Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Csapattagok
Magunkról
Eseménynaptár

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Kajak - kenu szakosztály
Bécs-Budapest kajak-kenu és evezős teljesítménytúra

Az utóbbi évek folyamán a Bécs-Budapest Szupermaraton futóverseny meghatározó eseménnyé nőtte ki magát a szabadidősport versenyek között. A szervezők a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Evezős Szövetség bevonásával közösen úgy határoztak, hogy a Szupermaraton 20 éves jubileuma alkalmából a vízen is megrendezik, ezt az immár márkanévvé vált eseményt. A kajak-kenu és evezős sportágban természetesen nem új keletű, hogy az országhatárokon átívelő különböző folyókon, hazai és regionális események keretében ezrek vesznek részt hasonló túrákon, azonban úgy gondoljuk, 2009. augusztusában a Duna felső szakaszán, Bécs és Budapest között megrendezésre kerülő kajak-kenu és evezős teljesítménytúra unikum lesz ezen rendezvények sorában.

A szervezők rendkívül fontosnak tartják, hogy ez egy nemzetközi esemény, mely során a résztvevőknek lehetőségük van három nemzet sokszínű kultúrájába, természeti kincseibe bepillantást nyerni és az egyes megállóhelyeken szervezett színvonalas kísérőprogramokon egymást megismerni, tapasztalatokat cserélni. A Bécs-Budapest teljesítménytúra mind a profiknak, mind az amatőröknek nagy lehetőség arra, hogy saját mércét maguk elé állítva küzdjenek le egy újabb kihívást, kellemes környezetben, jó hangulatban, különleges élményekkel hazatérve a mindennapokba.

A Bécs-Budapest Szupermaraton Szervezőbizottsága, az MKKSZ és a MESZ reméli, hogy mind Magyarországról, mind a határokon túlról minél többen jönnek el, erre a reményeink szerint hagyományt teremtő eseményre. Az alábbi anyagban szeretnénk Önöknek tájékoztatást adni a nevezés feltételeiről, a tervezett útvonalról és kísérőprogramokról. A programból Önök is láthatják, hogy a szervezők az időpontválasztással egy különleges kuriózumot is előkészítenek a majdani résztvevőknek, hiszen a túra befutója 2009. augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén megrendezésre kerülő események idején, a Római-parton történik majd.

A szervezők várják a jelentkezőket az augusztusi túrára. A tervezett program és a további információk, valamint a jelentkezési lap INNEN letölthető (word doc formátumban)

Első ízben szerveződik hagyományteremtő szándékkal a Bécs-Pozsony-Budapest teljesítménytúra a Szupermaraton mintájára vízi útvonalon.

2007. őszén a Bécs-Pozsony-Budapest egyik 30 km-es futó szakaszán pattant ki a Merkapt SE oszlopos tagja, Fazekas Tamás kenus fejéből a gondolat, hogy meg kellene valósítani a Szupermaraton mintájára egy Bécsből való leevezést is. A futóversenyen rendszeresen induló kenusok pártolták az ötletet, hogy visszavághassanak az atlétáknak hazai vízeken. Az ötletet tettek követték és a szervezés gőzerővel megindult. Ez év április 17-19. között egy C-7-es (7 személyes versenykenu) elit különítménye leevezte a Bécs-Pozsony-Budapest vízi útvonalat. Három nap alatt összesen 300 km-t tettek meg. A legénység tagjai között olimpikonokat és világbajnokokat fedezhetünk föl. Az útvonal során mindent lemértek, följegyeztek, hogy az augusztus 15-20. között megrendezendő szupermaratoni teljesítménytúra zökkenőmentesen zajlódjon le.

A csapat összeállítása a következő volt:

Kozmann György (2x-es olimpiai bronzérmes, világbajnok kenus)
Csabai Edvin (15x-ös világbajnok maratonista kenus)
Györe Attila (10x-es világbajnok maratonista kenus)
Leikep Gusztáv (olimpikon, vb ezüstérmes kenus / Merkapt SE)
Reményi Péter (többszörös magyar bajnok, sárkányhajó szakágvezető)
Szemán Róbert (többszörös magyar bajnok kenus
/ Merkapt SE)
Kovács András (többszörös magyar bajnok kenus
/ Merkapt SE)
Fazekas Tamás (többszörös magyar bajnok kenus
/ Merkapt SE)
Kaltenecker Árpád lelkes kenus

Maratoni világbajnokaink beillesztették a felkészülési programjukba az áprilisi feltérképező leevezést, mert számukra is izgalmas kemény kihívást jelentett a 3 napos program.

Összefoglalva:

C-7-es kenuban utoljára 1990-ben versenyeztek az OB-n és 3 napon keresztül 3x100 km-t kenu hetesben még senki sem evezett le. A legénység összeállítása világszínvonalú volt.

Részletesebb információk:

Kozmann György: 06 20 355 81 46
Reményi Péter: 06 20 9716285

2009.04.20 15:36:40   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set