Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Csapattagok
Magunkról
Eseménynaptár

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Kajak - kenu szakosztály
Sárkányhajó Világbajnokság

A világbajnokságot megelőzően két válogatóverseny került megrendezésre, aminek az eredményei alapján állt össze a csapat, így egy válogatott kenusokból illetve kajakos lányokból álló csapat, amelyben a Merkapt SE is képviseltette magát. Az Poznanba utazás busszal történt, így egy öregfiúkból álló másik csapat is kiutazhatott. Az út kifelé kifejezetten hamar elszállt még aludni is tudott a csapat a buszon. Lengyelországban hatalmas meglepetésre remek idő és tökéletes szállás várta a mieinket, közvetlenül a pálya mellett, ami nagyban megkönnyítette a csapat dolgát, mert így egy helyen volt minden és még utazni sem kellett.
A sárkányhajó világbajnokság első napján 1000 méteren dupla téttel szállt hajóba a világbajnokokat is felvonultató magyar csapat, hiszen az éremszerzés mellett a 2009-es tajvani Világjátékokra is itt lehetett kvalifikálódni.

A nagy rutinnal rendelkező világbajnokok mellett – közöttük Hüttner Csaba, Györe Attila, Sarudi Pál, Balázs Péter -  a legénységben helyet kapó  válogatott síkvízi és maratonista kiválóságokat sem nyomta a teher. A fináléban a hármas pályáról indulva diadalmaskodott a magyar hajó, megelőzvén az oroszokat és a lengyeleket, és ezzel biztosította helyét a 2009-es Világjátékokon. Masters kategóriában a férfiak a második helyen végeztek. Mint kiderült a két nap alatt a magyar egység az oroszokkal vívták a legnagyobb csatákat. Ellenfelünknél olyan kiválóságok ültek, mint a 200 méteres kenu páros világbajnokai Ignatov és Styl.
A szombati 500 méteren nem bírt a felnőtt gárda az oroszokkal, így a szépen csillogó ezüstérem jutott a mieinknek, az „öregfiúk” bronzéremmel lettek gazdagabbak.
A poznani világbajnokság utolsó napja a legrövidebb távval, a 200 méterekkel kezdődött. A magyar hajó - az 1000-es győzelmet és ezzel együtt a 2009-es tajvani Világjátékok kvalifikációját is bezsebelve - nyugodtan állhatott rajthoz. A szám rövidségéhez képest talán itt született a legnagyobb magyar győzelem, négy tizedmásodpercet vertek Hüttnerék az oroszokra. A mastersekre időfutam várt, a magyar férfiak a dobogó harmadik fokára állhattak.

A leglátványosabb és a versenyzők számára is a legélvezetesebb a 2000 méter volt, ahol 10 másodpercenként indították az egységeket, minden hajónak két kört kellett megtennie, négy fordulóval. A síkvízi és maratoni világbajnokokat felvonultató magyar gárda a leghosszabb távon is diadalmaskodott a németeket megelőzve. Az öregfiúk ezüstérmesek lettek.


A vasárnapi nap szenzációját is a mieink szolgáltatták, mégpedig azzal, hogy a vegyes válogatottunk – mivel lehetőséget kapott rá - elindult a férfiak mezőnyében is két kilométeren. A mix egységünk a férfiak alkotta mezőnyben remek eredményt ért el és a második helyen végzett a 13 férfi és 7 női sportolóból álló csapatunkkal.

A másnapi hazaút nagyon fáradtan, de annál boldogabban telt és a csapat már a jövő évi tajvani világjátékokkal kapcsolatos álmait szövögette.

2008.09.30 15:25:44   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set