Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Csapattagok
Magunkról
Eseménynaptár

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Kajak - kenu szakosztály
Kolonics György Emlékevezés

Két éve távozott el a magyar sport egyik legnagyobb alakja, Kolonics György. A Merkapt SE és a Kolonics György Alapítvány szervezésében barátai, sporttársai, tisztelői csütörtökön immár harmadszor gyűltek össze Csepelen, hogy fáklyás evezéssel és idén először koncerttel is emlékezzenek a bajnokról. 

kolonics györgy emlékevezés

A megemlékezést a tavalyihoz hasonlóan Kolóval készült riportok és versenyeinek vetítésével kezdtük. Évről évre csodálattal nézzük vissza a nagy futamait. A megemlékező program gazdagsága miatt erre most másfél óra állt rendelkezésre. Némi csúszással fél 7 után pár perccel átadásra került Koló edző hajója melyre a Vaterán lehetett licitálni és érdekességképpen kajakos sporttársunké, Bánkúti Attiláé lett a becses ereklye.

Siklós Erik még mikrofonvégre kapta Angyal Zoltánt, a Kolonics Alapítvány kuratóriumi elnökét, aki pár szóban beszámolt a működésről, eredményekről. Hét órakor kigyulladtak a fáklyák és elindult a vízen a kajakosokból, kenusokból és sárkányhajókból álló menet. Egy három kilométeres kör megtétele után visszaérkezve minden evező a vízen összetámasztva maradt, hogy úgy tekintse végig a vízi színpadon történő előadást, amely Dr. Baráth Etele emlékező szavaival nyitotta a sort.

kolonics györgy emlékevezés

Első fellépőként a beharangozott programnak megfelelően, kajakos világbajnokunk Géczi Erika és a csepeli Lajtha László Általános Iskola kórusának tagjai énekelték el a Koló legendája c. dalt, majd a Honfoglalás betétdalát. Elhangzott Siklós Erik közvetítése Koló egyéni olimpiai aranyának megnyeréséről, mialatt kicserélődtek a színpadi fellépők. Wichmann Tamás és Vajda Attila volt soron kenus énekekkel és a kenus himnusszal.

Ismét egy Siklós Erik felvétel következett egy 2004-es felvételen, amelyen Kolóval beszélgetett. A fellépők sorát a Tököli BV Intézetében fogva tartott két fiatalkorú elítélt zárta Mester Tamás: Altass el c. dalával.  Végezetül a kialakult hagyományoknak megfelelően közösen elénekeltük a himnuszt.

A megemlékezésen résztvevő félezer emberből több mint háromszázan hajóba is szálltak, hogy evezéssel tegyék teljessé az estébe nyúló késő délutánjukat. A programon többek között megjelent Koló két páros társa, Horváth Csaba és Kozmann György, mellett Csabai Edvin, Pulai Imre, Kökény Roland, Kiss Tamás, Storcz Botond, Hüttner Csaba, Bóta Kinga, Szabó Szilvia is.

Beszámoló: Ipacs Endre
 

kolonics györgy emlékevezés

kolonics györgy emlékevezés

kolonics györgy emlékevezés

kolonics györgy emlékevezés

2010.07.16 15:34:55   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set