Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Csapattagok

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Atlétikai szakosztály
Vácrátóti Crossfutás 2011

Elérkeztünk a Futapesti crossfutások következő állomásához, mely ezúton Vácrátóton került megrendezésre. Aki nyomon követte a korábbi beszámolókat, láthatta, hogy már jól összeszokott csapatként Kassai Karesszal állandó résztvevői voltunk ezeknek a crossfutásoknak, most viszont ez másképp alakult. Ugyanazon a napon zajlott a Pécs-Harkány országúti futóverseny, Karesz azon képviselt minket így külön utakon jártunk (hamarosan olvasható az ő beszámolója is).

Vácrátóton 3 fok és közepes szél fogadott minket. Szerencsére azért a nap is megmutatta néha magát így a szeles időjárást sokkal könnyebb volt elviselni. A rajtot 12 órára tűzték ki, a leküzdendő táv pedig 12 km volt. A rajt elhangzása után elindult a menet.

vácrátóti crossfutás

Az előző crossfutások tapasztalatai alapján, már rögtön az elején próbáltam felvenni a tempót és közben figyeltem a női versenyzők helyezkedését. Az első pár száz méteren Molnárné Varga Szilvia elég erős iramot diktálva eltűnt az élmezőnyben. Én a harmadik helyen futottam, és figyeltem az előttem haladó lányt, aztán a 2-3. km-nél úgy éreztem nekem menne kicsit gyorsabban is, így megelőztem és feljöttem a második helyre.  Innentől kezdve szinte végig egy légüres térben futottam, egyenlő távolságra az első és a harmadik női futótól.

Az útvonal szántóföldeken vezetett végig hosszú egyenes szakaszokkal, sok szintkülönbség nem volt, a talaj viszont annál inkább változatos volt. Talán a Gödöllői dombság közelsége miatt itt is nagyon homokos az aljzat, ez vizesebb állapotban teljesen futható, viszont azokon a részeken ahol kiszáradt kifejezetten nehéz volt minden lépés a puha homokban. Néhol nagyon erős szembeszéllel kellett megküzdeni, máshol az éppen olvadásnak indult belvízzel borított és mocsarassá vált szántóföldön kellett keresztül jutnunk bokáig süllyedve a jeges olvadt pocsolyákban.

A célegyenes már ismerős volt - erre jártam a bemelegítés során is-, és még egy kicsit megnyomtam a tempót, végül 1:06 alatt sikerült teljesítenem a távot. Ezzel megvan az első ezüstöm. :-)

Eredmények:

Férfiak:
I. Kiss Tamás 42:35
II. Osztoroczki Ferenc 45:12
III. Pápai Márton 45:48

Nők:
I. Molnárné Varga Szilvia 1:00:25
II. Bartos Judit 1:06:45
III. Kemény Judit 1:07:47

Kapcsolódó beszámoló: Pécs-Harkány Országúti Futóverseny

2011.03.10 12:27:44   |   Vissza
1. karesz 2011-03-10 17:37:43
Gratulálok Juc!Nagyon örülök,hogy végre összejött az ezüst!Remélem tisztában vagy vele,hogy mit várunk tőled legközelebb....:-)
2. Tomi 2011-03-10 22:14:32
aranyat...aranyat...aranyat .... :) menni fog.... bár szerintem majd bringával is alázol minket :)
3. Jucus 2011-03-11 16:59:19
Köszönöm Edzőbá :)) azért könnyebb volt úgy egyedül futnom hogy tudtam valahol Te is szenvedsz :)) miért mit is vártok? az ember a kisujját nyújtja... :)

Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set