Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Csapattagok

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Atlétikai szakosztály
Wadi Bih Run 2011, Egyesült Arab Emirátusok, Dibba

wadi bih run logoA Wadi Bih Run elnevezésű futóversenyt 1993 óta rendezik meg az Egyesült Arab Emirátusok és Omán határán. Wadi – magyarul azt jelenti kanyon, ennek megfelelően az útvonal egy kanyonban vezet. Idén Csonti révén a Merkapt meze is feltűnt a mezőnyben.

Február 11-én Dibba-ban, ami az Egyesült Arab Emirátusok és Omán határán fekszik, rendezték meg azt a 76 km-es váltó futóversenyt, amely közel 20 éves múltra tekint vissza. Csapatunk, ami a „Balaton Boys és a Zsófi” nevet viselte (4 fiú és egy lány kellett, hogy legyen a csapatban, a lány a Zsófi volt :-)), reggel 7 órakor indult a távnak.

A viadal a tengerpartról indult és 38 (féltáv) kilin keresztül futottunk fel 1036 méterre, majd onnan vissza. A táv úgy volt felosztva, hogy mindenki futott 13-17 km között, azonban nem egyfolytában, hanem a váltópontok szerint 3-5 km-es szakaszokra bontva. Ez így elég kíméletlen volt, mert bemelegedtél, aztán kis megállás, és megint mehettél, pont amikor már kezdtél legémberedni (milyen hülye szó ez a legémberedni, most hogy így leírtam:-) - na mindegy).

Lefelé szinte rosszabb volt, mint felfele, de legalább lehetett robogni. A verseny végén volt egy kis ebéd meg lazítás! Mi egy kicsivel több, mint 6.15 óra alatt teljesítettük a távot.

wadi big run

A táj gyönyörű és igazán vadregényes volt, tele hegyikecskékkel (miután többször nekünk akartak rontani, elneveztük őket „vérkecskéknek”). 64 váltó és 28 egyéni futó indult, ami tényleg húzós, mert azért mégis csak ezer métert kell felfutni, meg vissza egyedül. Viszont nagyon jó lenne, ha egy-két kemény Merkaptos tagtárs nekivágna jövőre az egyéni számnak!

wadi bih run 2011

wadi bih run 2011

wadi bih run 2011

wadi bih run 2011

wadi bih run 2011

Csók Mindenkinek: Csonti

2011.02.12 12:03:04   |   Vissza
1. Sanyi 2011-02-16 12:14:09
Gratulálok. Kemény lehetett.
2. Kacsa 2011-02-19 14:28:24
Ezer gratula az egész csapatnak!Jedik vagytok!Tetszik a táv,lehet,hogy jövőre lefutnám egyéniben,csak kellene egy jó szálloda!:-)

Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set