Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Magunkról
Csapattagok
Dicsőségfal
Rólunk írták
Fotóalbum

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Hegyikerékpár
UCI Mountain Bike XCO World Cup, Dalby Forest

Most biztos van aki azt gondolja, hogy “De jó! Van egy versenyző a Merkaptban aki világkupákra jár versenyezni a legjobbakkal!” És tudjátok mit? Nem fogom megcáfolni. Nekem ez így teljesen jó. :)

A valóság viszont messze nem ez. Az egész történet úgy kezdődött, hogy elnyertem egy ösztöndíjat, amivel Angliában írhatom a diplomám egy bristoli egyetemen. Persze mi az átlag ember lányának, fiának első dolga ilyenkor? Utánanéz milyen nagyobb bicajversenyek lesznek elérhető közelségben. Nézegettem a UCI honlapját, erre mit látok? Az idei év első XCO világkupáját Angliában rendezik! Hopp, nekem ott kell lennem! El van döntve! Nézzük, mennyi is az út? 400 km. egy irányban. Akkor a bicaj felejtős... Találtam olcsó vonatjegyet, mert hát egyetemista az ember, meg szegény mint a templom egere, de a lényeg, hogy utazás megoldva. Csak háromszor kell átszállni, majd egy kis buszozás, és még a délelötti női versenyt is sikerül majd elcsípni. :) Ez megoldva.
A tavaszi szünet alatt sikerült elkunyerálni Orsi kis szappantartó fényképezőgépét, akkutöltő is volt a családban, úgyhogy már dokumentálni is tudom majd a dolgot.

Lassan közeledett a világkupa időpontja, de félő volt, hogy az európai légtérzár miatt lefújják az egészet. Szegény izlandi vulkán csuklott is volna újból rendesen, ha elmarad! Esküszöm, megtanultam volna a nevét... Nézegettem a pálya rajzát is, hogy hol vannak az érdekesebb részek, mit kell mindenképpen megnézni, közben ráfutottam egy videóra is a pályáról. Nem semmi... A hazai maratonokon nevelkedett montisokat biztos lehetne ijesztgetni lefekvés előtt pár belőle kivágott képsorral... :) Ha jól tudom ez lesz majd a 2012-es londoni olimpia pályája is, úgyhogy a verseny egyfajta főbróba is egyben.

Egy videó a pályabejárásról:

Mire eljött a világkupa időpontja, már feloldották a légtérzárat, így hivatalosan is megerősítették, hogy nem marad el a verseny. Maga az odaút eseménytelenül telt, ami nem mondható megszokottnak errefelé sem, mivel a vasút itt sem tartozik a legmegbízhatóbb közlekedési formák közé. Néha megesik, hogy a vonat indulása előtt fél órával közlik, hogy sajnálják, de a vonatot törölték...

Nagy lelkesedéssel szálltam le a buszról, mivel időben voltam még, akár még a női verseny rajtját is sikerülhet megnézni. Mindig tudtam merre kell mennem, táblák segítettek abban, hogy odataláljon az ember a helyszínre. Nem is tévedtem el. A szervezők egyedül azt felejtették el közölni a honlapon, hogy mennyi séta vár majd azokra, akik busszal érkeznek. Megmértem. Több mint másfél óra, dombnak, hegynek fel. :D

 

UCI WORLD MTB XC CUP dalby forest

 

A szintemelkedést nem tudom, de egy teljesítménytúrának is a becsületére válna. Szóval, alapos bemelegítés után, pont a megfelelő pulzussal érkeztem a pályához, ahol a lányok már az utolsó körük utolsó métereit gurulták. Gondoltam, most már úgyis mindegy, lövök pár képet, meglátom hogy megy, milyen képeket sikerül csinálnom. Vigyorogva álltam be a “profi” fotósok közé a kis gépemmel, néztek is, hogy mi a fene van? :D

Magának a világkupának van egy külön hangulata. Mindenki nyitott, közvetlen. A legzárkózottabb ember is minimum mosolyog, a többinek meg fülig ér a szája. Mintha egy külön ünnep lenne. Szívesen elegyednek szóba egymással az emberek, teljesen ismeretlenül is. A versenyzőkön ugyanezt a nyitottságot lehet érezni: ha van hozzájuk egy-két biztató szavad, visszaköszönnek, talán pár mondatot is válthatsz velük. A nagy sztárokat is beleértve.

