Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Csapattagok
Magunkról
Videók
Versenynaptár 2012
Időeredmények és helyezések
Eredmény táblázat

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Sárkányhajó
Balatonfüred – Sárkányhajó Roadshow III. állomása

Az időjárás ebben az évben kedvelte a sárkányhajósokat, az eddigi versenyek mindegyike kellemes, napos időben telt, mégis mindannyian tudjuk az igazi nyár a Balatoni Nyár!

Idén először rendeztek Balatonfüreden sárkányhajó Roadshow-t, szerencsésen a hal és bornapokra időzítve azt, így aki ellátogatott erre a versenyre, mindenből kivehette a részét, amit Füred nyújthat: verőfényes napsütés, a Balaton kellemes vize, sült hal és finom borok vártak minket a Tagore sétány hűs fái alatt. A Merkapt Sárkányai számára mindezeken túl egy aranyérmet is tartogatott ez a csodálatos nap.

A sétány füves parkjában úgy vertek tábort a csapatok, mintha valamilyen zenei fesztiválra érkező közönség tagjai lennének, pokrócokon heverészők, nézelődők, járókelők, nyüzsgő tömeg a parton felállított színpad körül. A bort és sülteket kínáló bódésor irányból kellemes illatokkal lelt levegő érkezik felénk. A Tagore sétány előtti védett öbölben, a Balaton hullámain sárkányok viaskodó látványa nyújt felejthetetlen élményt.

Csapatunk tagjai, ebben a csodálatos légkörben, jókedvűen készültek az első futamra, ahol a Kanizsai Sárkányhajó SE csapatával kerültünk szembe, akiket, alig két héttel korábban, saját városukban utasítottunk magunk mögé, a 200 és 2000 méteres versenyben is. Érthető, hogy most győzni akartak!

Az előfutamban a Merkapt csapata jobban tudott elrajtolni, a pályák közt érezhető különbség is nekünk kedvezett. A középfutamban egy ismeretlen, talán helyi csapattal mérkőztünk, szintén nagy időbeli fölénnyel megnyerve a futamot, így nagyobb akadályok nélkül jutottunk a döntőbe.

A Kanizsaiak a rossz kezdést követően, a reményfutam szép győzelemével sikeresen továbbjutottak a középfutamban, majd az A-HÍD-at verve bekerültek a döntőbe, ahol a paksiakkal is megküzdve alakult ki a számunkra kedvező végeredmény:
Merkapt I. hely, Atom-Dragon II. hely, Kanizsai Sárkányhajó SE III. hely,

Gratulálunk mindkét csapatnak a helytállásért, és köszönjük, hogy a partra érve együtt tudtak örülni velünk a sikernek.


A balatoni élmények a Merkaptosok számára itt még nem értek véget, aranyéremmel a zsebünkben (nyakunkban:-)) végre bátran belekóstolhattunk a jobbnál jobb borokba, finomságokba és külön meg kell említenem, a 6 lépcsős örök emlékű velős pirítósát is, mely egyöntetűen a csapat kedvencévé vált.
Aki Füreden jár, és szereti a magyaros, fűszeres ízeket, feltétlenül kóstolja meg, állíthatom, utána a hosszúlépés is sokkal jobban esik majd.

Beszámoló: Fülöp Ildikó

2012.06.23 08:37:56   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set