Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 
Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Fórum
500 helyett 2000??????
 
Témák Új hozzászólás
 
2009.08.27 09:11:03 Válasz Banderas
Kedves Sporik! Én már leírtam a véleményem az MKKSZ fórumon a helyszínnel és a lebonyolítással kapcsolatban is. És nem tágítok. Kérjük, hogy legyen minden a régi rendszer szerint, legyenek mrendes döntők és több ilyen országos megmérettetést. Tőlem lehet akár 1000m is! Bár inkább csapathajóban álltunk többet a dobogón, de még is volt értelme felkészülni, mert elmondhattam magamról, hogy 500 párosban a harmadik legjobb voltam 1 évig! Szerintem ez a Mastersek többségének igen is fontos!!! Szerinetm még ha nevezési díjjas lenne a verseny akkor is többen lennénk, mint idén. Ahogy "öregszünk" egyre jobban kellenek ezek a pozitív élmények, a megmérettetés az elő- és középfutamok--->DÖNTŐ! Röviden ennyi és bocsi, hogy elég későn reagáltam!
Ja és még valami: Ha Magyar Masters megy világkupára hol a támogatás, ha egy Spanyol megy, meg lehet nézni! (egyen szerkó stb....). Senki nem kér sokat, mert mindenkinek van saját hajója, össze is fogunk, kiutazunk eggyütt, de legalább egységes legyen a csapat! Itt is a HAZÁNkat képviseljük, vagy NEM?! 

2009.08.11 16:49:40 Válasz Laci
Jó ötletnek tartom a Budapest és Vidék bajnokságon a masters futamok indítását! Már tervezem, hogy elindulok ezeken akkor is, ha nem lesz külön masters futam! 

2009.08.06 13:06:15 Válasz Juhász Péter
Istvánnak a válaszom:

Óriási tévedésben vagy! A mastersek többsége egész évben rendszeresen edz, természetesen mindenki életkorának és lehetőségeinek megfelelően. Lehet, hogy a Te versenyzőid egy eseményre vannak hitelesítva de a többség nem! Azért indulnak mindössze egy versenyen mert ez az egy van az évben,külföldön vannak kifejezetten masters versenyek de azért oda eljutni kicsit komplikáltabb és költségesebb is...
És ha már szavazás: véleményem szerint 200m, 500m, 1000m --> úgyis mindenki azon indul, amelyik neki szimpatikus, amelyikre felkészültnek érzi magát...ezek a kajak-kenu sport igazi versenytávjai ezen nőttünk fel, legyen ez így a továbbiakban is! A helyszín pedig minimum Szolnok, de inkább Szeged! Érdemes lenne elgondolkozni azon is (pontosabban megnézni milyen anyagi vonzata lenne), hogy a Vidék, ill. Budapest bajnokság programjába miként lehetne beilleszteni néhány masters futamot (pl. az idő és költség hiány miatt csak egyes hajókban)...ez egy amúgy is lebonyolításra kerülő versenyen (ahol minden feltétel adott) néhány plusz futammal lenne több és máris egy újabb (komoly szervezésű) versenyzési lehetőség a masterseknek!
További jó felkészülést mindenkinek!
 

2009.07.31 14:31:53 Válasz robi
Sokáig gondolkodtam azon, hogy egyáltalán rajthoz álljak-e az idei versenyen, mert én csak április végén tudtam meg az új lebonyolítási szabályt. Végül úgy gondoltam rajthoz állok, mert véleményt nem lehet alkotni anélkül, hogy ki ne próbáltam volna.

1. 2000 méter
Nagyon hosszú, a felkészülést lehetetlen összeegyeztetni a rövidebb távval, vizezni lehet, s ráadásul két korosztály indult egyszerre. Sajnáltam a mellettem induló idősebb korosztály, amikor vizet kaptak a fiatalabbaktól. Úgy hallottam, többen is borultak.
A mi futamunkban kb. 30-an voltak, iszonyatos hullámok lehettek hátul.
A lassabb kollégáknak biztos kellemetlen volt, hogy a kivonuló család előtt 1-2 perc hátrányt a többiekkel szemben, s magyarázhatták a bizonyítványt a gyerek előtt.
Túl nagy különbségek vannak a befutónál, a verseny nem izgalmas, inkább szánalmas.

