Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Magunkról
Csapattagok

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Magunkról

A speed badminton (más néven gyorstollaslabda) sportág 2002-ben született Németországban. Feltalálója Bill Brandes, aki megelégelve, hogy tollaslabdáját elfújja a szél, kifejlesztett egy olyan labdát, melynek súlya 9 gramm, azaz tízszerese egy hagyományos tollaslabdáénak. Már csak egy ütő kellett hozzá, így jött létre egy a squash-hoz hasonlatos, de annál rövidebb szárú speed badminton ütő. A sportágat egyszerű szabályai és korlátlan lehetőségei teszik különösen vonzóvá mind az élsportolók, mind a hobbijátékosok körében.

A gyorstollast bárki elkezdheti, aki kedvet érez a mozgáshoz, a közös sportoláshoz. Legyen szó kellemes kikapcsolódásról, vagy kemény versenyről, ezt a sportot bárhol űzhetjük, ahol elegendő szabad hely áll rendelkezésünkre: sportcsarnokban, teniszpályán, parkban vagy akár homokos tengerparton. Pályajelölő szalagok segítségével a szabadban is könnyen kijelölhetjük a játékteret és máris kezdődhet az önfeledt szórakozás. Az sem gond, ha fúj a szél, a szélgyűrű segítségével ugyanis akár 3-as, 4-es szélerősségnél is nyugodtan adogathatunk tovább. Ha pedig ránk sötétedik, a világító pályajelölő szalagok és a labda fejébe illeszthető patronok teszik varázslatossá az éjszakai játékot.

A speed badminton-ban a magyar sportolók rendkívül sikeresek. Minden kategóriában, (férfi, női, férfi senior, U16) az élvonalban szerepelnek világszinten.

Az éves versenynaptár elég zsúfolt, itthon is legalább négy pontszerző versenyt rendezünk évente, de külföldön is havonta legalább öt-hat verseny elérhető. Berlinben rendezik meg idén augusztusban az sportág első világbajnokságát is.

Célunk, hogy ez az olcsó sport sok embernek okozzon örömet, akkor is ha nem versenyszerűen űzik. Az utánpótlás neveléssel tudatosan foglalkozunk, aki szeretné a sportot kipróbálni, bátran keressen meg minket, pályát, ütőt és labdát biztosítunk!

E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set