Nagy meglepetésemre Benkó Barbarával is találkoztam, a versenye után közvetlenül sikerült beszélnünk pár percet. Kicsit meglepődött, hogy magyarul szólítottam meg és nagy örömmel mesélte, hogy a pályán is hallott párszor magyar szurkolókat, és nagyon jól esett neki. :) A versenyt úgy értékelte, hogy “Jó volt”, ez nála annyit takar, hogy 6. lett az U23-as korcsoportban és 37. az összesítettben. :D Remélem egyszer majd lesz alkalma azt is mondani, hogy “Nagyon jó volt!!!”. Ezúton szeretnék Neki újra gratulálni, örülök, hogy ott van a legjobbak között!

UCI WORLD MTB XC CUP dalby forest

“Barbi, egy mosolyt... :)”

A férfiak versenye előtt volt időm körülnézni az expón, illetve a csapatsátrak környékén is. Volt nyálcsorgatás rendesen. :) Például itt láthattam Yeti bicajt életemben először... A csapatoknál kb. fele-fele arányban voltak láthatók a merevfarú és az össztelós gépek, ami viszont szinte mindegyiknél megegyezett, az a karbon vázanyag. A felszereltségükről röviden azt lehetne mondani, hogy szinte mindenki a csúcskategóriát képviselő alkatrészekkel versenyez. Egy-két kivételt az U23-as korcsoportnál láttam, de ott sem ment a szint XT alá. Volt pár érdekes egyéni alkatrész is mint pl. a 23 grammos szarvak. Nem biznám rá az életem, de úgy tűnik működik. :)

UCI WORLD MTB XC CUP dalby forest

23 gramm a szarv. Végül is, mindenkinek van egy fétise...

A 29-es kerekek is kezdenek egyre jobban elterjedni, amit az is jelez, hogy a nők elit mezőnyében második helyezett Willow Koerber egy 29-es Gary Fisherrel versenyez. A győztes Irina Kalentieva és a harmadik helyezett Katerina Nash viszont még mindig 26-ossal.

UCI WORLD MTB XC CUP dalby forest

A gumiválasztásra külön nem térnék ki, mivel ahány támogató, annyi variáció, és még a pálya talaja is annyira változatos volt, hogy ember legyen a talpán, aki egyértelműen ki meri jelenteni, hogy ez, vagy az az összeállítás az igazi. És különben sem értek hozzá... :)

A férfiak startját egy nagyon jó helyről sikerült végignéznem, közvetlenül mellettem robogtak el, nyeltem is a port. :) Mit mondjak, terhelték a pedált rendesen... Mind egy szálig tolták ahogy a csövön kifért, mindegy hogy az első tíz  vagy az utolsók közül rajtolt.

UCI WORLD MTB XC CUP dalby forest

Jó lehet ott lenni a közepében, szívni a port, meghalni a többiekkel.

A pálya nagyon jól volt megoldva, mivel egy kis felvezető kör után a versenyzők visszakanyarodtak a starthoz, ahol már látszott, hogy kezd megnyúlni a mezőny, nem lesz tolakodás később. Az első mászás után már pár boly is kialakult, az első tíz otthagyta a többieket, akik 5-10 fős bolyokban igyekeztek fölérni rájuk. Kis idő múlva már csak hárman maradtak az élen: Julien Absalon (francia), Nino Schürter (svájci, a jelenlegi világbajnok) és a dél afrikai Burry Stander. Közben én a pálya mellett bóklásztam, fényképeztem, és tátott szájjal néztem hogy mennek a nagyok. :) Nem kímélik a gépeket, szegény kerekek csak úgy csattogtak a nagyobb köveken, a váltók recsegtek a terhelés alatti váltásoktól, de én személy szerint nem láttam technikai hiba miatt kiállni kényszerülő embert, így azt gondolom a mérnökök és szerelők csak jó munkát végezhettek... Kicsit sajnáltam a gépeket, de ilyen szinten nincs helye finomkodásnak. Ha nyerni akarsz, akkor nyomni fogod neki, és nem a bicajra fogsz vigyázni.

