Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Csapattagok

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Atlétikai szakosztály
Raiffeisen Csömöri Crossfutás

A reggeli ébredéskor még motoszkált bennem a gondolat,hogy biztosan akarok-e indulni a számomra már hagyománnyá vált csömöri versenyen. A "nem indulás" gondolatfoszlány maradék csíráját egy jó forró tea utolsó kortyával űztem ki magamból végérvényesen. Tudnillik teljesen felébredtem és a bőséges reggeli is javított a hangulatomon.

Ez kellett is, hiszen az ablakon kitekintve újra meginogtam.Valamilyen hószármazék - talán havaseső - esett rendületlenűl belekarolva hű társába az északi szelek valamelyik nyúlványába. Ez a párosítás és a terepviszonyok ismerete lelkemben szerencsére már nem talált negatív kapaszkodót, így hamisítatlan "colgate" vigyorral arcomon indultam nevezni!


Természetesen a hosszútávot választottam, ami jelen esetünkben 15 km volt. A helyi általános iskolában helyet kapó nevezési helyszínen rengeteg ismerős arc fogadott. Igazán itt nyugodtam meg, hogy a "nem normális" kategóriát többen képviseljük. Talán nem titok, de a családtagjaim ebbe az embercsoportba sorolnak, ha képes vagyok ilyen csúf időben is futni.

Külön büszkeséggel töltött el, hogy a Merkaptot hárman képviseltük. A Futapest-crossfutások történetében először induló Bartos Jucus, Kovács Sanyi, valamint jómagam! A bemelegítést Juccal közösen végeztük. A szokásos átmozgatást gimnasztikai elemek követték, majd egy-két repülő. A rajthoz már népes mezőnyben soroltunk be. Az erőviszonyokat felmérve és a felkészültségemet egybevetve rögtön tudatosult bennem, hogy "kemény" menet lesz!

csömöri crossfutás

A rajt utáni első km-ek-talán a havas, csúszós talajnak köszönhetően, elég hamar elrendezték a sorokat. Beálltam a 10-11. helyek környékére. Nem fájt a tempó annyira, mégsem tudtam "újítani". Teljesen tisztában voltam vele, hogy hiányzik a munka és a km belólem.Tavaly ugyanezen a versenyen 57'27"-tel 3. lettem. Most meg a tízben maradásért küzdök. Igaz egy éve ilyenkor már közel 600-700 km volt már a lábaimban. Az 5. km környékén teljesen beállt a mezőny. A hosszú emelkedős egyenesekben teljesen beláttam, hogy ez első Khoór Bence ellépett a Kis Gyula-Beda Szabolcs kettőstől és őket követi Gerlei Tamás barátom. Az előttem és utánam lévő is 100 méterekre távolodott tőlem, így "bennragadtam" egy légüres térben.

Beálltam egy magam számára kényelmes tempóra és a kezdeti 173'-as pulzustartományomat is visszavettem 160'-ra. A 8-10 km környéki mély,egyenetlen és fagyott talajú erdőséget már teljes magányban a gondolataimba burkolódzva teljesítettem. Agyilag és tüdőre sem esett rosszul a mozgás, de az "erőt" sehogy nem tudtam a lépéseimbe belecsempészni. Egy kicsit szégyelltem is magam, mert úgy éreztem, hogy már az elején feladtam a küzdeni akarást. Valahogy hiányzott a motiváció. A hátralévő 5 kilométert amolyan "öregúrasan" abszolváltam, majd a célegyenesre fordulva egy célom maradt: lehetőleg 1 óra 05'-cen belüli időt elérni. Egy kicsit felpörgetve a tempót legalább ez sikerült! 1 óra 04' 55"-tel 11.lettem. 

Levezetésként visszafutottam egészen Jucusig és megpróbáltam az utolsó 1 km-ét "emlékezetessé" varázsolni. Remélem sikerült! Sanyival kiegészülve a melegedőben elfogyasztott forró tea kortyolgatása közben, már a következő crossra hegyeztük magunkat! Találkozunk Szentendrén, január második hétvégéjén a Kőhegy meghódításakor! 

Mindenkinek jó felkészülést,alapozást és B.U.É.K 2011-et!

Üdv: Kassai Károly

csömöri crossfutás

Sanyi beszámolója: 

A Futapest szervezésében terepfutó verseny volt december 12.-én, vasárnap. Írtam előre egy kör email-t, mert reménykedtem, hogy sokan eljönnek az egyesületből. Sajnos nem így történt Végül a csapatból Jucus erősítette a női vonalat én meg csak próbáltam erősíteni a férfi oldalt, de ott volt Karesz neki ez jobban sikerült.

Összekészültünk otthon szépen rá érősen mondván közel van Csömör a mi kerületünkhöz és hamar ott leszünk úgy is. kb. 10 órára meg is érkeztünk, beneveztem a hosszú távra utána bemelegítettem magam a radiátoron. Az időjárás elkezdet romlani miért ne, télen mínuszban és esőben a legjobb futni. Később találkoztam Jucussal és Karesszel is, meg jó pár ismerőssel, de most nem kezdem el sorolni a neveket, mert hosszú lenne a lista. A csapatból mindhárman a hosszú távra neveztünk be, ami 14 km-nek volt kiírva de valójában 15 volt.

Jucusék elkezdtek bemelegíteni, én szokásomhoz híven kicsit linkeskedve tettem mindezt. 11 órakor elindult a mezőny. Gondoltam vissza fogom magam, és kényelmesen lefutom, de ez nem mindig sikerült így. Sokszor váltakozó volt a tempóm, köszönhető a terep viszonyoknak. Főként dimbes-dombos szántóföldek között vezetett az útvonal, nagyon nehéz emelkedők nem voltak benne és aszfalton szerencsére pedig csak pár métert kellett megtennünk. Ellenben sok helyen jeges, csúszós volt a talaj, a verseny folyamán ketten is elestek előttem.

Még az elején párszor láttam Karesz hátát kb. fél távig így jó volt, mint húzó ember, de aztán eltűnt az egyik kanyarban. Utána híre se volt. Voltak egyes szakaszok ahol nagyon nagy szél volt, ez engem kissé zavartl. Volt olyan pillanat is, amikor azon gondolkoztam, hogy annyira lelassítok, hogy megvárom Jucust és vele fejezem be a versenyt.

Végül nagy nehezen beértem a célba, de valami miatt nem eset jól a mostani futás, az okát nem tudom. Még éreztem magamban erőt, de nem akartam magam szétszakítani mert jövőre van egy célom, arra készülök igazán, remélem összejön… Még sajnos nincsenek fent az eredmények, de a 15 km-es távot Karesznak 1:04:00 sikerült lefutnia, ha jól tudom nekem csak 1:08:00 lett az időm, jobban örültem volna 1 óra alatt megvan. Jucus 1:35:00. alatt teljesítette a távot.

csömöri crossfutás

U.i.: Karesz azt mondta, hogy csak edzésnek fogja fel a dolgot, gondoljatok csak bele mit futott volna, ha nem így áll hozzá. Jucusnak meg gratulálok a kitartásért, mert valóbban az kellet hozzá. Én folytatom az edzést és a felkészülést tovább, jövőre remélem összejön a cél amit kitűztem. (Oszi szerintem tudja miről van szó...)

Beszámoló: Kovács Sanyi
 

2010.12.28 10:58:24   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set