Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Csapattagok

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Atlétikai szakosztály
8. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton

Ha november, akkor Siófok. Tulajdonképpen szezonzárónak is lehet nevezni ezt a versenyt, hiszen mióta futok, ez mindig az év utolsó versenye, utána kis pihenő, majd kezdődhet a kilométer-gyűjtögetés a jövő évi megmérettetésekhez. Négy éve itt futottam az első félmaratonomat, az idei pedig már a harmadik Balaton Maratonom volt. A siófoki verseny azért is különleges, mert nem egyben kell lefutni a 42 km-t, hanem 14-7-21-es leosztásban.

Idén nem terveztem csúcsokat dönteni, főleg mivel a verseny előtt két nappal elkapott valami torokfájós kórság. Mivel nem tűnt nagyon vészesnek, úgy döntöttem, hogy szombaton mindenképpen futok, a vasárnapot meglátjuk. Családiasra sikeredett végül a hétvége. Na, nem azért mert kevesen voltak, hanem mert apu és Buki is lejött futkorászni. Bukinak ez volt az első futóversenye, de azt hiszem menthetetlenül elkárhozott. Apu és én mind a három távra neveztünk, öcskös szombatra 14 km-t, vasárnapra egy 10-est tervezett.

Szombaton reggel értünk le Siófokra, szobát szokásosan a rajt felett az Aranypartban foglaltunk Gaál Tomiékkal együtt. Van annak előnye ha ráér az ember rajt előtt 5-10 perccel kibújni a meleg szobából. Valahogy minden évben egyre hidegebb van ilyenkor. Négy éve még majdnem pólóban futottunk, tavaly már eléggé hűvös volt, idén már csak 3-6 fok. De csak az első 10 percben fázik az ember, utána már egész jó.


Szombaton fél 11-kor volt az első rajt. Bukival úgy beszéltük meg, hogy elindul velem, aztán meglátjuk. Jött is szépen egész végig, jó volt, hogy nem egyedül kellett futni. Néztem az órámat néha, és egész jó részidőket mutatott, holott nem éreztem úgy, hogy gyilkos tempót mennénk. Útközben összefutottunk Ildikóval is, sajnos ő nem tudott vasárnapra is maradni. Végül sokat javítva a tavalyi időmön, 1:21:53 alatt értünk be. Tomi és apu ekkor már rég fent voltak a meleg szobákban :-)


A délutáni körig volt néhány óránk, ettünk, szereztünk forró menzás-teát, meg aludtunk egyet. Idén is volt két elvetemült, aki megfürdött a Balcsiban.

A délutáni 7 km-s kört egyedül futottam, de így is sikerült jobbat futni, mint tavaly. Nem is néztem közben az órát, csak mentem. Az óra a végén 39:37-et mutatott. Örültem az időnek, mint majom a farkának. Csak mire vacsorázni kellett menni, a vádlim már jelezte, hogy kissé túlbuzgó voltam napközben. Fél óra egy helyben ülés alatt úgy beállt, hogy alig bírtam felmászni a lépcsőn.



Este nem maradhatott el a szokásos party sem, ahol öcsivel ugráltunk még két órát jó kis retró zenékre, aztán éjfél környékén bezuhantunk az ágyba. Tomiék elfáradtak vacsi közben, ők már nem jöttek le bulizni. Az ugrálás viszont jót tett, kiugráltam a vádlimból a húzódást. Csak a takonykór támadott meg az éjszaka folyamán.

A vasárnapi félmaratonra megérkezett Tóni és Karesz is (Kareszt én már csak az egyik fordulónál láttam elsuhanni, pár km-rel előrébb járt akkor már, mint mi). Az első kört Bukival tettük meg. Nem mentünk túl gyorsan, nekem folyt az orrom, neki meg izomláza volt szombatról. A második kört már egyedül futottam a saját kis megszokott tempómban és vigyorogva értem be a célba. Ennek ellenére ez is sokkal jobb idő lett, mint tavaly.

Végül 4:11:04 lett a maraton. Erre már lehet alapozni.

Jövőre pedig ismét irány Bécs (és leírom: 4:30!)

Beszámoló: Szántai Vecsera Orsolya
Fotók: www.futanet.hu, KeMa

2011.11.28 12:25:18   |   Vissza
1. Gaál Tamás 2011-11-28 21:44:47
Gratula :) Terveztem hogy írok beszámolót, de így már nem kell.. :)
2. Orsi 2011-12-01 15:43:52
Neked is! Jövőre te írod!
3. ipacsendre 2011-12-02 07:12:50
Hahó! Én is ott voltam merkaptos szerkóban!!Rakjatok be engem is a cikkbe!!!! Legalább annyira, hogy pl: Láttunk egy merkaptos tagot még a rajt előtt melegíteni., vagy valami ilyesmit. Egyébként gratulálok!!! üdv

Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set