2. 200 méter
A 40-45 közötti korosztályban 3 előfutam volt é s bár én megnyertem az előfutamomat-döntőmet, sportértéke az egésznek számomra kevesebb volt, mint akár a Vass István emlékversenynek, akár a MAKE-Merkapt versenynek. Három magyar bajnok 1 távon kicsit furcsa, éremátadásnál óvodásnak éreztem magamat, akinek megsimogatják a fejét.
Szívesen összecsaptam volna a másik két futamot nyerő Belicza Bélával és Ká Gyurival is.
Összefoglalva: 2000 méter ne legyen, helyette 500 méter kerüljön újra megrendezésre, hagyományos előfutam-döntő rendszerben és ha az anyagi lehetőségek engedik, nyilván jobb egy szegedi helyszín. A magyar kajak-kenu nagyon erős, rengeteg masters versenyző van, akik az anyagi források, szponzorok eléteremtéséhez is hozzá tudnak járulni.
 

2009.06.16 20:31:46 Válasz Pafe
Csonti!
Jó neked a 2000, mert ha kevesen indulnak legalább van esélyed a dobogóra! :)

Pafe 

2009.05.21 08:53:11 Válasz Urbi
Sziasztok!
Annak ellenére, hogy nem igazán járok versenyekre az a véleményem, hogy kajak kenuban nem Magyarországnak kellene követni a "Nemzetközi" irányvonalat, hanem mint kajak-kenu NAGYHATALOM!!!! NEKÜNK KELLENE MEGADNI AZ IRÁNYT. Ha nem ez történik az a szegényes nemzetközi sportdiplomáciánkat minősíti.

Üdv,

Urbi

(vezesük be a kenus íjászatot. PC-1 ben megoldható, élvezetes, közvetithatő. Fantázianeve: PORTYÁZÁS) 8) 

2009.05.12 22:36:17 Válasz ipacs endre
Beszéltem az MKKSZ szakmai igazgatójával (Weisz Robi) és megtudakoltam, hogy a nemzetközi irányvonalba próbálnak integrálódni a 200 és 2000 m-es távokkal. Most Racicében is ezekre a távokra lehet nevezni. Év végén pedig elemző megbeszélés keretében lesz vizsgálva a masters 2000 m fogadtatása, sikeressége.
Üdv 

2009.05.08 08:46:19 Válasz ipacs endre
Fazekas Tamás oszlopos tagunk értékes és humoros hozzászólását olvashattuk első beírásként. Tényleg érdemes megfontolni az általa fölvázolt ellenérveket.
Következő hozzászóló?
Igen, ott a hátsó sorban, tessék. 

2009.05.07 15:18:39 Válasz Fazekas Tamás (Csonti)
Ezzel a változtatással szerintem a versenyzés élményét csökkentik. Sokkal izgalmasabb "csatákat" lehet vívni az 500 méteren, mint 2000-en. Kevesebb induló lesz, kisebb értéke lesz a versenynek. Eddig az volt a lényeg, hogy van aki komolyabban, van aki kevsébé komolyan veszi a versenyt, de elindul és élvezi. Most biztos sokkal kevesebben állnak oda ehhez a távhoz. Ráadásul a 200 méteren sem lenne előfutam, csak döntő, így nehéz objektíven értékelni. Sukkorót szép hely, de örökre el kellene felejteni, mint kajak kenu pálya. Ott legfeljebb a Hurrikán 2 című katasztrófa filmet lehet forgatni. Üdv  

2009.05.07 13:46:01 Válasz ipacs endre
Sziasztok!
Ide várjuk a véleményeket az 500 m eltörléséről és helyette 2000 m lesz a Masters OB-n.Kinek mi a véleménye? Az a cél, hogy egységesítsük a véleményeket és fölkeressük az MKKSZ-t egy konstruktív építő javaslattal. 

E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set