Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Csapattagok

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Atlétikai szakosztály
19. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltó

Ez volt idén az a verseny, ahová tényleg csak a buli kedvéért mentem. Végül sokkal gyorsabbra sikeredett mint eddig bármelyik versenyem. Ott volt még Gaál Tomi, Tóni és apukám, ők egyéniben futottak félmaratont. Vali és Brigi hozzám hasonlóan szintén egy félmaraton és egy maraton váltót futó csapatot erősítettek.

Az egész sztori még tavasszal kezdődött, amikor az egyik könyvmániás futó ismerősöm kitalálta, hogy szervezzünk egy könyvmoly-váltót erre a versenyre (hála a netnek, ma már minden valamire való közösségnek van online oldala is, így a könyvmolyoknak is :-). Kicsit szkeptikus voltam látván a „lelkesedést” az oldalon, de azért sikerült összevadászni egy csapatra való lelkes olvasót. Végül négyen vágtunk neki a hat 7 km-es körre bontott maratoni távnak. Az ötletgazda és én futottunk két szakaszt, egy barátnőm és egy lelkes kezdő futó a maradék kettőt.

Előző este szalonnasütés volt a program Debrecenben a Nagyerdőn, ezért én csak reggel ültem vonatra, hogy a Kossuth térre érjek 11-re. Némi logisztika után sikerült megtalálni Tomiékat (Itt vagyok a toi toi előtt, te hol vagy? Én is itt vagyok, te hol vagy??). Beszélgettünk egy kicsit, majd a saját csapatom is befutott.

Mivel nem volt tétje a versenynek, úgy döntöttünk, hogy nem futjuk egyben a két szakaszt. Inkább váltunk hatszor, így rám esett a második és a befutó kör. Azt találtam ki, hogy az elsőt megfutom ami a csövön kifér alapon, a befutóra pedig meglátjuk mi marad belőlem.

Mielőtt még futhattam volna, némi ketrecharcot kellett vívni a váltózónában, hogy közelebb jussak a pályához és lássak is valamit ha a csapattárs beviharzik a zóna előtti kanyarban (elég rutinos a BSI, de van még mit tanulniuk rendezés terén is). A váltóbotot átvéve már kanyarodtam is le az Alkotmány utcából, majd irány le a rakpart. Egész napra felhős időt jósoltak, de meleg és túl párás volt a levegő. Később a nap is gyakran kisütött, hát nem fáztam, na. Az elején eltartott egy darabig, amíg belerázódtam a megszokottnál gyorsabb tempóba, de aztán sikerült végig tartani.

Mivel a mezőny oda vissza futkározott a rakparton, folyamatosan jöttek szembe a többiek. Szurkoltunk is egymásnak, hol Tamás, hol Tóni integetett a másik sávból. Apu bezzeg se lát se hall, pedig ott csápoltam neki két méterről. Az órámat sikerült össze vissza nyomkodni, a szakasz végén nem tudtam meg mennyire volt gyors az a gyors.

A váltás után visszamentem a szurkolótáborhoz, akik hősiesen végig posztolták a négy órát a pálya mellett. Jó két órát kellett várni a befutó szakaszra, de nem mertem leülni, hátha nem tudok felállni. Csak mászkáltam erre-arra, nehogy beragadjanak a lábaim. A második szakasz meglepően simán ment. Azért szívesen cseréltem volna az ötödik körösökkel, mert ők kaptak némi égi frissítést, de mire én leértem a rakpartra ismét előbújt a nap. A végére azért rendesen elfáradtam, de az utolsó emelkedőn ott szurkolt Brigi Gáborral, muszáj volt rendesen futni :-)

A vége 3 óra 53 perc lett a csapatnak, simán a tervezett 4 órán belül, ezzel a középmezőnyben zártunk. Az én két 7 km-em pedig az eddig futott leggyorsabb tempóm lett.

Beszámoló: Orsi
 

2012.06.13 09:41:58   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set