Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Csapattagok
Magunkról
Eseménynaptár

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Kajak - kenu szakosztály
Óbuda - Merkapt Sportnap

A hideg szeles reggelt követően a napsütés hatására a szombati nap folyamán majd kétszáz ember töltötte meg az UTE kajak-kenu vízitelepét, az Óbuda-Merkapt Sportnapon. Az érkezőket az ÉlőDuna Project hatalmas molinója fogadta, víz alatti hatást imitálva és hirdetve, hogy bizony 2010-re a jelenleg Dunába jutó szennyvizek 95 %-a megtisztítva fog a folyóba ömleni a fejlesztéseknek köszönhetően.

Tíz órától elindult a foci bajnokság amelyben felnőtt és 15 év alatti kategóriákban folytak a küzdelmek. A felnőtteknél az UTE 3 csapata nyert, megelőzve az UTE 2 és a BSE csapatait. A 15 év alattiaknál az UTE Jánossy Team diadalmaskodott a Szent Jupát és az UTE Kajak FC csapatok fölött. Az utóbbi mezőnyében indult el a kajakos lányok csapata is melyet a rendezőség különdíjjal jutalmazott. Aki nem a focit választotta, az a meccsek alatt kipróbálhatta az íjász tudományát.

sportnap

A kutyaidomárok 11 órakor tartották az agility bemutatót. Az idő melegedésével a félénkebb látogatók is lemerészkedtek a stégre, hogy beszálljanak az erre a célra ott horgonyzó sárkányhajóba és megpróbálják leevezni a kijelölt 2 km-es kört. Egyetlen eseményt kellett törölni a programból, a gyorstollaslabdát, melyet az erős szél hiusított meg.

A főzőverseny is sikeres rajtot vett 10 órakor de voltak, akik csak később csatlakoztak a mezőnyhöz. Ez a késedelem nem érződött az ízeken, mert az összes étel a bírák zsűrizése után pillanatok alatt elfogyott. Ezen a napon a slambuccal lehetett nyerni melyet Zakariás Éva vezetésével a Harmónia csapata főzte meg. Második helyen végzett az Aquincumi Kutyasuli, akik káposztás paszullyal szálltak ringbe és harmadik helyen végzett káposztás babgulyásával a Szabó János vezette Pa-DöDö csapata.

Nagy sikert aratott a 200 méteres C-7-es kenuverseny melyet a BKV csapata nyert meg az UTE-Amatőrök legyőzésével és így elnyerték a Merkapt Kft által alapított vándorserleget. Magyarországon utoljára 1990-ben rendeztek hivatalosan versenyt ebben a hajóosztályban.

 

 

Eredmények:

BKV Előre (38:29)
UTE-Amatőrök (41:92)
FTC (46:54)
UTE ,,C” (46:85)
Merkapt SE (47:87)
UTE ifi (52:53)
BSE (55:06)
Lágymányosi Spartacus (1:08:11)

Remélhetőleg a rendezvény sikerén fölbuzdulva jövőre is megrendezésre kerül az Óbuda-Merkapt sportnap csak valószínűleg az időpont fog korábbra kerülni, hogy ne húzza keresztül a rendezőség számításait a hideg időjárás mondta Doma Gergő az UTE Kajak-Kenu Szakosztály klubigazgatója.

2007.10.15 11:13:32   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set