Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Csapattagok
Magunkról
Eseménynaptár

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Kajak - kenu szakosztály
Interjú Csabai Edvinnel a világbajnokságról

Csabai Edvin, aki második éve a Merkapt Kft. támogatott sportolója, a szeptemberi portugáliai világbajnokságon egyéniben és párosban szerzett győzelmével, immáron tizenhétszeres világbajnoknak mondhatja magát. Ez alkalomból beszélgettünk vele.

Kezdjük a felkészüléssel. Hogyan zajlott?


Mindent úgy csináltunk mint eddig, eltérést a nyári tajvani Világjátékok és a dél-koreai Sárkányhajó Világbajnokság jelentett, ahol a kenuzásból ugyan 2 hét kiesett, de a kint töltött idő intenzitására nem lehetett panasz. A sikeres távol-keleti túra után itthon folytattuk a felkészülést.

Aztán mégis lett folytatása a sárkányhajós kiruccanásnak…

Igen. A párosban társam Györe Attila még Dél-Koreában került összetűzésbe egy versenybíróval, amit a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség kiemelkedően súlyos cselekedetnek ítélt meg és 2010. december 31.-ig eltiltották, amely döntésről szűk egy héttel a portugáliai VB előtt értesültünk.

Nem lehetett egyszerű helyzet…

Valóban nem. Még az is felmerült, hogy a páros versenyszámban nem indulok, de végül az utolsó pillanatban Nagy Péter szállt be Attila helyére.

Hogy lehetett felkészülni néhány nap alatt?

Magam sem hittem benne, de valahogy összeállt a párosunk. Alig néhányszor tudtunk együtt evezni, inkább fejben igyekeztem felkészíteni Petit, úgy, hogy közben az egyesre is készülnöm kellett.

Először az egyesben álltál rajthoz…

Nagyon szoros verseny volt. A két fő ellenfelemmel a spanyol és német fiúval végig együtt haladtunk elég komoly tempót diktálva. Mivel egyikük sem tudott jelentős előnyre szert tenni szoros befutóra lehetett számítani, amit végül én bírtam a legjobban és egy hajóhosszal sikerült győznöm.

csabai edvin cesruma


Mi történt a párosok versenyében?

A kedvezőtlen előjelek ellenére jól ment a verseny. 16 km-ig egy nagy bolyban haladtunk, majd egy futószakaszon sikerült egy perc előnyt kiharcolnunk, amit aztán a végéig meg tudtunk őrizni.

Joggal nevezhetjük szenzációnak a teljesítményedet, hogy az élet gördítette nehézségek ellenére sem tudsz hibázni immáron 11 éve.

Kenu után futás: indultál a Bécs-Budapest Szupermarathonon…
 
A Kenus Bajnokok Koló Emlékére csapat tagjaként Lindenmayer Jánossal, Beé Istvánnal, Kozmann Györggyel és Metka Mártonnal teljesítettük a 320 kilométeres távot. Mindenki keményen odatette magát a verseny során. Esténként együtt számolgattuk az időkülönbségeket, nézegettük, hogy miként tudunk előrébb jutni, ugyanakkor rengeteget nevettünk és nagyon jól éreztük magunkat. Természetesen mindenkinek volt holtpontja a verseny során, engem például a Győr-Bőny közötti 23 kilométer viselt meg rendesen, de összességében igazán lelkesen csináltuk végig ezt az öt napos viadalt. Amelynek az utolsó szakaszát, a Budakeszi és Budapest között lévő félmaratonit Kolonics Gyuri emlékére futottuk le több kajakos és kenus társaságában.

Hányadik helyen végeztetek és elégedett vagy-e az eredménnyel?

Végül 23. helyen zártuk a vidalt, amivel természetesen elégedett vagyok. Igaz, a verseny elején álltunk jobban is, hiszen az első napot a tizennyolcadikként zártuk, de hát ez nem az a viadal, amelyen a vége felé lesz friss és egyre jobb az ember

Ejtsünk szót a jövő évről is, mik a terveid?

Természetesen a szeptemberi maratoni VB a 2010-es év fő célja, amelyen a tervek szerint ismét mindkét számban harcba szállok az elsőségért, ám a párosról még korai bármit is mondani.

Na, és mi a helyzet a Merkapt SE álltal életre hívott Sportágválasztóval?

Az edzések mellett, a Nagy Sportágválasztó vidéki terjeszkedésének egyik állomásaként, Kozmann Györggyel elvállaltuk a Szegedi Sportágválasztó megszervezését is, ami szintén szép és izgalmas kihívás.

Kitartást és további sikereket kívánunk. Köszönjük a beszélgetést.

További képeket a világbajnokságról itt talál!

csabai edvin

csabai edvin

2009.11.06 11:55:07   |   Vissza
1. Vári Sanyi 2009-11-06 14:40:27
Gratulálok a bravúros, egyedülálló teljesítményhez! Üdv. VS.

Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set