Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Csapattagok
Magunkról
Videók
Versenynaptár 2012
Időeredmények és helyezések
Eredmény táblázat

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Sárkányhajó
Rossz kezdés után bravúros győzelem

Június 11-én Tiszafüreden került megrendezésre az idei év 3. sárkányhajó road show-ja amelyen amatőr, szabadidős és 10 fős kategóriákban állt rajthoz összesen 19 csapat. A 10 fős sárkányhajó újdonság az idei évben. Mint Vaskuti Mátétól megtudtuk, könnyebben áll össze 10 fő, főleg a női kategóriát tekintve.

Minket a szabadidős kategória érdekelt hiszen itt állt rajthoz a Merkapt KFT csapata is.

Két előfutamból lehetett tovább jutni az 1-2. helyezésekkel a középfutamba. A mieinknek nem volt szerencséje mert az 1-es pályán a 3. helyen érkeztek célba. Ez a reményfutamot jelentette számukra. Nagy volt az elkeseredés és az indulatok is felkorbácsolódtak futamunk vitatott célfotója miatt. Sportemberekről lévén szó, mindenki elfogadta a versenybíróság döntését és már mentálisan a javításra koncentráltak a csapattagjaink. Horváth Csaba olimpiai bajnok kenusunk kormányosként és edzőként nagy segítséget jelentett nekünk.

Hála a heti két edzésnek, mindenki jó erőben érezte magát és akkorát durrantottunk a reményfutamban, hogy rajt-cél győzelemmel egyenesen a döntőbe eveztük magunkat. Nagyon boldogok voltunk de mindenkit csitítottunk, hogy a nagy menet, vagyis a döntő még hátra van. Minden esetre úgy éreztük, hogy revansot vettünk az előfutamért. Az ellenfeleket annyira sokkolta futamgyőzelmünk, hogy meg próbáltak óvni minket korai rajt miatt. Természetesen a rajt szabályos volt, de ha ekkora előnnyel nyer valaki egy futamot, az szúrja mindenki szemét, ezért nem is haragudtunk ellenfeleinkre.

Sajnos rövid szünet után már készülnünk kellett a nagy döntő futamra. Annyira együtt voltunk mentálisan, hogy itt is rajt-cél győzelmet aratva szakítottuk át a képzeletbeli célszalagot. Egyszerűen elképesztő iramot diktáltunk és hál istennek végigbírtuk.

-Életünk legjobb rajtjával sikerült elindulnunk. - mondta Csada Ágnes csapatkapitány, majd folytatta: -Fantasztikus érzés volt így evezni, hogy gyakorlatilag faképnél hagytuk a teljes mezőnyt.

El kell mondani mindenképpen, hogy csak 3 volt kenus erősítette csapatunkat ezért külön elismerés a tagoknak a jó szereplésért.

Kalandozva egy kicsit az időeredmények között, külön büszkék vagyunk, hogy 0:52:7-es eredményünkkel a jóval erősebb amatőr mezőnyben az 5. legjobb időt értük volna el. Illendő szót ejteni, hogy futamunkban a Tiszafüred 0:54:4-es és a Tisza-Balneum 0:55:1-es idővel a második és harmadik helyet szerezte meg.

Keddtől újra kezdetét vette a következetes munka és hét végén Nagykanizsán folytatjuk vendégszereplésünket remélhetőleg további jó szerepléssel majd két hét múlva július 9-én a Bajai Halászléfőző Fesztivállal egyidőben és egy helyszínen mérjük össze sárkány erőinket.

2011.06.16 14:44:25   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set