Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Csapattagok
Magunkról
Eseménynaptár

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Kajak - kenu szakosztály
Masters Országos Bajnokság - Sukoró

Gondolataim rövidzárlatának köszönhetően péntek 16 óra után próbáltam meg leadni a nevezéseket de már nem sikerült. Meg voltam győződve, hogy éjfélig van időm. Köszönet az MKKSZ-nek, hogy a verseny hetében újraírták a műsort, és mindenkit beleraktak a terveknek megfelelően. A Fazekas-Szemán jobb időket is megélt többszörös bajnok párosunk idén nem igazán remekelt, de egyesben sem. Valószínűleg levonják a konzekvenciákat a fiúk, és megújulva vágnak neki a jövő évadnak. Kulcsár György hozta a tőle megszokott eredményeket. Kenu egyesben 500 méteren 3., négyesben 200 méteren 2. helyezést értek el az 50-54 éves korosztályban. Halmos Csaba sporttársunk a lábsérüléséből felépülve keresi még önmagát, ugyan látszik a fizikális javulása, de idénre ez még kevés volt. Búti István egyesbeli szereplése sem hagyott mély nyomot a mezőnyben, de a párosa Ipaccsal annál inkább. Már a rajtnál faképnél hagyták a teljes mezőnyt és elsőként érkeztek a célba is. Nagyszerű teljesítmény volt, kár, hogy ketten indultak a futamban.

Egyébként nem tudom mi lehetett, de tavaly ebben a 35-39-éves korosztályban 8 résztvevője volt a döntőnek. Talán nem bíztak az ellenfelek abban, hogy legyőzhetőek a fiúk. Ipacs Endre egyéni szereplése nagyon kellemes meglepetést hozott. Gyönyörű, harmonikus evezéssel lett második a paksi Prancz Zoli mögött. Nem sok hiányzott, talán egy-két reggeli edzés, hogy őt is elcsípje. Igaz, hogy a végére írom, de a legelső diadalként könyvelhettük el a C-7-es győzelmünket, melyben a Halmos-Seres-Molnár-Fazekas-Szemán-Búti-Ipacs összetételben utasítottuk magunk mögé a többi egységet. Sajnos idén a Ferencz család kihagyta a bajnokságot más elfoglaltság miatt de jövőre mindenképpen számítunk rájuk is.

 

De térjünk vissza a merkaptos versenyzőkhöz és elemezzünk néhány eredményt. Nem bírom visszatartani az elismerő szavakat, de idén Seres Laci és a Seres-Molnár kenupáros lesöpört mindenkit a pályáról a 40-44 éves korosztályban 200 méteren. Mi lett volna, ha több számban lehet indulni és bevállalták volna az 500 métert is?? Az ellenfelek szempontjából ne is gondoljunk bele, mert akkor ott is learattak volna mindent valószínűleg.  Idén sajnos negatív rekordot értünk el a nevezések tekintetében.

 

Először 1989-ben rendeztek masters kajak-kenu bajnokságot, s huszonegy esztendő leforgása alatt a kezdeti lépések helyét ma már jól szervezett, népszerű, igazi nagy küzdelmekkel tarkított versenyek vették át. Az elmúlt években hetven-száz fő rajtol el a masters bajnokság különböző számaiban. Az idei sukorói verseny, amelyen egyetemista és szabadidős sportolók is rajthoz álltak, csúcsot döntött: több mint ezer hajó állt rajthoz. Míg az egyetemisták között példának okáért az idén visszavonuló tizenhétszeres maratoni világbajnok kenus Csabai Edvin halmozta a győzelmeket, a mastersek korcsoportos küzdelmeiben olyan világnagyságokat köszönthettünk ismét a pályán, mint Deme József, Vaskuti István, Hegedűs Róbert, Rakusz Éva, Dékány Kinga vagy Mednyánszky Szilvia. A mezőny doyenje, a helsinki olimpiát is megjárt 85 éves Varga Feró bácsi volt, de sok olyan versenyző is felsorakozott a rajtnál (főleg a MULTI részéről), akik fiatalabb korukban nem is versenyeztek, azóta foglalkoznak a sportággal, amióta gyerekük lapátot ragadott valamelyik klubban.

Így zajlott merkaptos aspektusból a 2010-es Országos Bajnokság, jövőre, egy évvel öregebben, újra elindulunk.

Szöveg: MKKSZ és Ipacs Endre

2010 Masters Országos Bajnokság - Eredmények

2010.08.04 11:29:42   |   Vissza
1. Fonó 2010-08-13 10:51:55
Gratuálok az uraknak! Nem volt ez rossz!

Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set