Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Csapattagok
Magunkról
Eseménynaptár

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Kajak - kenu szakosztály
Masters és Szabadidős, Egyetemi Országos Bajnokság és I. Magyar Sárkányhajó Fesztivál

 A Július 21-22-én megrendezésre került Masters és Szabadidős, Egyetemi Országos Bajnokságra több mint ezer versenyző adta le nevezését. A sukorói kajak-kenu pálya folyamatos mozgásban volt egész hétvégén, hiszen kora reggeltől késő estig versenyeztek a kajak-kenu sport szerelmesei a tikkasztó hőségben. Hatalmas teljesítmény, hiszen a több mint negyven fokos hőségben a víz sem adott enyhítést, de a versenyzők kitartásában nem volt hiány. Sokszor világbajnokságot meghazudtoló, vérre menő küzdelmeket élvezhettünk a partról, és nem egyszer célfotó döntött az aranyérem sorsáról.

A pályán minden korosztály képviseltette magát. A szinte elcsépelt szlogen most igaznak hat, a kajak-kenu sport egy egész életen át elkísér, életed részévé válik.

Csapattagjaink valóságos éremesőt hoztak össze. Szemán Róbert és Fazekas Tamás kenu kettesben 500 méteren Magyar bajnoki címet szereztek az ezüstérmes - szintén Merkaptos - Seres László, Molnár György duó előtt. Robi emellett kenu egyesben 500 méteren ezüst, 200 méteren bronzérmet nyert. A 200 méteres távon kettesben a Fazekas-Szemán páros ezüst, az Ipacs-Déri duó bronzérmet nyert. A 200 méteres kenu négyesben sem maradtunk dobogós hely nélkül, itt a Seres-Szemán-Molnár-Ipacs egységünk nyert ezüstérmet.I. Magyar Sárkányhajó Fesztivál

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség e hétvégén rendezte meg első alkalommal a Magyar Sárkányhajó Fesztivált. A szövetség célkitűzése, hogy a külföldön már hatalmas tradícióval rendelkező sárkányhajózást a lehető legszélesebb rétegekkel ismertesse meg, akik a sportélmény mellett a csapatösszetartást, az együtt versenyzés örömét is megismerhetik egy sárkányhajó verseny alkalmával.

 

Sukorón minden adott volt, amire egy forró, vízparti nyári napon szükség van, zene, hideg sör, és a fő esemény, a sárkányhajó futamok. A versenyen több kategóriában is rajthoz állhattak a versenyzők.

 

 

 

 A cégek közötti sárkányhajó futamra 11 hajó nevezett, és két időfutamban kellett teljesíteni a kiírt 200 méteres távot. Az időeredmények döntötték el a végső sorrendet, amelyet a Merkapt SE hajója nyerte megelőzve e MOL és a Vodafone csapatát.

 
 
 

 

 

A cégek közötti sárkányhajó futamok mellett sor került a sárkányhajó országos bajnokságra, valamint a települések közötti futamra is. Az Országos Bajnokságot a Römi „A” csapat nyerte a Paks, Römi „B” egységek előtt, a Merkapt SE sárkányhajója a negyedik helyen ért célba.

 
 

A két napos fesztivál során több száz sárkányhajós szállt vízre, és mérettette meg magát. Bízunk benne, hogy minden versenyző szép emlékekkel tért haza erről a rendezvényről, és legközelebb, hasonlóan jó hangulatban találkozunk.

2007.07.23 11:08:45   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set