvásvárad maraton

A start a szokásos és általam nem szeretett összes táv egyszeri indításával kezdődőt, nem kis kavarodást okozva  a szűk helyet figyelembe véve. Nagy volt a lökdösődés, ami nem tartozik a sportszerű magatartások közé, de sajnos ez mindig így zajlik. Szerencsére miután rákanyarodtunk a kilátóhoz vezető útra már a mezőny is megnyúlt kissé, így könnyebb volt előzni. Menet közben még a csapat új mezét is megdicsérték, ami bevallom őszintén jól esett.

Amint a Gerenna-vár után rákanyarodtunk a föld útra kezdődött az igazi verseny és kavarodás. A saras földön sokan tolták a bringát egymás mellett, így aki még fel is tudott volna tekerni az emelkedőn annak is le kellett szállnia és tolni a vasat. A rövidtáv leválásáig elég jól járható volt az út. Utána viszont főleg iszapos, saras út várt ránk, amit tolva is nehéz volt teljesíteni. Az elmúlt hetek szörnyű időjárásának nyomai jól érezhetőek voltak a lecsúszott domboldalak, kidőlt fák és leszakadt  utak  miatt, de a szervezőknek hála ezekről időben kaptunk tájékoztatást.

szilvásvárad maraton

szilvásvárad maraton

Az egyik rövid emelkedőn pl egy vízfolyásban kellett felfelé tekerni, amit nehezített a sok kő és hordalék, de én szeretem az ilyen kihívásokat és nehézségeket. A táv felénél volt egy kis holtpontom, amin nehezen tudtam átlendülni, de a többiek arcát elnézve ezzel mások is így voltak. Mosolyogni senkit sem láttam, csöndben tűrte mindenki a megpróbáltatásokat.

A 3. frissítő ponttól újra erőre kaptam és tudva, hogy már csak 23 km van hátra elkezdtem tolni neki. Sikerült is sok embert le illetve visszaelőznöm. A Katonasíroktól pedig már a féket sem nagyon használtam ha nem volt muszáj. A célban már mosoly ült az arcomra, bár ebből sok nem látszott, mert elfedte a sár, ami az út közbe, nem tudom hogy hogyan, de beborította. Balázs kisfiam elsőre nem is nagyon ismert meg, majd feltette a logikus kérdést 3 évesen: "Apa! Miért vagy ilyen sáros? Hol lettél ilyen koszos?" Na, ekkor már őszintén tudtam mosolyogni.

A pálya nehézségéről csak annyit, hogy amikor mi elindultunk hazafelé 18 óra körül még jöttek be középtávos sporttársak. Mindenkinek gratulálok, aki teljesítette a saját távját.

Beszámoló: Pásztor László

Fotók: Dobos Ferenc

szilvásvárad maraton

2010.05.31 13:15:00   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set