UCI WORLD MTB XC CUP dalby forest
Nekem tetszett. A gépeknek már nem biztos. :)

A hangulat a pálya mellett óriási volt, főleg az érdekesebb részeknél: az egyik lejtőn két nyom is ki lett alakítva, egy rövidebb, köves, és egy hosszabb, kanyargós, de aránylag sima. Óriási üdvrivalgással díjazta a közönség azokat a versenyzőket, akik a nehezebb, köves nyomon rongyoltak le szinte fék nelkül, míg csalódott hangokat halhattunk, ha valaki a kényelmesebb nyomot választotta. (a videoban jól látszik a két variáció). Nem sok ilyen volt. Ha ott ment valaki, annak általában oka volt, például, így lehet, hogy meg tud előzni valakit, mert a másik nyomon éppen többen is gurulnak egymás után. Ha már lejtő: volt egy letörés, ami az elején szinte teljesen függőleges volt. Amikor még csak videón láttam a pályát, ennél a résznél már akkor is megmozdult a gyomromban valami. Ha nem figyelsz, esélyes a Kormányon Túliak Társasága... Élőben, felülről látni ezt a letörést még félelmetesebb. Egyszerűen nem látsz semmit abból, hogy mi van lent.

UCI WORLD MTB XC CUP dalby forest

UCI WORLD MTB XC CUP dalby forest
Innen nem is tűnik vészesnek. :)

Neki kell menni, és leengedni az elejét a gépnek. Utána a többi a gravitáció dolga. Ennyi... Szívesen lemennék ott egyszer, hátha sikerül. Csináltam már őrültségeket, ezt is fölvettem a listára. :) A legjobb hangulat a pálya legdurvább mászásánál volt. Egy rövid, meredek és köves felfelén kellett fölmenniük a lányoknak, fiúknak. Ugyan volt itt is egy kevésbé meredek, de hosszabb alternatív útvonal, de ezt is nagyon ritkán használták, csak akkor ha a másik nyomon megakadt a sor. Ami sokszor megtörtént... Az emelkedő közepén volt egy nagyobb kő, ami egy lépcsőt alkotott a nyomon. Erre föl kellett menni, majd enyhén nedves földön kellett megtalálni a tapadást. Nem volt könnyű, és még nem is volt vége az emelkedőnek...

UCI WORLD MTB XC CUP dalby forest

Szedte az áldozatait rendesen

Itt szurkoltak a legjobban a nézők. Teljesen mindegy volt, hogy ki mászik éppen és milyen sikerrel, mindenkinek akkora hangzavart csináltak (szerényen megjegyezném, hogy csináltunk...), hogy az ember beleborzongott. Ha meg valakinek végre sikerült kitekernie az emelkedőt, akkor volt ám az igazi hangzavar. Nem gondoltam volna, hogy szurkolóként az ember kaphat ekkora adrenalinfröccsöt. Még mindig vigyorgok, ha eszembe jut. :D Ahogy közeledett a verseny vége, elindultam én is vissza a célterületre, hogy láthassam a befutót. A hangosbemondóból hallhattuk, hogy Absalon az egyik lejtőn támadást indított, és sikerült leszakítania Burry Standert, de Schürter még mindig ott loholt a nyomában. A célhoz közeledve nyilvánvalóvá vált, hogy sprintbefutó lesz. Nem mintha az egész versenyen nem sprinteltek volna, de mindegy is... :) Ahogy ők ketten ráfordultak a célegyenesre, robbantottak, és ha pár centivel is, de Schürter nyert.

UCI WORLD MTB XC CUP dalby forest

Láttam Absalont a verseny után, fáradt volt, és kicsit el volt kenődve. Az eredményhirdetést már nem vártam meg, mivel félő volt, hogy nem érem el az utolsó buszt, amivel elindulhatok hazafelé. Már előtte is gondolkodtam, hogy nem várom meg a befutót, de gyorsan el is vetettem az ötletet. Normális vagyok én? Itt vagyok a világkupán, és nem várnám meg a befutót??? Ha emiatt lekésem a buszt, hát nem érdekel... Valahogy hazajutok. Maximum stoppolok, vagy akármi, de ezt látni kell, ha már ejöttem idáig. Szerencsére a buszomat is elértem hazafelé, mivel a másfél órás séta laza egy órás kocogássá redukálódott a hegyről lefelé. Csak az eső kezdett el esni... :D

UCI WORLD MTB XC CUP dalby forest

Vannak nézők rendesen...

UCI WORLD MTB XC CUP dalby forest

Igen, az volt...

