Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Csapattagok
Magunkról
Eseménynaptár

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Csapattagok


Merkapt Maraton Team Kajak - Kenu Szakosztály tagjai:

 Fazekas Tamás 1970. 09. 26.

 

" A kenuzás egy művészet, amit Szent Jupát támogatásával tökéletesítünk folyamatosan"

 


 


 Szemán Róbert 1968.04.13.

"A kenuzás mint hobbi 1981-ben kezdődött amikor egyéb sportok kipróbálása után, a BSE-ben 13 évesen elkezdtem kenuzni. A későbbiekben életformámmá vált és vallom, hogy a létező sportok legjobbika ugyanis erőt, állóképességet és ügyességet is igénylő tevékenység. A BSE-ben ifjúsági válogatottságig vittem, több nemzetközi versenyen indultam majd 1989-ben átigazoltam az Újpesti Dózsába. Államvizsgám után a versenysportot abbahagytam de a sporttól soha nem szakadtam el és 2001-ben úgy döntöttem, hogy újra versenyezni kezdek. Számomra a felkészülés és versenyzés nagyon jó kikapcsolódás. A sport egy külön világ ahol az esélyek nagyjából egyenlőek. A kenuzás megerősítette bennem azokat a tulajdonságokat amelyek az életben is nagyon fontosak mint az önbizalom, kitartás, erő, csapatmunka és az eredményességre való törekvés."

Lévai Annamária 1981. 10. 13.

„9 évesen kezdtem kajakozni az Újpesti öbölben. Az evezés, a Duna volt mindenem. Lelkesedésem, motiváltságom egészen 2000-ig tartott. Egyik napról a másikra abbahagytam, de mindvégig visszavágytam. 2006-ban megismerkedtem a sárkányhajózással és egy kiváló csapattal, ami elvezetett ismét a kajakozás csodás világába. Köszönöm Merkapt! :-)”


 
 Leikep Gusztáv 1966.08.19.

Az UTE-ban kezdtem el kenuzni. Első felnőtt világbajnokságomon 1987-ben, páros hajóegységben Takács Gáborral 4. helyezést értünk el. A következő évben makacs derékfájás ellenére sikerült kijutnunk a szöuli olimpiára és a 7. helyen zártuk a döntőt. VB érmeim legfényesebbje egy ezüstérem melyet négyesben értünk el. A kenuzást abbahagyva egy társammal elindítottuk a Montana Síkölcsönzőt. Itt igyekszünk megfelelő feltételeket biztosítani és jó tanácsokkal ellátni a tél szerelmeseit, hogy minél kellemesebben használhassák ki a sportra szánt szabadidőt. Emellett az egyre népszerűbb sárkányhajó versenyek szervezésével foglalkozom.

Malmos Katalin 1981. 09. 27.

Év elején eljutott hozzám is a hír, hogy egy új lendületes csapat van kialakulóban a Merkapt SE-ben, ezért csatlakoztam hozzájuk. Nem is csalódtam, amióta a Merkaptot használom sokkal vidámabb, energikusabb vagyok  és sokkal jobban tolerálom más emberek szokásait. Na, meg a fürdőszobámat is sikerült berendeznem kedvezményes vásárlással az egyesület anyacégének maglódi úti és materiál centerben lévő boltjaiban vásárolt termékekkel. De ha vidéken élnék akkor is be tudtam volna vásárolni a Merkapt internetes áruházában.:-)

Ipacs Endre 1971. 11. 21.

"1982 szeptember 15.-én kezdtem megismerkedni a kajak-kenu alapjaival, és azóta is folyamatosan művelem. Életem egyik legboldogabb napját is e sportág keretei között élhettem meg, amikor az 1998-as hazai rendezésű világbajnokságon páros egységben 1000 m-en bronzérmet szereztünk Zala Györggyel.  2000 óta, szigorúan amatőrként űzöm e sportágat. Tavasztól őszig minimum heti 3-szor edzünk reggel 6 órától. Ez tartja fiatalon az embert igazán! Ha nem csinálod meg reggel az edzést, akkor nagy valószínűséggel munka után már nem is fogod.  Nem könnyű dolog a korán kelés, tapasztalom, de edzés végén mindenért kárpótolva érzem magam. Ehhez nagy segítség lehet egy jó csapat, amelyik állhat két főből is. Ha a testem is így akarja, akkor ez már nekem élethosszig tartó szerelem marad."

 Ferencz Marcel 1970. 09. 13.

