Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Csapattagok

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Atlétikai szakosztály
6. Sülysápi Futónap

Ukránnal (Práczky Karesz) vágtunk neki a 37 kilométeres bringa útnak, hogy megcélozzuk a 6. Sülysápi futónap rendezvényt. Nyári meleget jósoltak aznapra és tényleg nem tévedtek.

A rajt előtt 20 perccel sikerült odaérnünk, gyors regisztráció, öltözés, aztán futás a rajthelyre. "Egy perc a rajtig!"-hangzott a speaker hangja. Karesz megjegyezte, hogy azért indulhattunk volna egy kicsit korábban is...Minek, ideértünk, nem? :) Melegítésre nem jutott idő, de úgy gondoltuk a tekerés a célnak megfelel, és tényleg.

Egy kör a füves focipályán, majd egy meredek kaptatóval ki a "körre", amiből négyet kellett teljesíteni. Na ekkor döbbentünk rá, hogy sok vízszintes szakasz nem lesz ezen a versenyen. Az útvonal pazar volt, minden "mászásért" járt egy kis "down hill". (A montis olvasóktól én kérek elnézést, valójánan ezek csak kis "kitüremkedések voltak, melyek a futóembert képesek kétvállra fektetni....)

Szinte üvöltött a csend, az ügyesebbek próbáltak a fülükön is levegőt venni, csak a RunKeeperes spiné hangja hasított az éterbe, jelezve, hogy az első kilométerünket 4 perc 5 másodpercre abszolváltuk. Ez óvatosságra intett jelenlegi formám tükrében, egy hat fős bojra zárkóztam fel ekkor, az élmezőny távolodni látszott, bár nem lehetett tudni, kik futják közülük a 10,7 kilométert, vagy kik a váltók kezdőemberei. Az első néhány kilométer hamar elrepült.

Egy kis híd után megkeztük a mászást, éreztem, hogy fegyelmezetten futok semmi kapkodás, éreztem hogy a következő kör is menni fog, és azt is sejtettem, hogy az egyre melegedő időben a harmadik kör lesz a kritikus és ez be is következett. A többiek leszakadoztak én is kezdtem lassulni, bár nem éreztem klasszikus elhajlós fáradságot. Tudtam, hogy a megfelelő frissítés nagyon fontos, így nem a vizespoharaknál próbáltam faragni az időmből, kezdem az utólsó körre koncentrálni, melynek kezdetekor 4:13-as átlagra álltam, ami másfél órán belüli eredménnyel kecsegtetett.

Az emelkedő tetején éreztem: "Innen már besiklok" (Bondor István pilóta a BB-n). Egy csinos hölgyet köröztem le a kis hídon, bíztattam, mire ő gratulált a harmadik helyemhez. Egy kicsit sikerült is gyorsulnom a végére, így 1:27:34-el estem be két fiatal atléta után a célba. Gyors frissítés, nem állhatok meg, mert kislányom és feleségem hat kilométerre innen ülnek egy cukrászdában, ahova az idei Anyák Napját szerveztük. Jól esett a fagyikehely, gyors búcsú, majd futás vissza a  versenyre, ahol Karesz (1:59) és a babgulyás már vártak.



Hibátlannak éreztem a napot, még akkor is, ha a menzán ülve az eső is bekopogott egy gyors zápor formájában. Az eredményhírdetésre kiderült az ég mellett az is, hogy a senior I. kategóriát sikerült megnyernem, újabb aranyat szerezve ezzel a Merkaptnak :P. És amit nem gondoltam volna a 33 km futás után, hogy a tekerés is jól fog esni hazafelé...

Jövőre, ha csak lehet újra eljövünk erre a remek hangulatú, profi módon szervezett versenyre. Gyertek Ti is! :)

Beszámoló: Kasa Tibor

2012.05.18 07:39:50   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set