Nagyon örülök, hogy ott lehettem a versenyen, nagyon nagy élmény. Aki csak teheti, látogasson ki egy világkupára, nagyon megéri! Kap az ember egy lökést, hogy jobban forogjon a pedál miután hazaért, mégha csak aszfaltot fog látni a gép júliusig, akkor is. :D Sok különböző emberrel sikerült beszélgetnem, az országos bajnoktól (Barbi), egy egykori columbiai versenyzőn át, a mérnökökig (SR Suntour), és mindenki nagyon közvetlen volt, látszott, hogy szeretik ezt a sportot, szívvel lélekkel csinálják. Dícséretet érdemel még szerintem minden egyes versenyző aki végigrohanta a futamokat. Nagyon sok munkájuk fekszik benne, és ők képviselik a világ élvonalát, ha nyernek, ha nem, ha a 10. helyen érnek célba, ha a 40. helyen. Ugyanígy vagyok most igazából mindenkivel, aki csak fölül a bicajra, hogy terepezzen egy kicsit. A maraton rövidtávon a gombász szakkörtől kezdve a hobbirakétákig. Én ma minden montist szeretek. Köszönöm Világkupa! :D

További képek következő linken: http://picasaweb.google.com/buksi85/XCOVilagkupaDalbyForest20100425#

Beszámoló: Szántai Vecsera Bálint

A Végeredmény:

