Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Csapattagok
Magunkról
Videók
Versenynaptár 2012
Időeredmények és helyezések
Eredmény táblázat

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Sárkányhajó
Baja – Sárkányhajó Roadshow IV. állomása

Csapatunk izgatottan és elszántan készült a soron következő bajai versenyre; szeretnénk idei veretlenségünket megőrizni, ezért tudjuk, keményen meg kell küzdenünk majd kihívóinkkal.

A Duna mellékágán, a Sugovica Petőfi-sziget felőli partján, a szervezők minden csapat számára sátrat állítottak egy kis árnyékot biztosítva a kánikulai tűző napon.

Az egész napos hőség a futamok közt sokakat a kellemesen hűsítő vízbe csalogatott.

Baja izgalmas futamokat tartogatott a számunkra, többször is meggyült a bajunk a helyiekkel, akik nem adták könnyen a bőrüket.

Az előfutamban verni tudtunk az A-HÍD-at, majd egy nagyon szoros közdelemben, minimális különbséggel, a bajaiak épphogy alulmaradtak 200 méreten, tényleg csak pár centivel, de annál nagyobb örömmel tudtuk elcsenni az aranyat az orruk elől.

 

A versenyek közti pihenő idő strandolással, napozással telt. Igyekeztünk napszúrás nélkül megúszni a napot, ezért a csapat nagy része vagy a fák árnyékában, vagy a vízben lubickolva vészelte át a délutánt.
A Sugovicában élő halak már hozzá szokhattak az fürdőzőkhöz és motorcsónakkal közlekedőkhöz, mégis az egyik futamban egy megriadt hal akkorát ugrott, hogy berepült egy épp versenyben lévő hajóba és a célba érkezésig ott is maradt. Túléléséről nincs információnk, de reméljük, újra magához tért, miután a rendezők visszajuttatták a folyóba.

Nagykanizsa után végre ismét rajthoz állhattunk 2000 méteren is. Sikerült az indítást jó ütemben elkapnunk - egy rossz rajttal akár több másodperces hátrányt is össze lehet gyűjteni. Utolsóként indulva a feladatunk az volt, hogy az előttünk rajtoló Baja csapatát beérjük. A hajók közti távolság ugyan csökkent, de utolérnünk, vagy előznünk nem sikerült. Az 500 méteres egyenes szakaszokon fel-alá evezve, csupán a levegő vételre, a mozgásra és az erőkifejtésre tudtam koncentrálni, valahogy mégis beszivárgott tudatomba a parton állók bíztatása.

Az egész napos fizikai igénybevétel, a kánikulai hőség, a víz, az evezés ellenére, - vagy éppen ezért - az utolsó szakaszon újabb tartalékokat sikerült mozgósítanunk. A hajrában érezhetően megfogyatkozott a bajaiak előnye, de csak nem sikerült megfognunk őket. Reménykedtünk, hogy a rajtkori időhátrányt ledolgoztuk, de nem mertünk örülni mindaddig, amíg a végső rangsort a hangszórókból nem halottuk. Ismét nagyon kis különbséggel, de végül a 2000 méteres távot is a Merkapt csapata nyerte, a bajaiak az ezüstnek, a KOLÓnia a bronzéremnek örülhetett.

A verseny végeztével segítettünk a hajókat felcipelni a hátszaggató, meredek partoldalon, majd egy rövid időre megpihentünk egy ízletes bajai halászlét elfogyasztva. Két arannyal gazdagodva, elégedetten hagytuk magunk mögött a nap végére újra néptelenné vált Sugovica csendes partját.

Beszámoló: Fülöp Ildikó

2012.06.30 09:00:03   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set