Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Csapattagok

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Atlétikai szakosztály
I. Rotary Debrecen Félmaraton

A Kétórás Nagy Fal ledöntve!

2011. március 12-én több ezer futó részvételével rendeztek versenyt Debrecenben, amely keretei között került lebonyolításra a első Rotary Félmaraton. A 21.097 méteres táv teljesítésére egyéniben és váltóban volt lehetőség, valamint egy 1361 méteres futással (Debrecen város mezővárosi rangra emelkedésének 650 éves évfordulója alkalmából) várták a rendezők a mozogni vágyókat.

Nem volt kérdés, hogy induljak e ezen a megmérettetésen hiszen útiköltséggel nem kellett számolni, jól beleillett a maratoni felkészülésbe is, egyébként is kíváncsi voltam mit tudok most 21 km-n. A telet többé kevésbé végigfutottam, legalábbis nem lógtam el olyan sok edzést a hideg miatt mint tavaly. A cél a két évvel ezelőtti 2 óra 1 perces félmaratoni időm megdöntése volt. Azóta nem futottam még a közelében sem ennek a tempónak, de cserébe volt a lábamban néhány hosszú lassú futás, illetve sok rövidebb tempósabb edzés is.

I. Rotary Félmaraton

A Merkaptból Oszi és én álltunk rajthoz, illetve az atlétikások közül Bihal András képviselte a csapatot. Jó kis csapat gyűlt össze, hiszen a debreceni futóbolondok többsége megjelent a versenyen, ki futni, ki csak szurkolni jött. A pályát jól ismertük, mivel ezen a környéken futkosunk hetente többször.

A verseny az Oláh Gábor úti stadionból indult, 4 kört kellett megtenni a kicsit több mint 5 km-s útvonalon. Egy kört futottunk a 400-as pályán, majd az útvonal áthaladt az állatkerten, megkerülte a Csónakázó tavat, kikanyarodott a temetőhöz, a végén a Hadházi úton végigrobogva értünk vissza a stadionhoz, majd fél kör után ismét be az állatkertbe.

I. Rotary Félmaraton



A lámacsalád igen csodálkozott hogy mi ez a nagy felfordulás, és miért robognak egyesek mint akiket a tigris kerget ahelyett hogy szép komótosan sétálgatnának az állatketrecek között. Elsuhantunk még valami papagáj ketrec előtt, a többi állatkert-lakóra sajnos nem emlékszem. Szerencsére a  tigrist nem eresztették a mezőny után (pedig akkor valószínűleg még jobb időket tudtunk volna futni :-)

Taktika nem igazán volt, az volt a terv, hogy megyek amilyen gyorsan csak tudok ameddig el nem fogy az energia, aztán majd lesz valahogy. Semmiképpen sem akartam lazán kezdeni, mert akkor a végére nagyon kellett volna szednem a lábam hogy visszahozzam az elvesztegetett időt. Kilométer táblák nem voltak kirakva, így csak tippelni tudtam hogy milyen tempót futhatok. Kipécéztem két sarkot az útvonalon, és minden körben megnéztem h mennyi idő alatt értem el odáig.

I. Rotary Félmaraton



A második kör végén utolértem egyik edzőtársamat, aki normális esetben sokkal gyorsabban fut mint én. Kissé bepánikoltam, hogy nagyon elfutottam magam, most jön a nagy fal és mindjárt kipurcanok, de aztán kiderült, hogy szegény nincs túl jól, ezért nem futott úgy ahogy szokott. Mindenesetre azt megállapítottuk, hogy azért nem olyan lassú ez a tempó, mivel egyikünk sem nagyon tudott beszélgetni már.

A harmadik kör telt a leglassabban. Itt már a mezőny eleje lekörözött, a rakéták csak úgy húztak el mellettem a cél felé. A kör vége felé András is lekörözött. Neki még volt annyi levegője hogy megérdeklődje, hány van még :-) Persze ő már az utolsó körét rótta, nekem viszont volt még egy hátra. A negyedik már viszonylag simán ment, és végül 1:58:06-os idővel kocogtam át a célkapun.

I. Rotary Félmaraton


A fiúk persze mentek mint akit kergetnek, Oszi 01:33:02, András 01:27:09 alatt robogott be a célba. Jó kis verseny volt, a fal ledöntve, és végre itt a tavasz!

A félmaraton egyéni abszolút férfi győztesei: 1. hely Kovács Zsolt (01:10:54), 2. hely Szekeres Attila (01:14:48), 3. hely Balogh Lőrinc (01:16:56).

A félmaraton egyéni abszolút női győztesei: 1. hely Szekeresné dr. Bakonyi Fruzsina (01:25:38), 2. hely Hajdú Anna (01:26:07), 3. hely Tóth Eszter (01:28:51)

Beszámoló: Szántai Vecsera Orsolya

2011.03.17 09:00:38   |   Vissza
1. Buki 2011-03-18 18:35:10
Szep volt Orsi! :D
2. Jucus 2011-03-19 00:50:29
Gratulálok Orsinak a 2ó belüli időhöz, na meg Oszi is szép időt szaladt :) Gratula mindkettőtöknek!

Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set