1 SCHURTER Nino ( SUI19860513 ) SSR 01:54:52
2 ABSALON Julien ( FRA19800816 ) ORB +00:01
3 STANDER Burry ( RSA19870916 ) SFR +00:14
4 KULHAVY Jaroslav ( CZE19850108 ) RBS +00:28
5 NAEF Ralph ( SUI19800510 ) MMB +00:41
6 FUMIC Manuel ( GER19820330 ) CFR +00:52
7 RUZAFA CUETO Ruben ( ESP19840909 ) ORB +00:55
8 FLÜCKIGER Lukas ( SUI19840131 ) TRK +01:19
9 HERMIDA RAMOS José Antonio ( ESP19780824 ) MMB +01:37
10 FONTANA Marco Aurelio ( ITA19841012 ) CFR +01:45
11 ALVAREZ GUTIERREZ Ivan ( ESP19811218 ) GIT +01:54
12 VOGEL Florian ( SUI19820218 ) SSR +02:17
13 FLÜCKIGER Mathias * ( SUI19880927 ) TRK +02:32
14 MANTECON GUTIERREZ Sergio ( ESP19840925 ) TRL +02:42
15 TEMPIER Stéphane ( FRA19860305 ) TXB +02:48
16 SOUKUP Christoph ( AUT19801011 ) MBT +02:54
17 VAN HOUTS Rudi ( NED19840116 ) MMB +03:03
18 LEJARRETA ERRASTI Inaki ( ESP19830901 ) ORB +03:24
19 WELLS Todd ( USA19751225 ) SFR +03:49
20 PAULISSEN Roel ( BEL19760427 ) CFR +03:53
21 LINDGREN Emil ( SWE19850504 ) RGO +04:18
22 KONWA Marek * ( POL19900311 ) ADV +04:23
23 SAUSER Christoph ( SUI19760413 ) SFR +04:25
24 KURSCHAT Wolfram ( GER19750517 ) TER +04:32
25 SKARNITZL Jan ( CZE19860711 ) --- +04:45
26 VUILLERMOZ Alexis * ( FRA19880601 ) LPI +05:04
27 BAILLY MAITRE François ( FRA19851019 ) SCO +05:06
28 KABUSH Geoff ( CAN19770414 ) TMR +05:28
29 COLOMA NICOLAS Carlos ( ESP19810928 ) MSC +05:29
30 SCHULTZ Samuel ( USA19851211 ) SGF +05:43
31 MAROTTE Maxime ( FRA19861205 ) BHS +06:03
32 KASS Jochen ( GER19810505 ) MMB +06:30
33 LONGO Tony ( ITA19840911 ) --- +06:37
34 ZANDSTRA Derek ( CAN19841019 ) --- +06:44
35 MENNEN Robert ( GER19850405 ) --- +07:04
36 FANGER Martin * ( SUI19880328 ) GST +07:04
37 BECKINGSALE Oliver ( GBR19760607 ) GFT +07:06
38 GIGER Fabian ( SUI19870718 ) RGO +07:16
39 HORGAN-KOBELSKI Jeremy ( USA19780811 ) SGF +07:25
40 FRUET Martino ( ITA19770721 ) --- +07:38
41 MOORLAG Henk Jaap * ( NED19900508 ) RGO +07:45
42 PLANTET Pierre-Geoffroy ( FRA19841023 ) TNC +07:49
43 PIETERSMA Jelmer ( NED19820515 ) TBR +07:50
44 COMINELLI Cristian * ( ITA19880522 ) TXB +07:53
45 LAMASTRA Giuseppe ( ITA19841205 ) FRW +07:57
46 COLOM Marc ( FRA19860622 ) --- +08:01
47 GALLATI Patrik * ( SUI19880401 ) SSR +08:05
48 ULMAN Matous ( CZE19840605 ) SHS +08:07
49 METZLER Hannes ( AUT19770520 ) MGT +08:14
50 KILLEEN Liam ( GBR19820412 ) --- +08:18
51 BRZOZKA Piotr * ( POL19891014 ) JBG +08:19
52 PETERS Bas ( NED19760514 ) TMC +08:34
53 MARKT Karl ( AUT19800308 ) FOX +08:35
54 GALINSKI Marek ( POL19740801 ) JBG +08:36
55 CARABIN Sebastien * ( BEL19890328 ) LVT +08:37
56 YAMAMOTO Kohei ( JPN19850820 ) --- +08:42
57 MCCONNELL Daniel ( AUS19850809 ) TRQ +08:57
58 RAVANEL Cédric ( FRA19781126 ) LPI +09:07
59 BAUER Markus * ( GER19890824 ) --- +09:20
60 LUTTENBERG Irjan * ( NED19881209 ) TBR +09:44
61 TIBERI Andrea ( ITA19851115 ) SSP +09:55
62 ROHRBACH Nicola ( SUI19860820 ) --- +10:00
63 VINIT Guillaume ( FRA19870705 ) BHS +10:04
64 HOCHENWARTER Uwe ( AUT19861124 ) MGT +10:06
65 KAUFMANN Lukas ( SUI19870703 ) TBR +10:08
66 LITSCHER Thomas * ( SUI19890514 ) MIG +10:21
67 WUBBEN Niels * ( NED19880220 ) TMC +10:27
68 CATTANEO Johnny ( ITA19810519 ) --- +10:42
69 NORRIS Lachlan ( AUS19870121 ) --- +10:50
70 VERMEULEN Nicolas ( BEL19840413 ) LVT +10:54
71 ROSA Diego * ( ITA19890327 ) GIT +10:58
72 SPESNY Milan ( CZE19770322 ) SHS +11:04
73 EYRING Andy * ( GER19890405 ) --- +11:05
74 HOVDENES Anders ( NOR19870911 ) TUB +11:09
75 WATSON Andrew ( CAN19830530 ) --- +11:15
76 VAN DER PLOEG Paul * ( AUS19891109 ) FOX +11:28
77 ZOLI Yader ( ITA19751001 ) SSP +11:34
78 MEYER Pascal * ( SUI19880216 ) MIG +11:40
79 FLETCHER David * ( GBR19890227 ) --- +11:40
80 CANAL Fabien * ( FRA19890404 ) KEO +12:10
81 SCHEIBER Simon * ( AUT19881002 ) FOX +12:13
82 BRZOZKA Adrian ( POL19870709 ) JBG +12:21
