Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Csapattagok
Magunkról
Eseménynaptár

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Kajak - kenu szakosztály
II. T-Mobile Vízi Szabadidősport Fesztivál, Kajak-kenu Masters OB

Égető napsütés, mérsékelt balos szél és rengeteg elszánt induló jellemezte a 2009-es Kajak-Kenus Masters OB-t a Velencei tavon, Sukorónál. Az előző évekhez képest lényegesen megváltozott a verseny struktúrája. Az 500 méteres távot fölváltotta a 2000 méter és minden futam döntő is volt egyben, függetlenül az azonos kategóriájú és évjáratú indulók futamainak számától. Tehát ha egy versenyszámban 9 indulónál több nevezés érkezett be, akkor rendeztek egy másik döntőt is. Időmérés híján össze se lehetett hasonlítani az időket.

A Merkapt SE fölkészülését illetően nem lehetett panasz. Igaz, hogy idén februárban kihagytuk a sevillai vízi-alapozó edzőtábort, de mindenki becsülettel elvégezte a tőle elvárható edzésadagokat.

A 2000 méteres napi éremszerzést Kulcsár György nyitotta páros hajóegységben. Pongrácz Csaba társaként rajt-cél győzelmet arattak. Szemán Róbert alapító tagunk  kenu egyesben, kemény csatában megszerezte a nap első ezüstjét. Ismét Szemán Róbert és állandó párja Fazekas Tamás a nap utolsó merkaptos éremszerzőiként egy bronz érmet lapátoltak még össze páros hajóegységben a 40-44 évesek kategóriájában. Ez nekik a 2. 2000 méterük volt egy napon belül. Ez dicséretes teljesítmény és példa azok előtt, akik nem vállalták be egyáltalán a hosszabbik távot.

Vasárnap a 200 méteres távok kerültek megrendezésre, és Seres László nyitotta a sort 2. helyével. Már az elrajtolás pillanatában látszott, hogy Laci ma kirobbanó formában van, helyezése őt igazolta. A nap első aranyára nem is kellett sokat várni mert Robi magabiztosan megnyerte a futamdöntőjét.

Következett a leglátványosabb szám, a C-7-esek versenye. A Molnár-Seres-Fazekas-Szemán-Halmos-Horváth-Ipacs összetételű tiszta merkaptos egységünk ragyogó versenyzéssel megvédte tavalyi elsőségét.

Kellemes meglepetésben volt részük az érdeklődőknek a C-2, 35-39 éves korcsoport futamánál. A 2-es pályán rajtolt a Búti István-Ipacs Endre összetételű páros és ezüst érmet szereztek. Ez nem kis teljesítmény mert Búti márciusban evezett utoljára és Ipacs is csak 8-szor evezett idén.

- Megbeszéltük, hogy Stefi úgy evez ahogy bír én meg megpróbálom lekövetni. Ha egyszerre tudunk evezni, akkor az erőink összeadódnak és szárnyal a hajó, de ezt nagyon nehéz megcsinálni. Nekünk sikerült. A nagynevű és jó edzettségi állapotban lévő Dóri-Hladony párost utasítottuk magunk mögé - nyilatkozott Ipacs.

A nap legnagyobb meglepetésének voltunk részesei. Ferencz István újdonsült tagunk a C-1, 65-69 éves kategóriában aranyérmet szerzett. Ferencz ezt az egy számot vállalta be és 100 %-os teljesítményt nyújtott.

Szép volt István!

Folytatva az éremszerzést, C-2, 40-44 éves kategóriában a Seres László-Molnár György kettős kétséget kizáróan nyerte meg a számot. Ők voltak a legjobbak 2009-ben és ezt tudomásul kell vennie az ellenfeleknek.
Ugyanebben a korcsoportban de másik futamban a Fazekas Tamás - Szemán Róbert egységünk szoros versenyben a bronzérmet szerezte meg. A papírforma alapján, - igen mondjuk ki - aranyat vártunk ettől a párostól de meggyőződve a futam roppant erősségén, már a bronz is fölértékelődik.

Ferencz Marceltől mint az egyik legtehetségesebb versenyzőnktől biztos érmet vártunk de derékfájás panasza miatt majdnem lemondta a rajthoz állást. Mi mint csapattársak mondogattuk neki, hogy You can do it, Marcel. You can do it. És tényleg van valami varázserő ezekben a Károlyi Béla által elhíresült sorokban. Nem csak Kerry Strug vitte győzelemre sérült lábbal az amerikai női tornász csapatot e sorok hallatán és nyerték meg az atlantai olimpiát, hanem a mi Marcink is ezüstérmet szerzett fájós derékkal. Gratulálunk!

A nap egyetlen holtversenyét Kovács András és Ipacs Endre szolgáltatta. Ipacs szombati 2000 méteres kudarca után (beleszólása nem volt a verseny alakulásába) megtáltosodott a vasárnapi 200-as távokon. Az ezüstért vívott csatában nem lehetett eldönteni a célban, hogy melyik hajó ért át előbb.

- Éreztem, a bemelegítésnél, hogy jól fut a hajóm. A papírforma alapján a 4. helyre rangsoroltam magam de tudtam, hogy ez könnyen borulhat, és bárkit elcsíphetek -  nyilatkozta a futam után Ipacs.

A merkaptosok számára az utolsó versenyszám a C-4 200 méter volt. A Seres-Molnár-Fazekas-Szemán összetételű egység a kedvezőtlen szél ellenére a bronz érmet követelte ki magának.

Összeszámolva az érmeket 5 db aranny, 5 db ezüsttel és 2 db bronz éremmel nincs szégyelnivalónk.

Kapcsolódó írásaink:

A hétvége többi eseményéről, - amelyen a Merkapt SE tagjai rajthoz álltak - a beszámolóink az alábbi linkeken elérhetőek:

10. MVM Duna Maraton, Visegrád

E.ON Délibáb Sportnap, Hortobágy

16. Országos Sptinttávú Triatlon OB, Hatvan

2009.07.05 15:52:22   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set