Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Csapattagok
Magunkról
Videók
Versenynaptár 2012
Időeredmények és helyezések
Eredmény táblázat

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Sárkányhajó
Győr – Sárkányhajó Roadshow I. állomása

A Csepeli évadnyitó verseny után – ahol nem sikerült a döntőbe jutás - kissé óvatosa, de reménykedve indultunk el Győrbe a Sárkányhajó Roadshow I. állomására. A pálya ismeretlen volt számunkra, előző évben lekéstük a szezon indulását, a csapat még nem állt teljesen össze, így ezt az állomást akkor kihagytunk.


A Mosoni-Duna holtágán fekvő, lakás, zöld partoldallal szegélyezett homokos strand, ideális környezetet biztosított a verseny számára. 

Az előfutamhoz készülődve a felevezés és melegítés alatt a hajónkban érezhető volt az izgalom, többen első versenyükön vettek részt, így némi ingerültséggel éltük meg a rajt előtti robbanásig feszült pillanatokat. Kormányos edzőnk Indián, hogy az indulatok csillapodjanak, hagyta a hajót jóval a célvonalon túlsiklani anélkül, hogy tudtuk volna, jelentős előnnyel nyertünk.

Második futamunkban hihetetlenül rossz rajtot vettünk, sem a két oldal nem volt egy ütemben, sem az egymás mögött lapátolók nem tudtak egyszerre elrajtolni, az első két rossz húzás végighullámzott a hajón, balról át a jobb oldalra, majd a hajó végén újra vissza, mint egy kígyó tekeredett végig a hajón. Néhány csapát követően sikerült rendezni a mozgást, de a rossz rajtnak köszönhetően hátrányba kerültünk a Kolónia a csapatával szemben. Látva, hogy a mezőny szorosan együtt van, nem marad más megoldás, mint, minden erőnket megfeszítve küzdeni. Az utolsó 50 méteren balról az A-HÍD is ijesztően közel került, vizet fogva húzták magukat egyre közelebb. Szerencsére a célvonalon elsőként jutottunk át, ugyan csak századokkal nyertünk, de a kiélezett küzdelemnek köszönhetően remek időt futottunk.

A döntőben győri egységekkel kerültünk szembe, aki elő és középfutamaikat rendre nyerték. A győri csapatokról egyébként is tudtuk, hogy nagyon erősek, így nem kevés izgalommal vágtunk neki a döntőnek. Köszönhetően, az aznapi első, összeszedett, jól végrehajtott rajtjának, szoros küzdelemben ugyan, de sikerül a győrieket magunk mögé utasítani, ezzel az idei Roadshow szezont aranyéremmel indítani.

Napközben az időjárás viharosra fordult, az előrejelzés alapján tudni lehetett, hogy délutánra erős szél és nagy mennyiségű eső várható, a szervezők megpróbálták felgyorsítani a versenyt a futamok közti pihenőidőket lerövidítve. Az döntők alatt a felhők egyre sötétebben kezdtek gomolyogni, így a versenybíróság azt a döntést hozta, - legnagyobb sajnálatunkra - hogy a 2000 méteres futamok nem kerülnek megrendezésre. Biztos vagyok benne, hogy sok versenyző, mint ahogy mi is, vállalta volna a viharos esőben való versenyzést. A sors fintora, hogy a vihar végül elkerült bennünket, a gomolygó felhőkön és a szitáló esőn kívül csupán a vihar előszele érte el az Aranypartot.

Beszámoló: Fülöp Ildikó

Kattintson: Időeredmények, Fotók, Videók

 

2012.05.12 07:28:06   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set