83 GROEN Erik * ( NED19900108 ) RGO +12:29
84 MARX Torsten ( GER19760625 ) --- +12:34
85 BUCHI Benjamin * ( SUI19890406 ) --- +12:50
86 NIELSEN Klaus ( DEN19800108 ) --- +13:01
87 DARVELL Magnus ( SWE19820602 ) --- +13:14
88 VAN HOOVELS Kevin ( BEL19850731 ) LVT +13:15
89 OSICKI Kornel * ( POL19890316 ) JBG +13:18
90 NILSSON Mattias * ( SWE19890204 ) --- +13:35
91 BUNDI Silvio ( SUI19780613 ) --- +13:42
92 STRECKER Fabian * ( GER19900416 ) --- +13:43
93 HYNEK Kristian ( CZE19800519 ) SHS +13:44
94 REIS Manfred * ( GER19900710 ) FOX +13:46
95 HUGUENIN Jérémy * ( SUI19890121 ) GST +13:54
96 FLESCHHUT Marcel * ( GER19900601 ) --- +14:06
97 WEBER Balz ( SUI19810120 ) --- +14:08
98 LEMMERS Tim * ( NED19890602 ) RGO +14:11
99 GAMBINO Alessandro ( ITA19840719 ) GTR +14:15
100 GOVAERTS Dries * ( BEL19880304 ) SAE +14:25
101 HADLEY Matthew ( CAN19830407 ) --- +14:32
102 TANN Rene ( GER19850808 ) --- +14:36
103 LOOSER Konny * ( SUI19890306 ) --- +14:37
104 WENGELIN Mattias * ( SWE19880202 ) TFI +14:52
105 JUBBEGA Jelmer * ( NED19880704 ) RGO +14:56
106 BRODERICK Michael ( USA19731223 ) --- +14:59
107 OLDHAM Paul ( GBR19770905 ) --- +15:02
108 CINK Ondrej * ( CZE19901207 ) MBT +15:04
109 LEBRETON Pierre ( FRA19781206 ) BHS +15:04
110 SZRAUCNER Sebastian ( GER19870120 ) --- +15:13
111 MARINHEIRO Ricardo Paulo Reis * ( POR19911105 ) TXB +15:21
112 FERREIRA Tiago Jorge Oliveira * ( POR19881207 ) --- +15:25
113 HUDECEK Jiri ( CZE19860519 ) --- +15:31
114 CIA APEZTEGUIA Patxi ( ESP19780909 ) MSC +15:43
115 STIRNEMANN Matthias * ( SUI19911108 ) --- +15:47
116 NEPUSTIL Matej * ( CZE19900606 ) MBT +16:09
117 MASSAER Joris ( BEL19820315 ) GSD +16:11
118 GEHBAUER Robert ( AUT19870717 ) --- +16:31
119 SCHÄTZING Marco ( GER19841211 ) TFI +16:40
120 DISCH Severin * ( SUI19880205 ) GST +16:52
121 MALETZ Christopher ( GER19840404 ) --- +17:57
122 MAGNUSEK Jakub * ( CZE19900509 ) SHS +18:08
123 BETREMIEUX Freddy * ( FRA19880102 ) --- +18:35
124 CASAGRANDE Michele ( ITA19841004 ) ADV +19:22
125 JEANTET Nicolas * ( ITA19890708 ) ISD +19:37
126 MINEUR Laurent * ( BEL19890309 ) --- -1LAP
127 EYMANN Daniel * ( SUI19890708 ) TRT -1LAP
128 GEHBAUER Alexander * ( AUT19900424 ) --- -1LAP
129 KRENN Wolfgang ( AUT19860827 ) MGT -1LAP
130 ARNOLD Marco * ( SUI19880112 ) GST -1LAP
131 DUNFORD Tim ( GBR19781019 ) TRQ -1LAP
132 BATCHELOR Sebastian * ( GBR19900630 ) LEE -1LAP
133 THIE Florian * ( SUI19890620 ) --- -1LAP
134 LAPEYRIE Thomas * ( FRA19900411 ) SCO -1LAP
135 DE BACKER Jonas * ( BEL19901004 ) SAE -1LAP
136 BLAIR Andrew ( AUS19790609 ) TRQ -1LAP
137 HENDERSON Dave ( GBR19830426 ) --- -1LAP
138 THOMAS Ben * ( GBR19880804 ) TRQ -1LAP
139 FREIBURGHAUS Sepp ( SUI19870203 ) TRT -2LAP
140 ROELOFS Robin * ( NED19910107 ) STS -2LAP
141 CANNING Cody * ( CAN19880629 ) --- -2LAP
142 GERNEZ AURENGE Amaury * ( FRA19890118 ) KEO -2LAP
143 PEKATCH Dror ( ISR19810515 ) SGF -2LAP
144 WHENMAN Billy Joe * ( GBR19890411 ) --- -2LAP
145 VANGENECHTEN Rob * ( BEL19880919 ) SAE -2LAP
146 ANDREWS Chris ( GBR19850130 ) --- -2LAP
147 FRISBY Travis * ( AUS19890228 ) --- -2LAP
148 FELLE Richard ( IRL19860414 ) --- -3LAP
149 HOSSAY Pascal ( BEL19870419 ) GSD -3LAP
150 CLARK Allan ( GBR19840815 ) --- -4LAP

 

2010.04.30 10:31:35   |   Vissza
1. FrankO 2010-05-03 13:49:05
Biztos, hogy nagy élmény lehetett. Jó a beszámoló.
2. zorán 2010-05-06 22:05:07
hu nagyon jo ez a beszámolo& nagyon jo a végszo is ,tetszik!&biztos iszonyatnagy élmény lehet,még ha csak tombolni is ,tekerni meg föleg,nemcsoda ha mindenki vigyorog ott,mert már ha két ember tapsikol egy verenyen az hatalmasat dob,nem még ha több ezer..tuti ezért mennek a nagyok annyira:P:D
3. Bálint 2010-05-08 12:22:42
Koszi sracok! Ha csak egy kicsit is atjon a vilagkupak hangulata, mar megerte megirni.

Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set