Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Magunkról
Kapcsolat

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Triatlon szakosztály
II. VELO.hu Kékesi Csúcstámadás

Az előnevezők közül hatvanan távol maradtak, de még így is a tavalyi indulószámot jóval meghaladva, több, mint 300 kerékpáros vágott neki augusztus 15.-én hazánk legmagasabb hegyének meghódítására. Bár a mezőny a tavalyinál erősebb bringásokból állt, a tavalyi csúcsidő megdöntése ezúttal elmaradt. Szerencsére az időjárás is kegyes volt a rendezvényhez és hiába esett az ország sok egyéb részén, a Mátra útjai szárazak maradtak.

Ez évben is a gyöngyösi Fő térről indult a Csúcstámadás, 18 km végig emelkedő, az utolsó három ráadásul 10% átlagban! Magamat "hegyi menőként" tudva vártam már a kihívást és mivel anno sokat futkároztunk arrafelé, egy "régi ismerőst" készültem meglátogatni. 11-kor indult a kb. háromszáz fős mezőny lassú rajttal kifelé a városból - jókat derültem az "újonc" koromból ismerős, általam is megfogalmazott beszólásokon: ...ez már a verseny? ; ...ez nekik a lassú rajt?! Szóval vidáman telt az idő az éles rajtig, ott viszont meglepődtem, mert a rajt táblánál nem repülőrajt volt valamilyen jelzésre, hanem megálltunk és úgy indultunk el újra - később olvastam a Velon, hogy a hátsó berkekben sokan még ezután sem tudták, hogy már élesben nyomják!

kékes csúcstámadás

Mi viszont tudtuk és csapattuk is libasorban az út baloldalához préselődve a jobbos szembeszélnek köszönhetően. Na és akkor innen az történt, hogy a lábaim nem bírtak elfáradni és csak előztem és előztem, szerintem legalább 50-80 kerekest...

A verseny legnehezebb része Mátraháza után következett. Kékestető felé kanyarodva, a sokak által már jól ismert, helyenként 15%-os meredek kanyarok jöttek, Ekkor Bohács Roland (Giant-Gyömrő) vezette az élbolyt, mely nem sokkal később már csak két versenyzőt számlált. 2 km-re a céltól Dancs Márton (Giant-Gyömrő) és Verebélyi Viiktor (Aegon-Pnivó) maradtak az élen, ekkor már kezdett biztosnak tűnni, kettejük közt dőlhet el a győzelem sorsa.

kékes csúcstámadás

Dancs végig vezetett, majd 1,5 km-re a céltól egy ritmusváltás után leszakította Verebélyit és közel 1 perces előnnyel, 42 és fél perc körüli idővel, abszolút elsőként ért a kékesi célba. Ez az idő azonban közel 2 perccel elmarad a tavalyi győztes, Csortos Imre idejétől!

Nekem közben olyan jól ment az előzgetés, hogy a végén csak 16-an értek be előttem, azóta boldogan élek míg tart az edzettségem ha-ha!

A dobogóra a férfi és női abszolút első hármat szólították, akik Fizik üléseket, Uvex sisakot, Mavic kilométerórát és Shimano ruházatot nyertek. Ezt követően egy különdíj is átadásra került, a verseny legidősebb, 70 év fölötti indulója, Franciaországból érkezett a Csúcstámadásra. A távot 1 óra 12 perc alatt abszolválta, mely korát tekintve igen tiszteletreméltó teljesítmény.

Itt a mese vége, meg alább az időeredményem, álmodjatok szépeket, edzzetek eleget!

1.   Dancs Márton: 42'43"
17. Kovács András: 46'50"  ...várom a megérdemelt sárga trikót:)
legjobb Nőőő: Kormos Veronika: 52'42" ...bár itt viták vannak az idő körül...

Üdv Mindenkinek: Bandesz

kékes csúcstámadás

Beszámoló: Kovács Bandesz

Képek: VELO.hu

2010.08.16 16:49:33   |   Vissza
1. Miki 2010-08-18 09:28:28
Jól lenyomtad a sok borotváltlábút! :-)))))
2. Kobasi 2010-08-18 20:19:19
Gratula! Éppen múlt hétfőn tekertem fel én is, és arra gondoltam, milyen kár, hogy az utóbbi időben nem jön fel ide verseny...ezekszerint csak tájékozatlan voltam. Majd jövőre...:)

Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set