Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Csapattagok
Magunkról
Videók
Versenynaptár 2012
Időeredmények és helyezések
Eredmény táblázat

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Sárkányhajó
Tiszaújváros – Sárkányhajó Roadshow V. állomása

Egymás után a harmadik hétvégén készülünk egy újabb versenyre, csapatunk kissé megfogyatkozva; nem mindenki tud hétről hétre elszakadni a családtól, egyéb feladatokról. Szerencse, csupán 10 fős legénységet kell kiállítanunk a tiszaújvárosi versenyre. Indul a szervezkedés, ki tud jönni, ki akar újra versenyezni, lehet, hogy egyenes kieséses lesz a verseny, az is lehet, hogy egy futam után kiesünk.

Tiszaújváros nincs közel, egy futam miatt leutazni nem biztos, hogy megéri. Telnek a napok, közeledik a nevezési határidő, egyre többen jelentkeznek a csapatból, meglesz a 10 fő, sőt már 8 lány is van, a fiukból is lesz tartalék, hirtelen annyian lettünk, hogy akár több hajót is indíthatunk.

Végül úgy döntöttünk, három kategóriában céges mix, nyílt férfi és nyit női és az outrigger versenybe is benevezzük a csapatunkat. A mix csapat könnyen összeállt, az állandó csapattagokat, a Merkapt SE új, igazolt sportolója Kövér Márton egészítette ki. A férfi egységünk összeállításánál egy fontos szabályt figyelmen kívül hagytunk, több versenyzőnk másik csapatban is nevezve volt, így szereplésünket a versenybírók jogosan, kizárással díjazták. A női csapat 8 fős létszáma két helyi lánnyal lett teljes. Az újdonságnak számító Outrigger versenyben Paksy Timea erősítette a Merkapt csapatát.

Kétkedve vártuk a Dísztavon rendezett versenyt, aminek, mint este kiderült, a közepén még egy, a verseny idejére lekapcsolt szökőkút is díszelgett, és első ránézésre úgy tűnt, a hossza is rövidebb, mint 100 méter.
Bizalmatlanságunkra a helyiek rácáfoltak, szépen kijelölt, egymástól teljes hosszán elválasztott pályák, izgalmas versenyek, kellemes hangulat, hibátlan szervezés várt ránk, hiányérzetet, talán csak a szokásos ellenfél csapatok távolmaradása okozott.

A mix csapatunk, rutinos ellenfél hiányában, két helyi csapattal állt rajthoz, akik a 100 méteres távon több másodperces hátránnyal végeztek. Gyakorlatlan csapatok ellen győzni nem ugyanaz az érzés, mint egy kiélezett harcban megküzdeni az elsőségért. Szerencsére a KOLÓnia csapata is nevezett a versenyre, így a döntő futamban fej-fej mellett haladva, végül sikerült megszereznünk az aranyat.

Női egységünk rajthoz állása, az elért eredménytől függetlenül nagy jelentőséggel bír a csapat számára. A létszám kitöltéséhez két teljesen ismeretlen, helyi lány segítségét vettük igénybe, akiknek köszönjük, hogy velünk tartottak, mert így versenyezni tudott a Merkapt új tagokkal kibővült női csapat.

A lányok számára ez az erőpróba, remélem, meghozza a kedvet a versenyzéshez, és a jövőben többször fogunk tudni női egységet indítani. Furcsa ezt mondani, magam is mosolygok rajta egy kicsit, hiszen három csapat közül harmadikak lettünk, de büszke vagyok rá, hogy elindultunk ebben a versenyszámban, hogy végig húztuk a távolt, hogy megmérettünk, hogy volt 10 lány, aki beült ebbe a hajóba és a Merkapt színeiben kitartóan harcolt a tisztes helytállásért.

Végezetül az Outriggerrel ismerkedő bátor jelentkezők négyfős csapatokba verődve próbálhatták ki ügyességüket. Szerencsés csapatösszeállítással, nézők és versenyzők számára is szórakoztató, izgalmas versenyzéssel sikerült a bronzérmet megszereznünk.

Nem bánta meg, aki estére is Tiszaújvárost választotta, különböző fellépők, színes műsorszámok, koncertek sora mellett, a nagyszínpadon fergeteges hangulatot teremtve, a Tártai Band kíséretében Horváth Charlie énekelt.

Beszámoló: Fülöp Ildikó
Fotók: Mihályi Orsolya

Kattintson: Időeredmények, Fotók, Videók

2012.07.07 09:28:28   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set