Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Csapattagok

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Atlétikai szakosztály
8. Szecsői Futónap, Tápiószecső

A kis vidéki versenyeknek sajátos hangulata van. A Tápiósági Tömegsport Alapítvány évek óta lelkesen szervezi rendezvénysorozatát, melynek egyik fontos állomása a tápiószecsői futóesemény. Az egész napos program fő szereplői a gyerekek, akik, nemcsak különféle futótávokon mérhetik össze tudásukat, hanem ügyességüket is próbára tehetik egy akadályversenyre emlékeztető játékban, melynek a végén finom fagyival mesélhetik a családnak az élményeiket.

Az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, így nem is bántuk, amikor a nevezésnél közölték velünk, hogy a futás után szeretettel látnak minket egy babgulyásra a helyőrségi klub éttermében. Na jó, legyen...:) A rajtcsomagban a szokásos póló helyett emblémás alaplabda sapkával találkoztunk, ami jó ötletnek tűnt az esőre való tekintettel. A  10 kilométeres - mely négy egyforma körből állt -  táv idén először korcsoportos díjazásban volt hírdetve, így már a rajtnál figyeltem  a " velem egykora születésűeket, de Malvin-t nem láttam..." :) Ott toporgott  viszont előttem az a Nagy Robi, akit már két éve nem sikerült legyőznöm. Éreztem, itt az alkalom...

Erősen kezdtünk a sáros, vizes vegyesborítású pályán, de sikerült abban a bolyban maradnom, ahol jászberényi elenfelem is gyűrte a talajt, a fordító után még integettem  Krámer Gyuri lelkész barátomnak, aki a vasárnapi mise celebrálása után és Sáran Gábornak, aki velem egyetenben egy szombati nagyon komoly bortúra után vállalta a megmérettetést.

A második körre aztán lefőtt a kávém, még a fülemen is próbáltam levegőt venni, de arra gondoltam, hogy a többieknek se lehet sokkal jobb. Féltáv után még mindig tartottam a lépést, bár ekkora már három siheder jócskán faképnél hagyott minket. Kezdett visszajönni a színem, és látszott, hogy az utólsó körre marad a döntés. Ötszáz méterrel a vége előtt aztán "betámadtam", de úgy pattantam le Robiról, mintha dzsedi lovag lenne. A harmadik akciónál elértem, hogy legalább mellé kerüljek, ha már elé nem tudok. Egyszerre fordultunk a célegyenesbe. Hát nem én voltam a gyorsabb, cserébe viszont ő volt az erősebb, így bár azonos idővel, de egy szín hátránnyal zúgtam be a célba.

A színvonalas befutócsomag és a nagyon finom ebéd után még egy kis gasztronómiai kitekintésre is elugrottunk a környék legmenőbb cukrászdájába. A kávé után tényleg jöhetett az eredményhírdetés. Senior ezüst, amit a szíházterem színpadán vehettem át, köszönhetően a zord időnek. Hazafelé meg is beszéltük, hogy mennyire jól éreztük magunkat: "Kár lett volna otthon punnyadni!"

kasa tibi

Jövőre a sörváltóban is elindulunk... :)

(Sörváltó kiírás: 3 fős csapatok (18 év felett) együtt futnak egy 500m-es pályán. Minden kör végén minden csapattagnak meg kell inni 1 pohár (2 dl) sört,és ezután indulhatnak a következő körre. Az a csapat győz, amelyik 12 perc alatt több kört tud teljesíteni. A sörivásban a csapattagoknak be lehet segíteni egymásnak.)

Eredmények, információk: http://www.tapiomenti-tomegsport.hu

Beszámoló: Kasa Tibi

2010.09.20 10:23:14   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set