Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 
Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Fórum
Balaton Maraton
 
Témák Új hozzászólás
 
2009.06.29 15:49:40 Válasz Tirszin János
A vasárnapi Balaton Maratonról készült teljes fotógalériám itt látható:
http://www.x-iont.hu/ 

2009.05.07 12:43:07 Válasz csütörtök
Elég érdekesnek ígérkezik a Balatoni Bike Fesztivál. Betervezte valaki? 

2009.04.28 16:01:01 Válasz Merkapt SE - Admin
Balaton Bike Fest

2009. junius 25.-28.

Balaton maraton
2009. június 28. vasárnap

Európai szintű bringás fesztivált szervezünk, amilyen még nem volt itthon! Idén első alkalommal kerül megrendezésre minden idők legnagyobb hazai kerékpáros fesztiválja! Egy olyan rendezvényt szervezünk, ahol a szájtátva figyeled, ahogy a nagyok nyaktörő tempóval szaggatnak végig a Tihany-hegy oldalában kiépített urban downhill pályán.


Ezalatt a triálosok a parkolóban felépített hatalmas akadálypályán egyensúlyoznak több méter magasban.Ha nagyon meleged van, csobbanj egyet a strandon, onnan még láthatod, ahogy a mólón felállított Fundango BigAir versenyéről ismert rámpáról ugrálnak bringások és snowboardosok a vízbe, a leglátványosabb trükkök közepette. Arról nem is beszélve, hogy akár profi, akár lelkes amatőr maratonista vagy, indulhatsz hosszú es rövid távon is a Balaton Maratonon, a környék legszebb hegycsúcsait érintő mountain bike versenyen.

Ezen kívül aszfaltbetyároknak országúti körversenyt, az igazán szívósaknak pedig kajak-mountain bike duatlont szervezünk. Ha ezek után estére még maradt energiád, akkor az Európa szerte híres Electronic Beats gondoskodik a szórakozásról! Akár bringázol, akár nem, versenyzel, vagy csak nézelődsz, mindenképpen itt a helyed a nyár legnagyobb bringás megmozdulásán!


A Balaton-felvidék gyönyörű és rendkívül változatos tájain a négy napos Balaton Bike Fest keretei közt kerül megrendezésre a Balaton Maraton. A felvidék mai formájának kialakulása során létrejött különböző talajtípusok és a páratlan tájképi adottságok kitűnő lehetőséget nyújtanak egy magas rangú mountainbike maraton rendezvény számára.

A felvidék keleti részének legszebb és legkedveltebb turistaútvonalait érintve igyekeztük megtervezni a verseny nyomvonalát. A hosszútáv 10 településen és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védett területein halad át.

Balatonfüred- Hidegkút-Csopak és Paloznak mészkő dombjait Alsóörs-Balatonalmádi és Felsőörs vörös homokkő sziklás talaja, majd a Vászoly és Balatonfüred közt elterülő borvidék váltja fel, ezért a pályát többnyire murvás, köves út borítja. Az maraton nagy része két nyomtávos erdészeti útból áll, amit a földes erdei utak, egy nyomtávos ösvények tesznek még színesebbé.

A tervezett távok:
(A) Maraton ~100km
(B) Félmaraton ~65km
(C) Próbamaraton ~35km

http://www.balatonbikefest.com  

E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set