Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Csapattagok
Magunkról
Videók
Versenynaptár 2012
Időeredmények és helyezések
Eredmény táblázat

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Sárkányhajó
2 arany és egy kupagyőzelem a Sárkányhajó Országos Bajnokságon

2011. szeptember 17-én a Lágymányosi Öbölben került megrendezésre az idei Sárkányhajó Roadshow záró fordulója, melyen a Merkapt Zrt. kollégákból és barátokból álló csapata a céges-mix kategóriában indult.



A Merkaptosok most is a jól bevált csatakiáltással – Ki a jó? Merkapt!!! – lelkesítették a szurkolókat és önmagukat és az első előfutamot 200méteren egy hajónyi fölénnyel meg is nyerték. A második előfutam 200-on szintén a Merkapt sárkányok győzelmével végződött; a végeredményt illető izgalmakat a 200m-es „A” döntő tartogatta és végül a Merkapt sárkányhajósai egy újabb aranyéremmel gazdagabban térhettek haza, valamint kvalifikálták magukat a 2000méteres versenyszámba.

Ebben a kategóriában a rövidtávúval ellentétben nem a beérkezés sorrendje számít, hanem a részidő; az egyes pozíciókból rajtoló versenyzőket 10mp különbséggel indítják, és szigorú szabályok vannak arra vonatkozóan, hogyan lehet megelőzni a másikat. A Merkaptosok az utolsó, 6. pozícióból rajtolhattak.

A küzdelem hevében a Horváth Csaba „Indián” kormányzásával részt vevő Merkapt csapat csak egy dolgot felejtett el; hogy az előttük lapátolókat 10mp előnnyel indították útjukra a versenybírák. Szemük előtt végig az lebegett, hogy meg kell előzniük a versenytársakat, így óriási energiával lendültek előre és söpörték be végül az aranyat.

A szombati örömmámort még egy kupagyőzelem is megkoronázta – a 2011-es Sárkányhajó Roadshow legeredményesebb versenyzőjének a Merkapt Sárkányhajó Csapatát kiáltották ki!

Ezzel az idei Sárkányhajó szezon véget ért – a Merkaptosok már most kezdik a felkészülést a következő évadra. Amíg az idő engedi, vízre szállnak, aztán jönnek a téli alapozó edzések, és ha minden jól alakul, jövőre a cél: hasonló eredményeket szerezni amatőr mix kategóriában.

Szép volt lányok és fiúk, Ti vagytok a jók!

 

Videó:

2012.03.09 13:08:40   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set