Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Csapattagok

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Atlétikai szakosztály
Szentendrei Crossfutás 2011

Számomra az új esztendő kezdetét már évek óta nem a szilveszteri pezsgős palackok pukkanása jelzi, hanem a szentendrei crossfutás. E megmérettetéssel kezdődik az év és maga a teljes versenyszezon.

A versenytáv nem tűnik egetverően hosszúnak a 11,5 km-vel, viszont a Kőhegy meghódítását magába foglalja. Ezért az egyik legstrapásabb versenyek közé tartozik .Ehhez párosul, hogy ezen a versenyen a talaj milyensége talán a legbefolyásolóbb. Idén az "égiek" nem kegyelmeztek. Kimondottan enyhe időben kezdtük a melegítést .A hőmérő higanyszála - talán saját magán is meglepődve - egészen +5 fokig tornázta fel a celsiusokat. Az éjszakai lehűlés után természetes volt a párával telített levegő. A hegy tetején amolyan szűrreális álomképben találtuk magunkat. A hegy tetejéig azonban keserves út vezetett, így kanyarodjunk vissza az elejére.

szentendrei crossfutás 2011
Szentendrei Crossfutás

A Merkapt SE-t hárman képviseltük: Bartos Juci, Gaál Tomi és jómagam. A szokásos bemelegítési proceduránkat is együtt ejtettük meg. A rajtvonalon meglepően szép számmal toporogtunk. Közel kilencven induló. Felmérve a reális esélyeket az első tízbe kerülést céloztam meg. Mindig találkozom meglepetés emberekkel, főleg a fiatalok körében, hiszen az "öreg sasokkal" már régóta ismerjük egymást! A rajtjel után most is három fiatal lódult az élre, míg én Gerlei Tomival, Beda Szabival kiegészülve követtük őket. A meglehetősen felpuhult talaj dagonyává változott helyenként, így a csúszkálás elkerülhetetlenné vált. Szinte felüdülés volt az első 500 méter után kezdődő 400 méteres aszfaltos műúti szakasz. Ez vezetett egészen a Kőhegy lábáig, ahonnan egy éles jobb kanyarral megkezdtük a közel 2 km-es "mászást".

szentendrei crossfutás 2011

Tartottam a hatodik poziciót a hegy közepéig, majd fokozatosan különböző hullámokban hárman is megelőztek. Szerencsére nem roppantot meg agyilag a dolog, mert elég jól ismerem a hegy rejtett eszköztárát is. Az utolsó 150 méteren kezdődik az igazi kálváriás kaptató, ahol sokan megreccsennek. Ez most is bejött, hiszen két helyett visszahoztam a hókásával és jéggel borított kaptatón. A tető utáni ösvényes tekergős hullámvasútra hajazó részen egész becsületes tempót diktálva ráfutottam a hatodik helyezettre. Az erdő rengetegében az újabb kaptatót abszolválva tartottam a 6-7. helyezés valamelyikét.

Az utolsó 3-4 km-es - főleg lejtmenetes - távot egymást váltva előzve tettük meg. Nagyon jól éreztem magam, tényleg jól ment a futás! A befutó 500 méterén már belenyugodtam a 7. helyezésembe, igaz az 5. helyezett,mindössze 30"- 40" -re volt előttem. Elégedettséggel léptem át a célon, mivel teljesítettem a magam által kitűzött "célom"! :-) Az időm 55'01". Két évvel ezelőtti időmet kopíroztam le,mivel akkor 55'06"-cet hasítottam.

szentendrei crossfutás 2011

A versenyt Csere Gáspár nyerte egy egészen fantasztikus idővel 47'36". Csak megjegyezném,hogy tavaly ideálisabb talajon 42'-cel nyerték a crosst, akkor 46'02"-vel 6.lettem.

Másodikként Ott Balázs (50'30"), míg harmadikként Gerlei Tomi (50'32") ért célba. A hölgyeknél Wermescher Ildikó nyert 1 óra 05'03"-cel. 

Beérkezésem után azonnal visszaindultam a terepre, hiszen két társam még küzdelemben volt. Gaál Tomit a céltól 1 km-re csíptem el, így őt egy erős buzdítással segítettem. Bartos Jucihoz 500 méterrel később csatlakoztam és megpróbáltam a lejtőn futott gyorsaságát a célig konzerválni. Azt hiszem elég jól sikerült, hiszen 3-4 embert is megfogtunk a végéig. Szuperul küzdött és ami a lényeg tempósan haladt! Ezer gratula Juc 62. helyezéséhez és 1 óra 20' 24"-ces idejéhez, valamint Tomi 51. helyéhez,amihez 1 óra 16' 40"-ces idő párosult!

Megérdemelték a hazaindulás előtti cukrászdázást! Természetesen a vendégeim voltak! :-)
 
Mindenkinek jó alapozást!

Üdv: Kassai Karesz

2011.01.27 11:05:06   |   Vissza
1. Miki 2011-01-27 12:17:23
Nagyok vagytok! Karcsi! Öröm olvasni a beszámolóid! Bár, szívesen olvastam volna Tomi és Jucuc élményeit is!
2. Jucuc 2011-01-27 22:33:38
Jucuc megígéri a következőről majd ír ;-)
3. Miki 2011-01-28 14:10:30
Jó cucc legyen:-)

Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set