Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Csapattagok
Magunkról
Videók
Versenynaptár 2012
Időeredmények és helyezések
Eredmény táblázat

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Sárkányhajó
Medencés sárkányhajó versenyek 2011-12 telén

A hideg idő és a tél beálltával a sárkányhajósok a szabadvízen töltött időt más elfoglaltsággal kénytelenek kiváltani, konditermi edzések vagy a szerencsésebbek tanmedencés technikai evezésekkel, a csapattagok aktivitásától és elszántságától függően.
Az idei télen szilárd elhatározásunk volt, hogy aktív edzésekkel próbáljuk az állóképességünket növelni és az evezési technikánkat csiszolni. Az UTE vízitelepén alkalmas tanmedence állt rendelkezésünkre, és Horváth Csaba „Indián” irányítása mellett hétről hétre alkalmunk nyílt együtt evezni. A csapat lelkesedését és összetartását a tél így nem tudta kikezdeni, együtt köszöntöttünk az újévet és alig várjuk, hogy a tavasz érkezését az első dunai vízre szállással ünnepelhessük.

Az Óévbúcsúztató utolsó evezésünket meglepetés tűzijáték zárta

A téli felkészülés időszakát medencés versenyek színesítettél, mely úgy tűnt az erőnlét növelésén kívül és önbizalmunk megcsorbítására egyaránt kiválónak bizonyult.
Első ízben Százhalombattán próbálkoztunk 2011 novemberében, akkor úgy tűnt, az uszodai versenyekben teljesen zöldfülűként rajthoz állva, menni fog ez nekünk jobban is. Néhány futamgyőzelem mellett azonban értékelhető eredményt nem értünk el.

Százhalombatta 2011 november

Következő versenyre 2012 januárjában Nagykanizsán került sor, ahová vérmes reményekkel érkeztünk. Kiváló csapatokkal Balatonfüred és DragoNokia, hatalmas csatákban mértük össze erőnket, de kiábrándultan, ismét érem és értékelhető helyezés nélkül tértünk haza. A csalódottságot nehezen tudtuk feldolgozni, lassan tudatosult bennünk, ez egy másik sportág; ami a 20 fős hajóban előnyt jelenthet, azzal itt nem sokra megyünk, ehhez a versenyszámhoz több erő, súly és izomtömeg szükséges.

 

Keményebb edzésekkel és töretlen elszántsággal álltunk rajthoz februárban az Aquaworld-ben megrendezett versenyen, mely végül igen kellemes időtöltésnek bizonyult. A csapat önbizalmát kevésbé tépázó, de - mondjuk ki - ismét vereséggel zárult összecsapásban az A-Híd egyértelmű erő és súlyfölényével (elnézést fiúk! :)) nem tudtunk mit kezdeni, hiába tűntünk esélyesebbnek, a háromszori újrarajtoltatásban elvéreztünk.

 

Márciusban újra visszatértünk Százhalombattára, a csapat egysége és ereje sokat javult, néhány bíztató futamgyőzelmet be is zsebelhettünk. Egy nagyon komoly taktikai hibát vétve azonban a férfi csapatunk négy közé jutásának esélyétől saját magunkat fosztottuk meg. Szerencsére sikerült jó hangulatban, közösen feldolgozni a történteket. Ismét tanultunk valami nagyon fontosat!
A vereségek, a csalódottság, a sokszori tanulópénz megfizetése egyre elszántabbá tették a csapatot, a győzni akarás és a téli edzésekbe fektetett energia nem veszhet kárba!

A hétvégén megrendezett, I. Medencés Sárkányhajó Párbajon három egységgel is rajthoz álltunk, minden szabadidős versenyszámban indítva csapatot, férfi, mix (3fiú és 3lány) és női kategóriában is, ahol az amatőr és szabadidős csapatok összevontan versenyeztek.
A reggeli első futamban a Merkapt Sárkánylányok a Győr kiváló csapatával mérték össze erejüket, majd pár futam után a balatonfüredi lányokkal kerültünk szembe. Sajnos mindkét csapat erősebbnek bizonyult.


Férfi egységünknek az első csoportmérkőzésekben sikerült helytállni, a MOL Százhalombatta csapata után az 54 Évesek Klubjával viaskodva, két győzelemmel jutott tovább a középdöntőbe.

A mix csaptunk újra a Balatonfüreddel került szemben, és mint Nagykanizsán is, most is alul maradtuk. A győzelmet nem adtuk könnyen, egységes evezéssel érezhetően erős küzdelemben győzött a jobb. A Balatonfüred csapata ismét bebizonyította, hogy erősek, talán csak az sajnáljuk, hogy az induló 20 csapatból másokkal nem mérhettük össze az erőnket.

Férfi egységünk a középdöntőben egyértelmű fölénnyel, 10 csapásból győzelemre tudta vitte a futamát az Alcoa Féktelen Sárkányai ellen, ezzel a döntőbe juttatták csapatunka. A döntőben Szeged ellen harcolva, egy méltó ellenféltől elszenvedett vereséggel, de emelt fővel szállhattak ki fiaink a hajóból és állhattak a dobogó második fokára.

 

Szabadidős férfi kategória II. helyezés

A hosszú téli hónapok végére a tavasszal együtt a siker is beköszönt a Merkapt Sárkányokhoz, és reméljük, az idei szezon - a Sárkány Évében - további sikereket tartogat a számunkra.
Ellenfeleinknek annyit ígérhetünk a Merkapt harcos Sárkányai nem adják könnyen a bőrüket!
 
Fülöp Ildikó

2012.03.12 16:05:06   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set