"1980-ban kaptam Szt. Jupáttól a küldetést. Örök kedvet kaptam tőle a kenuzáshoz immár 25 éve. Az öreg Jupát erőt nem sokat adott de annál több örök barátot és szerelmet mely a Dunához köt..."Halmos Csaba 1968.02.19.

1979-ben kezdtem kenuzni a KSI-ben, ahol akkoriban csak 18 éves korig lehetett sportolni. Így 1987-ben a BSE-ben folytattam pályafutásomat. Miután abbahagytam az  aktív versenyzést, továbbra is lejártam a Dunára evezni. Gyakorlatilag sosem hagytam abba a kenuzást, csak az intenzitás változik. 2008 óta vagyok a Merkapt SE sportolója. A kenuban megtaláltam azt a sportot, ami intenzíven és arányosan fejleszti az izomzatot; a kenusokban pedig egy olyan társaságot, akikre mindig lehet számítani.

Seres László 1968. 12. 30.

A kenuzás mint a kábítószer járja át a testem. Állandóan mocorog bennem valami, ami azt súgja: Laci vízre! Próbáltam leszokni róla tapasszal és különféle terápiákkal, hasztalanul. A Molnár Györggyel történő páros kenuzások óta (4 éve folyamatosan) ez az érzés csak fokozódott bennem. Élvezzük a közös edzéseket és a versenyeken a végletekig tudunk küzdeni. Dacból nem írok többet.

Molnár György 1969. 02. 09.

Több mint 20 éve ismerkedtem meg ezzel a csodálatos sportággal. Azóta ha tehetem, (és miért ne tehetném meg) mindig a Dunán vagyok. Igazi barátokkal lettem gazdagabb az évek folyamán és példaképet is találtam Seres László személyében. A családomat és a kenuzást össze- hangolva majdnem teljes harmóniában élek. 
Borbély István 1974. 03. 02.

Az öttusa világából kenus barátaim révén jutottam el a sárkányhajózás megismeréséhez. Büszkeséggel tölt el, hogy fizikai erőmnek köszönhetően hatékony tagja tudok lenni a főként kajak-kenusokból álló sárkányhajó csapatnak. Legjobb eredményemet, 6. helyezést, idén értem el a franciaországi klubvilágbajnokságon. Köszönöm nektek Kenusok!

Kenusok: Mi is köszönjük neked Pista! :-)

 Kulcsár György 1960. 01. 09.

Számomra a kenuzás azért fontos, mert magába foglalja a technikát, az erőt, a küzdelmet és a természetet, olyan, mint a DEE PURPLE zenéje, csodálatos és kő kemény.

 

Ferencz István 1944. 01. 04.


 


Buti István 1969. 12. 27.


 

horváth csaba

Horváth Csaba 1971. 04. 07.


 


 
Pallós Levente 1971. 04. 07.

Egy nap születtem Horváth Csabával, ezt csak most tudtam meg. Talán jelent valamit?! Remélem még evezhetek vele(d) párost! 10 évesen kezdtem kajakozni Baján. 14 éves voltam, amikor a kajakos edzőnőnk terhes szabira ment, ezt kihasználva a kenusok átcsaltak, "kenuban könnyebben lehetsz világbajnok!" mondták. Tetszett is az ötlet, de a bal térdem mindig bedagadt, ezért átmentem jobbosnak. Eljártam a magyar vándort a vízen. Nem igazán jöttek a vágyott eredmények, ezért harmad éves ifi koromban mindenre elszántan edzettem. Még a nyár elején egy 20 kilométeres időre evezés közben lesérült a felső vállam, az adrenalin miatt evezés közben nem éreztem a fájdalmat. Sajnos makacs volt a sérülés, máig érzem. Budapestre kerültem, az egyetem elkezdésével egy időben hagytam abba a versenyszerű kenuzást. A szenvedélyem a kenu felé azonban sohasem szűnt meg, arról álmodtam, egyszer újra kezdem és ha megöregszem, 3 fiammal indulok a Mastersben C4-ben. De hogy kezdjem újra? Nemrég Szemán Robival kerültem üzleti kapcsolatba. Nagy csodálkozásomra a Masters eredményeket böngészve tudtam meg, hogy Ő is a kenu szerelmese és nem gyenge művelője. Innen egyenes út vezetett az újrakezdéshez. Nagyon hálás vagyok Robinak és az egész csapatnak, hogy befogadtatok, és együtt edzhetek veletek. Nélkületek nem lenne erőm, inspirációm és lehetőségem újra kenuzni!


 

E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set