Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Egyéb hírek
Ismét hatalmas sikert aratott a Debreceni Nagy Sportágválasztó

Tavaly a legsikeresebb vidéki helyszínként debütált a rendezvény, így idén nagy várakozás előzte meg a II. Debreceni Nagy Sportágválasztót. A Merkapt Maraton Team SE önálló szervezésében megvalósuló eseményen nem kellett csalódnunk, hiszen a Sportágválasztó iránti fokozott érdeklődés idén sem maradt el.

Május 13-án, a 9 órai kezdést számos óvodás és iskolás csoport is türelmetlenül várta, hiszen közel 50 sportág települt ki a Debreceni Sportcentrum területére. A kapunyitást követően a változékony, de napos időben a látogatók percek alatt elárasztották a sportági helyszíneket.  A pénteki napra történő, előzetes regisztráció alapján közel 4300 gyermekre és kísérő pedagógusra lehetett számítani, de a tavaly szeptemberi rendezvényhez hasonlóan, ennél jóval többen látogattak ki a helyszínre.

debreceni sportágválasztó

Pénteken 4965 pedagógus kísérettel érkező gyermek jelent meg a rendezvényen - amely 14 órától már a nagyközönséget is várta - így az első napon összesen 6160 látogatója volt a II. Debreceni Nagy Sportágválasztónak. Hogy milyen sikeres volt az első nap, azt az is bizonyítja, hogy egy délutáni kiadós záporeső ellenére érte el ezt a látogatói létszámot.

Tíz órától a színpadi bemutatók is beindultak, fél tizenegykor pedig Pajna Zoltán alpolgármester a már-már hagyományosnak mondható startpisztoly dörrenéssel hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt.

debreceni sportágválasztó

A sportági palettán először megjelenő versenybob osztatlan sikert aratott, az izgatott lurkók kígyózó sorokban várták az alkalmat, hogy testközelből próbálhassanak ki egy leginkább csak a televízióból ismert téli sporteszközt. A pénteki nap folyamán Madar Csabával, Gyulai Mártonnal és Horváth Csabával is lehetett találkozni, olimpiai bajnok kenusunkkal a most is népszerű kihelyezett vizes helyszínen, a csónakázó tónál sportolhattak együtt a gyerekek. Pénteken egy nem várt viharos zápor zavarta meg a rendezvényt, amely az eső elvonultával azonban újra kivirágzott, hála a lelkes és kitartó sportegyesületeknek. Ennek is köszönhető, hogy már pénteken átlépte a 6000 fős látogatói létszámot a II. Debreceni nagy Sportágválasztó, amely egy igazi nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát, hiszen egy nagyváradi iskolából is érkezett egy csoport, pedagógus kísérettel.

debreceni sportágválasztó

Szombaton verőfényes napsütés fogadta a látogatókat, mely most az egész nap során kitartott, és rengeteg családot csalogatott ki a Debreceni Sportcentrum területére. A második napon is több mint 6000-en választottak sportágat, így a két napos rendezvény idén is fantasztikus, 12 380-as látogatói létszámmal büszkélkedhet.

Az egyesületek idén is ötletes és színvonalas sportági kitelepülésekkel várták a családokat, akik reggel 9 órától folyamatosan érkeztek a Sportcentrum területére, hogy a lehető legtöbb kipróbálható mozgásformával ismerkedjenek meg. Neves sportszemélyiségekből szombaton sem volt hiány. Horváth Csaba mellett - aki továbbra is lelkesen instruálta az érdeklődőket a csónakázó tónál - Risztov Évával, Deák Bárdos Mihállyal, Madarász Tamással, Csősz Imrével és Karvai Sándorral - aki annak ellenére, hogy látássérült, motorozik és autós navigátorként is tevékenykedik - is találkozhattak a látogatók.

debreceni sportágválasztó

Mind két nap során remek sportági bemutatók várták a látogatókat a színpadon, ahol a freestyle labdarúgók mellett a különböző küzdősportok - többek között a kyokushin karate és a Wing Tsun kung fu - aratták a legnagyobb közönségsikert.

A látogatók - a Magyar Látássérültek és Mozgáskorlátozottak Sportszövetségének és a Magyar Parasport Szövetségnek köszönhetően - mind a két nap megismerkedhettek a fogyatékkal élők sportjaival,  például a kerekesszékes kosárlabdával, illetve virtuális sportjátékokat és különböző ügyességi feladatokat is ki lehetett próbálni. A szombati napon a kihelyezett szűrő kamiont is sokan keresték fel, hogy különböző vizsgálatok által megfelelő információt kapjanak egészségi állapotukról. A szombati napon 13, majd 16 órakor is rengeteg nyeremény került kisorsolásra a színpadon, mely után egy látványos etka-jóga bemutató zárta a sportági fellépések sorát.

debreceni sportágválasztó



Debrecen idén is nagyszerűen teljesített, köszönhetően a sportegyesületek, a város, az oktatási intézmények és egész Hajdú-Bihar megye lelkes összefogásának, mely előrevetíti, hogy a sport iránt érdeklődők jövőre is találkozhatnak a rendezvénnyel a cívisvárosban.

2011.05.15 13:05:51   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set